Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
1.11.22 11:14
@Lucie_Sx píše:
S nazvem „Mam odstrelit snachu nebo psa?“

Nebo pořídili jsme si pejska z útulku. Co máme dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.11.22 11:16
@Ivan PPZ píše:
Není pudl původně lovecký pes? Já jen, že ty slepice ho asi zabaví jen na pár chvil a bude uklizeno.

Ano, moje pudlice by je vyřešila během chvilky, ale tady jsou experti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.11.22 11:18

Jinak teda abych se drzela tematu.

„Bezpracny pes na ven“ je orisek sam o sobe.
Trochu by mi do toho pasoval treba spic (ale co ty slepice) nebo dlouhosrsta kolie.

Normalne bych doporucila nejakeho spolecenskeho gaucaka typu shitzu, ale to neni na ven.

Taky bych se priklanela k tomu najit dospeleho/starsiho voriska v utulku, ale chce to opravdu dobre!!! vybrat, urcite mit s sebou nekoho zkuseneho, protoze lide v utulcich casto vnuti naprosto cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.11.22 11:19

Pudlove jsou raketky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.11.22 11:20
@Lucie_Sx píše:
Jinak teda abych se drzela tematu.

„Bezpracny pes na ven“ je orisek sam o sobe.
Trochu by mi do toho pasoval treba spic (ale co ty slepice) nebo dlouhosrsta kolie.

Normalne bych doporucila nejakeho spolecenskeho gaucaka typu shitzu, ale to neni na ven.

Taky bych se priklanela k tomu najit dospeleho/starsiho voriska v utulku, ale chce to opravdu dobre!!! vybrat, urcite mit s sebou nekoho zkuseneho, protoze lide v utulcich casto vnuti naprosto cokoliv.

Kdyby měla někoho zkušeného k ruce, tak se neptá na emiminu. Taky bych volila pro starší lidi psa dovnitř a něco malého. Zvlášť jestli jim je třeba kolem 70.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
1.11.22 11:21

Hele, ptám se tu proto, aby mi bylo poraděno a nedopustili jsme se přešlapu. Hledám informace samozřejmě i jinde, ale říkala jsem si, že ocením vaše zkušenosti.
Kdyby mi to bylo fuk, tak to přece neřeším a koupím. Nepsala jsem, že nebude moct dovnitř ani jsem nepsala, že bude v zimě zavřený v kotci. Mají velkou zahradu, tak by to byl primárně venkovní pes. A oni sami tráví na zahradě spoustu času. Samozřejmostí jsou procházky jak tomu bylo i u předchozích psů. A samozřejmě by se psovi věnovali. Psa mají celou dobu a ne, nikdy žádný neskončil ani na ulici, ani v útulku. Přiznávám, že u bígla jsem se nechala trochu unést, vždy se mi líbili, ale ok, škrtám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
1.11.22 11:26

@Daisy86 hele bigla fakt ne a borderku taky ne. Ten pes potrebuje zamestnat hlavu, pracovat, nekolik hodin denne, opravdu nestaci jen dlouhe prochazky a pobyt na zahrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.11.22 11:26
@Daisy86 píše:
Hele, ptám se tu proto, aby mi bylo poraděno a nedopustili jsme se přešlapu. Hledám informace samozřejmě i jinde, ale říkala jsem si, že ocením vaše zkušenosti.
Kdyby mi to bylo fuk, tak to přece neřeším a koupím. Nepsala jsem, že nebude moct dovnitř ani jsem nepsala, že bude v zimě zavřený v kotci. Mají velkou zahradu, tak by to byl primárně venkovní pes. A oni sami tráví na zahradě spoustu času. Samozřejmostí jsou procházky jak tomu bylo i u předchozích psů. A samozřejmě by se psovi věnovali. Psa mají celou dobu a ne, nikdy žádný neskončil ani na ulici, ani v útulku. Přiznávám, že u bígla jsem se nechala trochu unést, vždy se mi líbili, ale ok, škrtám.

Ty psa žádného nekupuj. Oni budou majitelé, oni mají vybírat podle svých sil a možností. Jestli na to nemají, nemají ani na psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
1.11.22 11:33
@Russet píše:
Tak má roztomilá štěňátka, ne? Dobrý na instáč.
@Russet píše:
Jestli tchánovci nechali výběr na ní a dáreček jim strčí pod stromeček, brzo tu bude jiná diskuze…

Trochu zbytečná jízlivost, ne? Btw. instáč nemám, FB ano, ale fotky tam zásadně nedávám. A pod stromeček vážně štěně neplánujeme. Jedná se o živého tvora a nikdy bych tady nepostupovala stylem “překvapení”. Štěně na mě nenechali, ale nechají si od nás do toho mluvit. To je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
1.11.22 11:34

@Eemii Díky za radu, vezmu ji v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15212
1.11.22 11:37
@Daisy86 píše:
Obnovuji.
Poraďte psa ke tchánům. Naposled měli retrívra, teď by raději něco menšího. Nějaké plemeno jednodušší na výcvik, bude pobývat spíš venku, měl by snášet slepice a děti. Zatím mám vytypované borderkolii a bigla… Diky

Docela se vylučuje nenáročné menší plemeno a pobyt venku. Mě napadají jen společenská plemena a ty se nehodí na to být celé dny venku. Bígl si myslím, že slepice bude honit, kolie se bude na zahradě nudit, tohle nejsou plemena jednodušší na výcvik. To už byl lepší ten retrívr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.11.22 11:40

@Daisy86 za mě tato plemena ne. Border kolie je pes, který pokud není pořádně zaměstnaný, je ničitel a otrava. Bígl, je jak je napsáno nepřivolatelný a opět je to náročné plemeno. Navíc Borderka chce pánečka, za mamkou chodí jak ocásek, leží jí pod nohama, na zahradě by silně trpěla. Zkuste kouknout po něčem menším a méně náročném.

Příspěvek upraven 01.11.22 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.11.22 11:41
@Daisy86 píše:
Trochu zbytečná jízlivost, ne? Btw. instáč nemám, FB ano, ale fotky tam zásadně nedávám. A pod stromeček vážně štěně neplánujeme. Jedná se o živého tvora a nikdy bych tady nepostupovala stylem “překvapení”. Štěně na mě nenechali, ale nechají si od nás do toho mluvit. To je vše.

Sorry, ale jasně ses diskvalifikovala hned první otázkou s plemeny, co se všeobecně lidem líbí, ale ví o nich houby. Takhle se pes nevybírá. Opravdu si žádného psa nepořizujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.11.22 11:41
@Aspera píše:
@Daisy86 za mě tato plemena ne. Bordel kolie je pes, který pokud není pořádně zaměstnaný, je ničitel a otrava. Bígl, je jak je napsáno nepřivolatelný a opět je to náročné plemeno. Navíc Borderka chce pánečka, za mamkou chodí jak ocásek, leží jí pod nohama, na zahradě by silně trpěla. Zkuste kouknout po něčem menším a méně náročném.

Bordel kolie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.11.22 11:43
@Russet píše:
Bordel kolie :mrgreen:

Překlep :-) Na druhou stranu, nezaměstnaná, dokáže udělat pěkný čurbes. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný