Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Boudová píše:
@Katchi NO tak to promiň, ale pes to teda opravdu vnímá.Jako ať si ho má zakladatelka kde chce, je to její věc a asi si na to zvykne každý pes, jen nám přecitlivělým se to nelíbí. Si dej psa na rok domu, pak ho dej do boudy a uvidíš, jak to nevnímá a není mu líto.
Klidne ti to prominu, ale nesouhlasim. Je to stejne jako kdyz budes mit jednoho psa venku a druheho doma. Taky to nebude tomu venkovnimu lito, proste to tak je a hotovo. Resi to lidi, ne psi.
V soucasne dobe mame oba psy venku, v budoucnosti (az tihle dva nebudou), bude budouci manzeluv pes venku a muj doma. Resila jsem to taky a s mnocha chovateli a odborniky na psi chovani jsme dosli presne k tomuto zaveru - pes to zkratka neresi.
@majki.r píše:
@Boudová Naprostý souhlas. Jak někdo může napsat: „Pes tyhle věci nevnímá jako člověk“?
Muzu to napsat z jednoho prosteho duvodu - pes neni clovek
Stejne jako se pes doma nepocurava nekomu do perin naschval, pokud pres den doma udela bordel a panicek prijde vecer domu a na psa se zlobi a vyhubuje mu, pes uz nevi, za co to bylo, i kdyz ma provinily vyraz, zkratka to tak je…
@Katchi No neřeší to stejným způsobem jako člověk, určitě se kuli tomu nehroutí a nedělá různé závěry. Ale ne že by mu to nebylo líto. To mi neříkej, můj pes dokáže tesknit třeba 2 hodiny, když ho nechám na zahradě, je zvyklý být se mnou. Když se někdo koupí psa na zahradu, tak ať je na zahradě, je na to zvyklý od malička. Ale koupit si psa jako štěňátko ho mít doma, a když se narodí děti atd.. tak ho vyšoupnout na zahradu, mě se teda prostě nelíbí. Samozřejmě pokud bude jeden od štěňátka venku a druhý doma, těžko kuli tomu bude tesknit, protože pro něj nenastane žádná změna. Ovšem opačným způsobem, kdybyste je najednou oddělili a jednoho dali do domu, tak nevěřím, že by ten druhý netesknil.
@Katchi Můj Jack, když udělá něco, co by neměl, tak se prozradí hned, jak přijdu domů a to výrazem a taky tím, že k důkazu jeho viny se nepřiblíží ani na krok, tím mě dokonale ukáže, kde mám hledat provinění. Takže ano, pes si pamatuje, že něco udělal špatně, tedy aspoň ten můj.
@Katchi píše:
Klidne ti to prominu, ale nesouhlasim. Je to stejne jako kdyz budes mit jednoho psa venku a druheho doma. Taky to nebude tomu venkovnimu lito, proste to tak je a hotovo. Resi to lidi, ne psi.
V soucasne dobe mame oba psy venku, v budoucnosti (az tihle dva nebudou), bude budouci manzeluv pes venku a muj doma. Resila jsem to taky a s mnocha chovateli a odborniky na psi chovani jsme dosli presne k tomuto zaveru - pes to zkratka neresi.
Vy jste došli k závěru, že to pes neřeší.
Nic proti, ale dokud mě sám pes neřekne, že to neřeší, neuvěřím žádnému člověku, co si myslí, že má patent na psí rozum ![]()
@Boudová no nedocetla jsem se, z jakeho duvodu musi byt pes od srpna venku, mozna jsem to prehledla, to nevim…kazdopadne nekdy jsou ty duvody zavazne, nekdy mene, to uz je na kazdem, at si sam u sebe zduvodni…
U nas to jednou bude spis tak, ze odejde jeden pes, poridi se stene a az odejde i ten druhy starsi, tak pribude stene druhe. A protoze mame oba s manzelem uplne jiny vkus, tak holt i umisteni bude jine. I kdyz ten muj by to venku taky zvladl, ale ja ho chci mit doma u sebe. Manzelovo plemeno neni moc domaci typ ![]()
Ja jsem svuj uvodni prispevek hlavne psala pro zakladatelku, aby byla v klidu, protoze pokud ma pes vse, co potrebuje, tak je to ok. Nasi psi taky prolezi cele dny venku na travniku, holt je jim v tehle „zime“ teplo ![]()
@Boudová Venkovní pejskaři si vždycky budou vymýšlet argumenty, proč pes může být venku. My ale psy vnímáme jinak, jako vnímavá zvířátka, která mají podobné city jako my a podobně křehkou duši. Je to asi věčné téma, ale jsem moc ráda, že patřím do té skupiny, do které patřím ![]()
@Katchi S tím samozřejmě souhlasím. Nejsem pro polidšťování psů, ale taky se mi nelíbí, že je někdo dá do boudy v šesti letech. I když pokud je mu opravdu věnováno tolik času, jak píše zakladatelka, tak to žádná tragedie neni. A co si budeme povídat, kéž by se tak měl každý pes.
@majki.r píše:
Vy jste došli k závěru, že to pes neřeší.Nic proti, ale dokud mě sám pes neřekne, že to neřeší, neuvěřím žádnému člověku, co si myslí, že má patent na psí rozum
Ja netvrdim, ze mam patent na psi rozum. Ale dovolim si o sobe tvrdit, ze psum „trochu“ rozumim, i kdyz samozrejme by to mohlo byt lepsi a clovek se ma neustale co ucit. Pes nemusi mluvit, aby cloveku sdelil, co potrebuje. A pokud se bavim s vice odborniky na psi chovani a vsichni maji nazor stejny, nemam duvod jim neverit. Zvlast kdyz si k tomu dojdu doma sama diky urcitym situacim.
@majki.r píše:
@Katchi Můj Jack, když udělá něco, co by neměl, tak se prozradí hned, jak přijdu domů a to výrazem a taky tím, že k důkazu jeho viny se nepřiblíží ani na krok, tím mě dokonale ukáže, kde mám hledat provinění. Takže ano, pes si pamatuje, že něco udělal špatně, tedy aspoň ten můj.
Tak tohle je presne velmi rozsirene tvrzeni. Bohuzel je to ale jinak
A je vtipne, jak rozdelujes pejskare na venkovni a domaci
holt ne vsechna plemena mohou byt doma a ne vsichni lide mohou mit sveho chlupace na gauci.
To je stejna debata jako pouzivani kleci v byte, spani v posteli atd, pouzivani latkovym plen, ockovani atd…
@majki.r píše:
@Boudová Venkovní pejskaři si vždycky budou vymýšlet argumenty, proč pes může být venku. My ale psy vnímáme jinak, jako vnímavá zvířátka, která mají podobné city jako my a podobně křehkou duši. Je to asi věčné téma, ale jsem moc ráda, že patřím do té skupiny, do které patřím
Tak s timto uz vubec nemuzu souhlasit a tvoje pausalizovani je uplne mimo.
@Katchi píše:
Ja netvrdim, ze mam patent na psi rozum. Ale dovolim si o sobe tvrdit, ze psum „trochu“ rozumim, i kdyz samozrejme by to mohlo byt lepsi a clovek se ma neustale co ucit. Pes nemusi mluvit, aby cloveku sdelil, co potrebuje. A pokud se bavim s vice odborniky na psi chovani a vsichni maji nazor stejny, nemam duvod jim neverit. Zvlast kdyz si k tomu dojdu doma sama diky urcitym situacim.
To je opravdu na věčnou debatu. Já se taky docela neskromně domnívám, že svému pejskovi rozumím
Jde o pohled na věc. Někdo do toho tahá víc citů, někdo si prostě řekne, že je to jen pes a naučí se. To já neumím. Nikdy jsem psy nerozmazlovala, Jack je dokonale vychovaný pejsek, ale je zvyklý, že je brán jako člen rodiny a kdybych ho najednou vyhnala do boudy ven, jsem si stopro jistá, že by byl smutný. A mě by to roztrhlo srdce.
@Katchi píše:
Tak s timto uz vubec nemuzu souhlasit a tvoje pausalizovani je uplne mimo.
Jsem si myslela, že nebudeš souhlasit
Nevadí mi to
Tak mi vysvětli, jak je tedy možné, že někdo nechá psa venku i v mrazu a někdo by to nedokázal přenést přes srdce.
PS: Tohle téma jsem tu neotvírala, od začátku píšu, že mi vadí vystrčit psa ven, když je zvyklý být 6 let v domě se svou lidskou smečkou.
Holky tak už se nehádejte, hlavní je, že se jakžtakž shodneme na tom, že by se to tomu pesanovi nemělo moc měnit. Já bych taky, když bude baráček chtěla ještě nějakýho „obra chlupáče“ a ten bude taky na zahradě. Ale bude tam od štěňátka zvyklý
I když jak se znám, stejně bude běhat i po baráku
Stejně je nejdůležitější kolik času se psovi opravdu věnujeme ne?
Omlouvám se že edituji každý příspěvek, ale mažu si ty podpisy, jaksi zapomínám, že tady nikoho nezajímá kdy jsem měla ovulku.
![]()