Labrador v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
13.8.13 09:24

Pokud ji vezmeš domů, připrav se, že zžívání bude třeba trochu delší pro obě strany.Taky venčení s dvěma dětmi není lehké, zvlášť když jsou děti nemocné. Ale zařídit to samozřejmě jde a děti mají kamaráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michel66
13.8.13 10:23

Jestli se mohu přimluvit, vezměte ho zpátky k vám. Já má doma 2 děti, synovi je 5 let, dceři bude 9 měsíců. Mám tedy rodinný domek, ale labradorka bydlí převážně s námi doma. Zahradu využívá na venčení, nebo pokud tam jsme my. Chlupů mám taky plno, chce to vzít víckrát denně do ruky vysavač. Nevím, jak to máš ty, my máme dokonce převážně všude koberce, ale pokuď máš plovoučky nebo dlažbu, prostě jen zameteš a po svůj klid trochu přetřeš. Já jsem si proto taky koupila ten elektrický ruční vysavač, nemusím se několikrát denně tahat s normálním(mám takový ten velký a je pěkně těžký). Pejska chodíme 2× denně venčit cca na hodinu až hodinu a půl a zvládám to i s malými dětmi. Labrador je sám o sobě hrozně společenské plemeno, takže obavu o to, jestli něco udělá, bych až tak neřešila. Samozřejmě, nemůžeš nechat děti s ní samotné - přeci jen, je to pes - nikdy nevíš co udělá. Ta naše teda děti šíleně miluje. Pokud by vám to časem nevyhovovalo, zkus hledat nové majitele, ale prosím tě, nenechávejte ji tam samotnou. Já se dnes a denně koukám z okna na sousedovic labradorku, které je 7 let a z kotce se dostala ven za ty roky tak 5×. Rve mi to srdce, když vím, že naší fence dáme naprosto vše, a oni s ní zachází jak s kusem hadru!!! :nevim: :pocitac: :pocitac: :cert: Omlouvám se za reakci, ale mě je hrozně líto, když si někdo pořídí psa a pak se z nějakého důvodu nestará.

• Citovat
  • Upravit
28294
13.8.13 10:30

Presne. Labrador v kotci. Chudak malej! To mu bude fakt lip v byte, ale s lidma co ho maji radi. Mame fenku a pres leto jsme skoro porad v lufte, takze ona s nama, v zime min, ale i tak i jen prochazka do skolky a pak les je pro ni v pohode, nebo se jde bobovat. Blby je, kdyz nekam musime, to si ji bere na prochajdu tchan nebo muz ji veme do prace.

Jak dlouho uz tam je u te tchyne? A ma pravdu, to jsi ji mela dat rovnou k nekomu jinymu. Jestli si myslis, ze byste ji vencit nezvladli, tak bych hledala jeste teda jinde, kdyz jsou ti lidi, cos nasla, nesympaticti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
13.8.13 11:25

Taky máme doma Labradorku je ji sedum let a máme ji v bytě. Je dobře vycvičená, poslouchá na slovo, děti miluje, chodí s náma prakticky všude, do obchodu, na výlety. Nevidím jediný problém se psem v bytě. Uplně mě zaráží, ten argument pes má být na zahradě, je mu tam nejlépe. To určitě ano, za předpokladu, že se mu majitelé věnují a má výběh, ale pes zavřený v kotci je pro mě hrůza. Co z toho života tak asi má? Když jsem bydlela ještě u rodičů, chtěla jsem strašně psa, velkého. Aby to byl kamarád na vyléty a na procházky. To se mi splnilo, je to člen rodiny a kdybych ho někde zavřela hodně by strádal, takhle je s náma prakticky pořád v kontaktu, jsou to vděční a věrní psi. Naši mají ještě dvě malé děti a nikdy nebyl se psem žadný problém do jejich 4 let jsme bydleli v bytě 3 děti a pes :-) Ted bydlím v bytě s přítelem, psa jsem chtěla já, já jsem její pán, takže jsem se stěhovala i s ní a prcka ted čekáme, krom toho že se denně vysává problém nevidím :-) Se sourozenci vycházela na jedničku a dnes když jdu na návšetěvu k rodičům, beru ji sebou a mám pocit, že jsou raději že přišel pes, než já :-D Jediné z čeho bych měla obavy, je to, že už dlouho nežije v bytě. A bude asi nějaký čas trvat než si zvykne. Já bych si psa vzala zpět jenom za předpokladu, že o něj fakt stojím. Jinak bych pro něj našla nové majitele, kteří mu dají dostatek pohybu i lásky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michel66
13.8.13 11:37
@NNNikol píše:
Taky máme doma Labradorku je ji sedum let a máme ji v bytě. Je dobře vycvičená, poslouchá na slovo, děti miluje, chodí s náma prakticky všude, do obchodu, na výlety. Nevidím jediný problém se psem v bytě. Uplně mě zaráží, ten argument pes má být na zahradě, je mu tam nejlépe. To určitě ano, za předpokladu, že se mu majitelé věnují a má výběh, ale pes zavřený v kotci je pro mě hrůza. Co z toho života tak asi má? Když jsem bydlela ještě u rodičů, chtěla jsem strašně psa, velkého. Aby to byl kamarád na vyléty a na procházky. To se mi splnilo, je to člen rodiny a kdybych ho někde zavřela hodně by strádal, takhle je s náma prakticky pořád v kontaktu, jsou to vděční a věrní psi. Naši mají ještě dvě malé děti a nikdy nebyl se psem žadný problém do jejich 4 let jsme bydleli v bytě 3 děti a pes :-) Ted bydlím v bytě s přítelem, psa jsem chtěla já, já jsem její pán, takže jsem se stěhovala i s ní a prcka ted čekáme, krom toho že se denně vysává problém nevidím :-) Se sourozenci vycházela na jedničku a dnes když jdu na návšetěvu k rodičům, beru ji sebou a mám pocit, že jsou raději že přišel pes, než já :-D Jediné z čeho bych měla obavy, je to, že už dlouho nežije v bytě. A bude asi nějaký čas trvat než si zvykne. Já bych si psa vzala zpět jenom za předpokladu, že o něj fakt stojím. Jinak bych pro něj našla nové majitele, kteří mu dají dostatek pohybu i lásky :-)
:palec: :palec: :potlesk: :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
11439
13.8.13 11:51
@martina.se píše:
@TocikovaM jako jo, to sedí, ale bohužel většina lidí má pocit, že obejít panelák stačí i psovi (mám takové sousedy).. pak se diví, že jim pes demoluje byt, když tu nejsou - nemluvě o štěkotu.. my měli novofunda a aktivního, až to bolelo. Jemu nestačila ani ta zahrada, courala jsem s ním celé hodiny po okolí, aby se proběhl :lol:

Takže buď je pes v bytě a chodí jen kolem baráku, nebo je pes na zahradě, kde pořád nejspíš běhá do kolečka a majitelé s ním ještě chodí na procházky?

Já ti nevím, většina lidí, kteří mají psa v bytě, je berou na procházky alespoň tu hodinu denně - pro psa stokrát přínosnější, než ta zahrada, kterou má dávno očmuchanou, nenajde v ní žádné nové podněty a dokolečka aby se unavil fyzicky určitě také neběhá.
Spíš vidím velmi často situaci, že jakmile má někdo zahradu, tak psa bere na procházku i méně, než jednou týdně, pokud tedy vůbec. Zahrada svádí k lenosti, kdežto bytový pes bezpodmínečně musí ven. Ano, je smutné, pokud někdo vezme psa jen kolem baráku, ale stejně tak je smutné, pokud si někdo myslí, že psu stačí zahrada.

Je jedno, KDE pes žije, je důležité, JAK pes žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
31.7.16 15:51

LabraKokr

Ahoj.

Pořídila jsem si Labrakokřici a už mi z ní začíná hrabat. Pořád všude bordel a chlupy. Vyčesávám jí. Jinak je moc hodná, ale ten nepořádek z ní. To bych musela lítat z hadrem. Má takový problém někdo? Jak to řešíte? Nechat jí ostříhat? nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
31.7.16 16:20

Máme doma černého labradora, máme sice dům, ale je doma. Jo, vysávám každý den, neboť ty chlupy jsou všude. Labrador líná celý rok, nekdy víc a někdy míň. Teď už to nejhorší máme za sebou, strašné to bylo v červnu, to kdybych vysávala 2× denně, tak je to i tak málo :lol:
Takže si zvyknout a nehrotit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
31.7.16 16:21

Ted jsem si pořádně přečetla, že máš křížence, tak nevím, zda můj příspěvěk je relevantní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.16 16:24

Labrakokřice má 22 kg, ale i tak luxuju 2 denně a chlupy jsou stejně všude. Rozhoduju se jestli jí nemám dát pryč.

• Citovat
  • Upravit
314
31.7.16 16:29

Já bych to neudělala, ne už potom, co jsem si jí pořídila, toto všechno bych si promyslela předtím :,(

já mám k tomu 3 děti a prostě jsem se musela přes to povznést. Návštěvám rovnou říkám předem, že máme psa a je tam bordel. Buď to vezmou a nebo nepřijdou…

chápu že je to nepříjemné, ale s tím jsi měla počítat, prostě přece jenom je to pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
31.7.16 16:33
@Anonymní píše:
Labrakokřice má 22 kg, ale i tak luxuju 2 denně a chlupy jsou stejně všude. Rozhoduju se jestli jí nemám dát pryč.

já mám labradorku - je jí rok, chlupy mám všude, spoustu toho rozkousaného, ale pryč bych jí nedala ani za nic. ;) Jak tě to vůbec může napadnout. :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
31.7.16 16:35

Jo dej, protoze vzit si psa a pak ho dat pryc kvuli chlupu (ty asi nemela, ze? kdyz sis ji porizovala), tak to je povrchni a ona si zaslouzi poradne hodne panicky!!! :poblion: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
31.7.16 16:45
@Anonymní píše:
Labrakokřice má 22 kg, ale i tak luxuju 2 denně a chlupy jsou stejně všude. Rozhoduju se jestli jí nemám dát pryč.

A to si nevedela predtim, ze pes ma chlupy, lina, musi se vencit a sbirat po nem bobky? Pokud ne, tak sis mela poridit plysaka. :roll: nechapu, poridim si psa a po roce ho dam pryc, protoze lina?
Prosim te hlavne si neporizuj dite, to tak snadno neodlozis jako psa… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.16 16:51

To že jí musím venčit a starat se o ní mi nevadí. Vadí mi jen ten bordel a hlavně ke mě leze do postele. Už jsem jí kolikrát říkala, at to nedělá, ale pořád jí to nemůžu vysvětlit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný