Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@majki.r píše:
Jé tak to je správnýJack v tlamičce nic neudrží, všechno pustí na podlahu, pokud to není k snědku nebo za to není jako odměna něco k snědku
Tak to zkus trenovat, klidne ten kapesnik nebo jen malou hracku, kosticku atd…pres pozitivni motivaci…na youtube najdes hodne dobrych videi…preju hodne uspechu ![]()
@Katchi Mrknu na to
Moc děkuju za rady a tipy
Taky přeju s pejskama hodně úspěchů ![]()
Ahojte holky, tak se psem je opět celou dobu klid. Buď mu bylo teplo,(teď tu svítí sluničko a pes leží na zahradě schovaný pod stromem ve stínu) nebo sousedovic fena ![]()
Jak tu někdo psal, že mi nevěří - nevím jak mám dokázat, že nekecám. Ale můžu přísahat na své děti, že opravdu chodí 4× denně ven (ráno, po oběde, když děti usnou, kolem 18. hod, jak dojde chlap z práce a pak ještě kolem půlnoci). Vyjimky má jen, když je chlap na služebce, to chodí jen v poledne a večer, ale to je minimálně. Pokud vás zajímá, proč tak často - prostě aby nekadil na zahradě. Chci ho naučit, že má dostatek procházek na kakaní venku. Deku mu taky měním často, protože když ji má jen trošku vlhkou, nechce na ni ležet a pak ji buď z boudy vyhodí, nebo sedí před boudou a kňučí. Nevím, co si některé z vás myslí, ale to, že mám psa venku neznamená, že se mu nevěnuji. Právě proto, že jsem mu změnila styl vyhozením ven, zbytek rituálů jsem nechala zachovaný, aby to nebral jako trest. Jak už jsem psala, zima mu není, má kožich jak medvěd, zateplenou boudu adekvátní velikosti a navíc tam s ním někdy vegetí kocour.
Sice důvodem vyhození byli děti, ale né po narození. Ven šel, když měl syn 2 roky a něco a dcerka 3 měsíce. Důvod byl, že v současném uspořádání domu nemám např. z kuchyně přehled a nechci nechávat psa s dětma o samotě. Sice je hodňoučký a kolikrát žasnu, co si nechá líbit, ale furt je to jen pes a nikdo nevíme, kdy mi bude něco vadit.
@majki.r
Mě na štěkání pomohlo, chytit mu čumák a opakovat ticho dokud nepřestal kvičet. Teď když jdem ven, tak jen lítá, točí se radostí a kňučí.
@blanula19 …díky za info, to je fajn, že už je pejsek v klidu
ještě dodatek k těm dekám v boudě…doporučila bych ti se na ně vykašlat, v zimě jsou hned vlhký a drží se v nich plíseň, navíc jak sama říkáš musíš často měnit. Podívej se na netu nebo někde u vás po dřevitý vlně. Není to nic drahýho a do boudy ideální. Drží teplo, nevlhne, psík si z ní udělá pelíšek. Musí se tedy taky měnit, ale né tak často, podle potřeby. Ještě by šla normální klasická sláma, ale ta dřevitá vlna bude lepší. Přemýšlej o tom, určitě lepší než 3× denně měnit vlhkou deku ![]()
@baldurka
Mám dřevitou vlnu, ale zatím ji moc nepřišel na chuť. Dala jsem mu ji do boudy a asi je mu na ni zatím teplo, bo ju vyhrabával z boudy a nechtěl tam ležet. Tak ji mám schovanou na větší zimu. Pak ji snad ocení ![]()