Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Damael no ale dlouhosrstý pes bez podsady stejně venku nemůže být, podsada je to, co psa izoluje, hřeje (v zimě)… ![]()
Retrívři by neměli být jen venku, jsou hodně fixovaní na páníčky, chtějí být co nejvíc s nimi.
Opět zase musím zmínit mého oblíbence vlčího špice. Té srsti se nelekat, nepotřebuje velkou údržbu, jen častěji vyčesávat, když líná. Jinak stačí tak jednou týdně pročísnout.
NO z nějaké nepříliš pracovní linie mi taky přijde fajn, proč ne? ![]()
@Mišmiš vlčák existuje, jako jeden ze dvou příkladů uvádím Sarloosova, případně dohledej v atlase psů.
A upřímně si myslím, že není nic špatného používat pojem bojová plemena, když se takto v naší řeči vžil. Lidé tomu pojmu obecně rozumí, představí si pod tím plemena náročnější na výchovu, a o to jde. Takových „něpřesností“ existuje v našem jazyce nepočítaně, ale jde o to, zda daný termín má v obecném povědomí ustálený význam, a to bojové plemeno má.
@Mišmiš píše:
Jo a ani jeden z tri mnou navrhovanych adeptu se nemusi pravidelne cesat. CEsky horsky pes ma srst bezudrzbovou. Hovawart se musi obcas procisnout, ale nic extra. Psa jsem necesala asi pul roku a je naprosto v poradku bez cucku. Fena co ma ukoncenou vystavni karieru zrovna tak a aktualni treti hovawart vystavni vidi hreben jen pred vystavou. U chodaku je to dost podobne.
Jakožto bezúdržbového psa navrhuji tuto rasu ![]()
Pes je společenský tvor a pobytem jen na zahradě mimo rodinu bude trpět. To vydrží snad jen tibetská doga. A pokud jeden pes může dovnitř spolu s celou smečkou a pouze chudák „hlídač“ trčí venku, je to na něm podraz. Frustrace na sebe nenechá dlouho čekat. Pořiďte si psí dveře, pes bude moct běhat venku a bude moct být s vámi doma, když bude chtít.
A to nemluvím o tom, že s malými psy nejste zvyklí asi na delší venčení. Pes potřebuje každodenní pohyb a vyprazdňování mimo zahradu.
@Pipet píše:
@Damael no ale dlouhosrstý pes bez podsady stejně venku nemůže být, podsada je to, co psa izoluje, hřeje (v zimě)…![]()
Retrívři by neměli být jen venku, jsou hodně fixovaní na páníčky, chtějí být co nejvíc s nimi.
Opět zase musím zmínit mého oblíbence vlčího špice. Té srsti se nelekat, nepotřebuje velkou údržbu, jen častěji vyčesávat, když líná. Jinak stačí tak jednou týdně pročísnout.
NO z nějaké nepříliš pracovní linie mi taky přijde fajn, proč ne?
Stejně se ve finále dostaneme k tomu, že crystal87 dojde k názoru, že zdvojí maltézáčka, či si pořídí jinou bytovou rasu a na dům si místo hlídače instalují alarm ![]()
Já si neumím představit, že rodina s kočkou a maltézákem si pořídí čistě hlídacího hafana na zahradu - to je nesmysl.
Jinak ale taky nevím, proč by nemohli jít do NO, jde o konkrétní povahu, stačí pohledat mezi chovateli a budou mít super čtyřnohou chůvu k dětem.. Akorát že plus spoustu bordelu z těch chlupů, no ![]()
Já bych taky chtěla celým svým srdcem barzoje od některých konkrétních chovatelů, ale nemám služku, takže z praktických důvodů to vidím na peruána ![]()
@Crystal87 Ještě jeden dotaz čistě z praxe.. Víš, jak vypadá takové psí lejno od velkého plemene v trávě? A jak úžasně se z ní vyndavá? Já jen, že jsi zmínila ty děti..
@jannina1 píše:
Boxer ale není moc odolný proti zimě, nemůže být venku.
Však říkala, že přes zimu by byl v vevnitř, ne? ![]()
@Damael píše:
@Mišmiš vlčák existuje, jako jeden ze dvou příkladů uvádím Sarloosova, případně dohledej v atlase psů.
A upřímně si myslím, že není nic špatného používat pojem bojová plemena, když se takto v naší řeči vžil. Lidé tomu pojmu obecně rozumí, představí si pod tím plemena náročnější na výchovu, a o to jde. Takových „něpřesností“ existuje v našem jazyce nepočítaně, ale jde o to, zda daný termín má v obecném povědomí ustálený význam, a to bojové plemeno má.
ja fakt nic dohledavat nemusim ![]()
Vlčak - tak jak je pouzivane a jak je to myslene neexistuje
Sarloosova nebo Ceskoslovenskeho nikdy nikdo z laiku nemysli - a o to mi jde
Pro me je to jasna znamka neznalosti kynologie-stejne jako bojove plemeno (ktere je mimochodem narocnejsi proc???!!
)
@Zumaja píše:
Pes je společenský tvor a pobytem jen na zahradě mimo rodinu bude trpět. To vydrží snad jen tibetská doga. A pokud jeden pes může dovnitř spolu s celou smečkou a pouze chudák „hlídač“ trčí venku, je to na něm podraz. Frustrace na sebe nenechá dlouho čekat. Pořiďte si psí dveře, pes bude moct běhat venku a bude moct být s vámi doma, když bude chtít.
A to nemluvím o tom, že s malými psy nejste zvyklí asi na delší venčení. Pes potřebuje každodenní pohyb a vyprazdňování mimo zahradu.
Mam plemena psu venku celorocne-domu nesmi a k tomu domaciho postelaka. Pokud flustrovany pes vypada jako moje venkovni smecka tak bych teda chtela byt tak flustrovana jako oni :0))) a postelaka berou v pohode, dokonce moje problemova fena ji maximalne prijala. A docela dlouho jsem mela venkovniho psa jen jednoho a fakt nijak netrpel, takze smeckou to neni-i kdyz je to pro ne asi lepsi, ale zrovna ten prvni venkovni pes na smecku docela kasle a je dost samostatny
Dvirka do domu psi bych nesnesla-predstava, ze je podzim a velky chlupaty spinavy psiska mi couraj sem a tam…by me vezli. To mi s ditetem doma nejde dohromady.
Ale kazdopadne zalezi na tom jak se psum clovek venuje. Z toho je flustrace-z nic nedelani, ne z toho, ze je pes venku sam
Ja mam tri deti a k tomu 11mesicni fenku cane corsa, je to uzasnej pes..ale mame ji teda doma
@džanka1 píše:
Však říkala, že přes zimu by byl v vevnitř, ne?
Rikala na noc do kulny-takovy rezim pro psa bez huste podsady nelze.
@džanka1 píše:
Za mě teda německýho boxeraJen teda my ho máme doma a spí s námi v posteli
Ale pokud by přes zimu nebyl venku, tak v tom problém nevidím
Je to hlavně dobrý parťák pro děti
Naprosto souhlasím…
…je to náš rodinný miláček…
Já osobně bych už jinou rasu nechtěla. ![]()
@blackmarse píše:
Naprosto souhlasím……je to náš rodinný miláček…
Já osobně bych už jinou rasu nechtěla.
Jj boxeri jsou fajn, takovy miloucky aktivni chuvy. Ale na ven to fakt nejni ( ani s kulnou nebo zateplenou boudou) Znama ma boxery venku, ale ma sikovne reseny barak-obr predsin oddelenou od baraku, s topeni, psi dvirka, takze tam boxeri bydli a litaji si ven jak chteji. To pak jo.
Vím jak vypadá lejno do velkého
bohužel okolní majitelé nám ho často nechávají na chodníku
,druhýho mrnavýho do postele fakt nechci a NO určitě taky ne. ![]()
@Mišmiš píše:
Jj boxeri jsou fajn, takovy miloucky aktivni chuvy. Ale na ven to fakt nejni ( ani s kulnou nebo zateplenou boudou) Znama ma boxery venku, ale ma sikovne reseny barak-obr predsin oddelenou od baraku, s topeni, psi dvirka, takze tam boxeri bydli a litaji si ven jak chteji. To pak jo.
Jojo, to máš naprostou pravdu, je to rasa, která by neměla být venku, ale doma. Jinak je to skvělý společník, je miloučký, hravý, k dětem ideální.
Hlídá si „to svoje“ a dokáže i postrašit, když je třeba.
Samozřejmě ty cizí.
![]()