Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To by mi ho bylo taky líto
Co je to za plemeno?
A to, že by chodil z tepla ven snad nevadí…Kdyby mu byla zima, určitě si řekne jít do tepla.
Předtím byl v bytě?
Myslím, že pes není hloupej. Pokud by zjistil, že má v chodbě teplo, určitě by byl spokojenější. Přijde mi, že jste si koupili nový dům, tak teď je pes vyhozen ven ![]()
@jannina1 Souhlasím s tebou
My dřív měli velkého psa, nikdy by mě ale nenapadlo ho nechat venku. On sám si vždycky zaškrabal na dveře, že chce jít dovnitř. Měl několik pelíšků v domě, na místech, kde to měl rád a nás to nijak neomezovalo. Ano, častěji jsme luxovali koberec a umývali podlahy, ale s tím jsme počítali, když jsme si pejska pořizovali.
Je mi líto pejsků, co jsou venku. ![]()
Měl by být vždy unavený a vylítaný, aby neměl čas myslet na to, že je mu smutno. A taky bych mu do boudy dávala vždy nějaký ňamky, aby tam chodil rád.
@blanula19 píše:
@majki.r
Není kde, bo máme balkon do zahrady a pak hned obývák. A zavřít ho do chodby, tak bude tuplem řvát, protože není zvyklí být zavřený. A pouštět ho ze zimy do tepla a naopak mi nepřijde jako to pravé ořechové.
Pořád nevím, kde je problém. Tak nechte pejska v obýváku, jen mu prostě utřete pacičky, když přijde zvenku, taky jsme to tak dělali. A jak myslíš ten přechod ze zimy do tepla? Já svého pejska venčím a nevidím problém v nějaké změně teplot. ![]()
@Boudová píše:
Měl by být vždy unavený a vylítaný, aby neměl čas myslet na to, že je mu smutno. A taky bych mu do boudy dávala vždy nějaký ňamky, aby tam chodil rád.
A jak víš, že mu v té boudě není smutno i když je unavený a vylítaný?
@majki.r píše:
@jannina1 Souhlasím s tebouMy dřív měli velkého psa, nikdy by mě ale nenapadlo ho nechat venku. On sám si vždycky zaškrabal na dveře, že chce jít dovnitř. Měl několik pelíšků v domě, na místech, kde to měl rád a nás to nijak neomezovalo. Ano, častěji jsme luxovali koberec a umývali podlahy, ale s tím jsme počítali, když jsme si pejska pořizovali.
Je mi líto pejsků, co jsou venku.
Mě je jich taky líto, zvlášť v zimě. Páníčci si sedí v teple u televize a pes mrzne venku sám
Pokud to ovšem není nějáké hlídací odolné plemeno..a i toho je mi líto ![]()
@jannina1 Ano, ještě když jsem bydlela na vesnici, tak každý večer bylo slyšet vytí psů u boudy. Pak ta představa, že tam mrznou, bobíšci
Jsou plemena, která mají radši pobyt venku, než vevnitř, ale i takoví pejsci by měli být přes zimu doma v teple…
@majki.r píše:Psí dětičky.
@jannina1 Souhlasím s tebouMy dřív měli velkého psa, nikdy by mě ale nenapadlo ho nechat venku. On sám si vždycky zaškrabal na dveře, že chce jít dovnitř. Měl několik pelíšků v domě, na místech, kde to měl rád a nás to nijak neomezovalo. Ano, častěji jsme luxovali koberec a umývali podlahy, ale s tím jsme počítali, když jsme si pejska pořizovali.
Je mi líto pejsků, co jsou venku.
Příspěvek upraven 07.12.14 v 20:01
@majki.r píše:
@jannina1 Ano, ještě když jsem bydlela na vesnici, tak každý večer bylo slyšet vytí psů u boudy. Pak ta představa, že tam mrznou, bobíšciJsou plemena, která mají radši pobyt venku, než vevnitř, ale i takoví pejsci by měli být přes zimu doma v teple…
Chudáci. My měli v bytě ovčáka. Taky jsme s ním byli na návštěvě na vesnici a tam zírali, že se pes dere dovnitř
Jenže on byl citový závislák na dceři a bez ní ani ránu ![]()
@Burj Chalifa píše:
Psí dětičky.
Přesně. Nedovedla bych nechat pejska venku v zimě. A štěňátka patří do postele.![]()
Příspěvek upraven 07.12.14 v 20:01
Jé tys mě pobavila
Jojo, pro mě ano, štěňátka patří do postele a ňuchňat
Já mám takhle v posteli jedno sedmiletý štěně ![]()
@jannina1 píše:
Chudáci. My měli v bytě ovčáka. Taky jsme s ním byli na návštěvě na vesnici a tam zírali, že se pes dere dovnitřJenže on byl citový závislák na dceři a bez ní ani ránu
Taky jsme měli ovčáka, byl teda křížený ještě s českým horským psem, bylo to velké chlupaté černé zvířátko
Ale nechat ho venku, to by pak byly psí oči, a že je uměl ![]()
Ne každý plemeno může být venku. Naše bíglici jsme si vzali v roce z karanténky, byla v zimě v kotci a jak dopadla? Zánět hrtanu, prudušek i angina. Takže dostala hned kortikoidy, antibiotika a doporučení být v teple a ven je s vestou. ![]()
@majki.r píše:
Jé tys mě pobavila![]()
![]()
Jojo, pro mě ano, štěňátka patří do postele a ňuchňat
Já mám takhle v posteli jedno sedmiletý štěně
To je dobře, je vidět, že ho máte rádi. I sedmiletý pejsek je duší i tělem psí miminko. ![]()
@blanula19 …a on žil před tím s váma v bytě? a jak dlouho? co je to za plemeno?…pokud byl zvyklý s váma, tak mu prostě samotnému není venku dobře
mě by se taky nelíbilo, kdybych žila třeba 5 let v teple s svýma lidma a najednou mě vykopli ven. V létě to možná snášel líp, když jste nejspíš s ním byli hodně venku, ale pochybuju že teď trávíte nějaký čas na zahradě. Kolik času denně mu věnujete, chodíte s ním ven? podle mě prostě trpí samotou
vezměte ho aspoň na noc k sobě domů ![]()