Jakou rasu pejska vybrat?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27002
16.8.13 09:48

Výběr rasy pejska

Ahojky holky jdu si jen pro pár rad. Uvažujeme o koupi pejska, velké rasy. Máme postelovou fenku maltézáčka a perskou kočičku. Dům se zahradou a 3 děti(5,3 a 1 rok)Uvažujeme že si pořídíme pejska na zahradu(v zimě může přespávat v kotelně, kde je teplo),zatím jsou to jen úvahy(zahrada a plot…vše se musí dát do pořádku)zajímalo jakou rasu byste volily? Určitě krátkosrsté, nenáročné na údržbu, pes který umí i hlídat, ale zároven je dobrý společník i pro děti. Taky aby výchova a výcvik nebyly extra náročné, mám zkušenost jen s malými psíky. A taky raději fenku nebo pejska? Fenku nemáme kastrovanou ani to není v plánu s ostatními pejsky nemá problém ba naopak je přátelská a hravá. Pejsek aby byl spíš venkovní typ, domů ho občas pustím, ale spíše aby byl venkovní typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1312
16.8.13 09:52

Za mě teda německýho boxera :-) Jen teda my ho máme doma a spí s námi v posteli :lol: Ale pokud by přes zimu nebyl venku, tak v tom problém nevidím :palec: Je to hlavně dobrý parťák pro děti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
16.8.13 09:53

@Crystal87 určitě labradorského retrívra, je skvělý pro děti, poslouchá, užasny parták.. takže pro mě jasná volba :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
16.8.13 09:56

Jednou bych chtěla Bernského salašnického:, ale máme zahradu jak krá.. a oplotit jí celou by nás vyšlo na strašný majlant :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.8.13 09:56

Ahoj, ja mam border kolii psa a je skvely. Vycvicila jsem ho sama, je hodny, chytry, energicky, dite miluje a hlida dobre. Neni teda moc velky, vazi asi 20 kg a chlupy ma, ale na udrzbu narocny neni. Mam jeste dlouhosrstou kolii a to je teda horsi s tim cesanim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.8.13 09:58

@Crystal87 jedině labrador nebo retrívr.. hodně klidná plemena, milují děti, strašně chytří psi. Určitě bych nevolila vlčáky, bojová plemena (pokud nemáš zkušenosti), to jsou někdy hodně divoši (vlastní zkušenosti)… a jinak Fenu, 2 feny se snáz snesou, ale taky se Ti může stát, že se nesnesou vůbec… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
16.8.13 10:02

NO určitě nechci to vím :mrgreen:
o tom bernském jsem taky přemýšlela o ulici výš ho mají a strašně se mi líbí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:03

@Baby86 Borderku jsem měla taky a když bych si pořizovala dalšího, jedině tuto rasu, jsou to skvělý psi.Jen se jim musí člověk hodně věnovat a pracovat s nima ale kdo má trochu víc času tak to není zase takový problém :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
@Baby86 píše:
Ahoj, ja mam border kolii psa a je skvely. Vycvicila jsem ho sama, je hodny, chytry, energicky, dite miluje a hlida dobre. Neni teda moc velky, vazi asi 20 kg a chlupy ma, ale na udrzbu narocny neni. Mam jeste dlouhosrstou kolii a to je teda horsi s tim cesanim :)

nechci už česacího psa :mrgreen: stačí kočka, maltézáčka taky stříháme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312

@Crystal87 Boxer česací není :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.8.13 10:06

Boxer ale není moc odolný proti zimě, nemůže být venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.8.13 10:08

@ježourek x.x.x Taky si rikam, ze uz jine plemeno nechci :palec: Jsem naprosto spokojena :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:10

@Baby86 Jo jsou to miláčci a líbilo se mi že se rychle naučí a žádný cvičák jsme nepotřebovali. Teď bydlíme v bytě tak na borderu můžu zapomenout, šíleně linou :(,snad jediná nevýhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.8.13 10:12

@Crystal87 A co treba nahace? :mrgreen: Ne, sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 10:12
@Crystal87 píše:
Ahojky holky jdu si jen pro pár rad. Uvažujeme o koupi pejska, velké rasy. Máme postelovou fenku maltézáčka a perskou kočičku. Dům se zahradou a 3 děti(5,3 a 1 rok)Uvažujeme že si pořídíme pejska na zahradu(v zimě může přespávat v kotelně, kde je teplo),zatím jsou to jen úvahy(zahrada a plot…vše se musí dát do pořádku)zajímalo jakou rasu byste volily? Určitě krátkosrsté, nenáročné na údržbu, pes který umí i hlídat, ale zároven je dobrý společník i pro děti. Taky aby výchova a výcvik nebyly extra náročné, mám zkušenost jen s malými psíky. A taky raději fenku nebo pejska? Fenku nemáme kastrovanou ani to není v plánu s ostatními pejsky nemá problém ba naopak je přátelská a hravá. Pejsek aby byl spíš venkovní typ, domů ho občas pustím, ale spíše aby byl venkovní typ.

Ahoj, projdi si nějaké atlasy plemen psů, případně vyhledej profi informace na internetu a zaměř se buď na hlídací nebo společenská plemena. Pokud si mezi nimi vybereš nějaká konkrétní plemena, tak doporučuji vyhledat dále na internetu podrobnější informace na stránkách chovatelských klubů těchto plemen (např. do vyhledávače zadat „klub německých ovčáků“) a zjistit si podrobnější informace, o tom, jak se psi chovají, jak náročná je výchova od štěněte, jaké potřebují podmínky..
Za další, když jsi psala, že bude celoročně venku (byť v boudě), tak si dovolím napsat, že krátkosrsté plemeno s ohledem na to, že v posledních letech u nás bývají v některých zimních měsících mrazy i hluboko pod nulou, je na celorok venku nevhodné. Pod pět stupňů pod nulou už musíš nějak vyřešit vyhřívání boudy (což je vzhledem k možnostem celkem drahá sranda na elektřinu), a nějakou teplou „bundu“ přes záda, aby měl krytou oblast ledvin.. Takže na ven jen dlouhosrstý huňáč.
Také bych uvažovala nad tím, zda skutečně, opravdu bude pejsek jenom venku a dovnitř domu ho nepustíte - s ohledem na chlupy.. Pak je tu totiž otázka podsady - psi s podsadou (např. i labrador) totiž „pouští chlupy, kudy chodí“ a uklízet po nich je fakt peklo. Takže vybírat plemena se srstí bez podsady.
K dětem se hodí téměř všechny rasy, pokud máte pejska od štěněte a správně jej vychováte - tzn. nevytvoříte mu nějaké psychické bloky, agresi, či ho nerozmazlíte nedůslednou výchovou, atd.. Pokud si v tomto nejste jistí (cvičák toho moc nezachrání, je to každodenní péče, jako o děti), tak doporučuji tzv. „samovychovatelná“ plemena, psy z hlediska povahy vyloženě nenáročné na výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný