Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud by mi nebyli „noví“ páníčci sympatičtí, hledala bych dál…
Já bych si hlavně nepořizovala tak velkého psa do bytu.
Ale ptáš se asi na to, co dělat teď. Vezměte si ho domů, je to váš pes. Vy za něj máte zodpovědnost
My máme v bytě novofundlandského psa a věř mi, že to jsou teprv chlupy všude
jsem z toho nešťastná a hledáme podnájem baráčku, ale není tu nic k sehnání. Přemýšleli jsme i nad tím, že bysme pejska dali pryč, ale na to prostě nemáme. Je to náš miláček. A to se nám mimčo taky v chlupech tetelí
Leze mi to na nervy, občas bych fenku nejradši dala hned pryč. Ale pořídili jsme si jí a je naše. Nemůžeme jí dát jen tak pryč. Asi bych si labradorku vzala k sobě… když ti přítel pomůže s venčením a staráním se o pejska, tak by se to dalo zvládnout?? A chlupy… no ber to tak, že aspoň má dítě větší imunitu a taky, když přichází každý den do styku se psem, tak pak nebude mít alergii na ně
. Ale je to všechno náročnější doma, když je tam i pes ![]()
Ahoj, mám kříženku labradora s něčím velkým:)ma cca 36kg, je z utulku, první byt 28m2 v pohodě..pak mimino, byt 40m2, byt blbě řešenej, pes může do všech místností..
Jako zbavit se psa, že má chlupy ![]()
Když líná 2× do roka, tak prostě 3× denně luxuju a vyčesávám..chlupy máme uplně všude, ale to prostě k psovi patří.
Můj názor je jasnej, vzala bych jí zpět..Ale připravit se na to, že i když pes býval pohodovej už být v pohodě nemusí. TAky o není žádná sranda s venčením a tak, a dítě mám jen jedno 20m, ale tak já jsem na to většinou sama.
Najdi nové sympatické páníčky
, i když to třeba nebude snadné. Pokud jste ho jednou dali pryč, co když ho dáte znovu? Takže psát, že si ho máte vzít k sobě, mi nějak nejde přes klávesnici.
Nevím, jaká dohoda byla s tchýní, ale ona si původně psa nepořídila.
Hlavně bych ho nenechala u tchýně zavřeného v kotci.
No, psa, který tráví celé dny v kotci a najednou opět v bytě s dvěma malýma dětma, přiznávám se, bála bych se. Něco jiného je pes, který byl celou dobu socializovaný, cvičený a něco jiného pes, který roste jako dříví v lese… Hledala bych nové majitele a teda nevím, ale moje osobní sympatie a antipatie bych nechala stranou, hlavní by pro mě bylo, jak se na psa připravují, jestli bude pes bydlet v domě, jaké mu koupí krmivo, jestli se s ním chystají chodit na cvičák nebo mají už zkušenosti s výcvikem psa…
Nejdřív bych vzala psa zpátky domů. A pak případně hledala dalšířešení.
Já všeobecně nepochopím, proč si někdo do bytu pořídí velkého psa
pes potřebuje prostor, né být zavřený v kukani.. znám hodně lidí, co mají psi doma a jsou to chudáci (nějak nechápu teorii, že když se psem 4× denně oběhnou panelák, že má pes dostatek pohybu).. my měli psa vždy (novofundland, vlčák), jenže pro něj taky 2000 m2 zahradu, kde měl volný pohyb.. jinak bych ho vzala zatím k sobě a hledala dalšího vhodného pána. On se někdo najde, labradoři jsou oblíbení - pokud je cvičený, neměl by to být zase takový problém ![]()
@martina.se
Příliš nesouhlasim
novofundland je pes línější povahy… naše fenka je spokojená v bytě, všude se jen válí a je na ní vidět, že je spokojená. S naší holčičkou se miluje, no je to náš mazánek. Chodí se s ní denně na delší procházky a ona je pak tak utahaná, že prospí půlku dne… takže nesouhlasím s tim, že velkej pes nelze do bytu. Záleží na rase a aktivitě psa. A pak na majitelích, jak se o psa dokáží postarat.
Dát psa pryč kvůli chlupům?
Ty dítěti nevadí, říká se, že pokud dítě vyrůstá se psem má výrazně lepší imunitu.
Ty fenku znáš, musíš vědět, zda-li je i teď vhodná k dětem nebo naopak vrčí…
Pokud je nějak agresivní, spíš bych ji hledala nové pány. Ale připrav se na to, že čtyřletý pes bude špatně umistitelný. Velmi doporučit prověřit případnou budoucí rodinu, aby ji neměli akorát do klobás ![]()
@TocikovaM jako jo, to sedí, ale bohužel většina lidí má pocit, že obejít panelák stačí i psovi (mám takové sousedy).. pak se diví, že jim pes demoluje byt, když tu nejsou - nemluvě o štěkotu.. my měli novofunda a aktivního, až to bolelo. Jemu nestačila ani ta zahrada, courala jsem s ním celé hodiny po okolí, aby se proběhl ![]()
Je stále hodná…s dětmi vychází úplně v pohodě, když jsme na procházce…:-)
@martina.se píše:
Já všeobecně nepochopím, proč si někdo do bytu pořídí velkého psapes potřebuje prostor, né být zavřený v kukani.. znám hodně lidí, co mají psi doma a jsou to chudáci (nějak nechápu teorii, že když se psem 4× denně oběhnou panelák, že má pes dostatek pohybu).. my měli psa vždy (novofundland, vlčák), jenže pro něj taky 2000 m2 zahradu, kde měl volný pohyb.. jinak bych ho vzala zatím k sobě a hledala dalšího vhodného pána. On se někdo najde, labradoři jsou oblíbení - pokud je cvičený, neměl by to být zase takový problém
Já tedy nevím, ale na vesnicích vidím většinou psy v kotcích. To je potom 100 krát lepší byt a venčení 4 krát denně! A pes většinou je vděčný, když může být s páníčkem. Pokud se mu věnuješ např. odpoledne-dlouhá procházka, cvičení, tak je nesrovnatelně spokojenější než kotcový pes, který je sám.
@jannina1 píše:
Já tedy nevím, ale na vesnicích vidím většinou psy v kotcích. To je potom 100 krát lepší byt a venčení 4 krát denně! A pes většinou je vděčný, když může být s páníčkem. Pokud se mu věnuješ např. odpoledne-dlouhá procházka, cvičení, tak je nesrovnatelně spokojenější než kotcový pes, který je sám.
nevím, my kotec neměli, jen boudu
ale psa nikdy uvázaného.. u nás zvykem (tedy všude v okolí, že pes je navolno na zahradě, max měl na noc pelech).. ![]()
Ahoj holky, potřebuji poradit…Když jsme s přítelem začínalo bydlet pořídili jsme si pejska ( labradora) do bytu..já na to ale nečekaně otěhotněla, nebyl to problém s pejskem ze začátku, i když ona byla hodně divoká, hravá…problém nastal až dcerka začala lézt..všude chlupy..dali jsme pejska ke tchýni na zahradu ( stěhovala se do nového domu ). Pořídili jsme si boudu, oplotili…no ze začátku všechno super…bydlí trošku dál, takže bylo jasné, že tam nemůžeme jezdit každý den…pak se narodilo druhé dítě a moc práce a jezdíme tam docela málo..možná bude problém i v tom, že to tam nemám ráda…je mi pejska líto…ted mi to i tchýně vyčetla a já zjistila, že celé dny je zavřená v kotci…občas ji vyvenčí, ale není to snad ani co druhý den
Uvažovala jsem, že ji darujeme - našla se i ted rodina, co by si ji vzala, jenže jsem viděla fotky jejich domu, jich a nejsou mi sympatičtí..a najít pro 4 letého psa domov není jednoduché. No a druhý nápad je, že bychom si ji zase vzali domů…Jsem zoufalá, myslím na to každý den. Co byste dělali vy? Vím, že mi v tom asi zásadně nepomůžete, ale alespon se mi ulevilo, tím vypsáním..