Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.4.25 12:55
@hopsalka píše: Více

Tak to je čas, který chodím sama. A i to jsem ráda, že se výkopu po tom, co jsem rozsedela po celým dní v kanclu.

Samozřejmě, že jsem ochotná se psem chodit na delší procházky a nechat ho běhat + i doma nebo na zahradě se dá různě skotačit

Jenom prostě vím, že když je venku fakt hnus, leje a tak, tak se mi ven pokaždý fakt chtít nebude a nechci, aby pak kvůli tomu ten pes ničil věci doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.25 12:56

Tak to je čas, který chodím sama. A i to jsem ráda, že se výkopu po tom, co jsem rozsedela po celým dní v kanclu.

Samozřejmě, že jsem ochotná se psem chodit na delší procházky a nechat ho běhat + i doma nebo na zahradě se dá různě skotačit

Jenom prostě vím, že když je venku fakt hnus, leje a tak, tak se mi ven pokaždý fakt chtít nebude a nechci, aby pak kvůli tomu ten pes ničil věci doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.25 13:00
@sahrazad1 píše: Více

Nad chrtíkem jsem taky přemýšlela, nemá rád mokro stejně jako já 😂

jen mě dost zarazilo, že se cena pohybuje kolem 37.000,–. To je docela dost za společníka, se kterým nechci na výstavy nebo ho uchovnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
8.4.25 13:04
@andrea_pulp píše: Více

Jak jako nešlo?
Se psem se prostě na procházku jít musí, i když se nechce, a i když je to malej gaučák.
Pes má své potřeby, pokud mu je nejste ochotna, nebo schopna plnit, prosím nepořizujte si ho.
My měli westíka, denně měl minimálně 4 půlhodinové procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
8.4.25 13:11

mokro neměl rád ani můj první rotvajler a ven se s ním muselo. Nemáš ideální podmínky, a to nepřímo říkáš jako někdo kdo se na psa relativně těší a má ještě „velký voči“, až toho psa reálně budeš mít 5., 6., 7. rok, tak budeš ještě pohodlnější z toho neustálého stereotypu a povinností (musím ven, musím ho zabavit, musím ho otřít a vysprchovat, když je nečas, musím rychle domů, čeká tam pes, nesmím na dovolenou tam a tam, nemá mi ho letos kdo pohlídat… atp.), že to bude ještě horší. Jinak bez ohledu na plemeno můžeš narazit na temperamentnějšího jedince, který se mimo aktivní dobu venku na zahradě povětšinou zabaví tak, že neustále řve (sousedi), popřípadě zahradu systematicky likviduje. Tak si to promysli.

Příspěvek upraven 08.04.25 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
8.4.25 13:11

@andrea_pulp Tak si pořiď psa z útulku a budeš to za menší náklady a ještě uděláš někomu radost.

Ale 30 minut je prostě málo tak jako tak.
Výmar který měl denně max. hodinu na les/ prostě aktivitu a jinak zahradu pomlčím. Čím myslíš, že se ten pes tak zabaví sám na zahradě.

• Citovat
  • Upravit
8.4.25 13:23
@Snopy123 píše: Více

Evidentně bych to měla celý ještě dost zvážit nebo prostě počkat.. až budu na všechno víc ready..

Nad pejskem z útulku jsem taky hodně přemýšlela.. rozhodně mi to dává větší smysl..

Koukám na diskuzí, jak často lidi chodí se psem ven a máte pravdu, snad skoro všichni s ním chodí min 4× za den, ale nevím, jak to dělají, že to zvládají skloubit s prací. :nevim:

Nám nepřišel nespokojený.. na zahradě byl většinou s námi a asistoval u různých aktivit, vítal se se psi z okolních zahrad, slunil a tak.. ale když jsme mu chtěli něco házet, tak to ho moc nebavilo, nanejvýš třikrát přines a pak se na to vykašlal a šel si po svým.. od té doby, co se přišlo domu z práce, tak byl nonstop s náma. Mamka ho učila různý tríčky nebo ji asistoval při vaření. A když jsme byli v práci/škole, tak za ním chodila babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
8.4.25 13:33

já chodím 3× denně.

Ráno rychlá venčící - 20 minut max.
Odpoledne se pes bere ven minimálně na 2,5 hodiny za jakéhokoli počasí, ano když je nějaká extrémní slota, tak jde jen na 1 - 1,5 hodiny, ale v létě klidně i na pět. Vyrazí se v půl čtvrté ven a domů se se psem přijde kolem cca půl osmé, v létě v půl 9.
Večer kolem 23.00 pak jen klasická čůrací na cca 2 minutky.

Přijde mi fakt směšné, že někdo uvede cca 30 minut, to i křeček by se měl po bytě pouštět denně na dýl.

Člověk, který si pořizuje psa by si měl uvědomit, že to není jen o tom, aby tento protáhnul venku nohy a vyvenčil se, ale i o vjemech a jakýchsi impulsech pro toho psa.

Pro něj je totiž zahrada/byt jako pro nás obývák bez novin, knihy a televize. Zkus se dennodenně zabavit v místnosti, kde kromě gauče, ošmatlané rubikovy kostky a jednoho okna nic není. A buď tam v té místnosti každý den, např. 12 let, jen s cca 30 minutovými přestávkami denně, kdy se dostaneš jinam. Super vyhlídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.25 13:58

Nj.. tak hold jsem vyrůstala v rodině, kde to bylo špatně nastavený a nepřišlo mi to divný. Ten pes se nikdy nechoval, že by měl úzkost, problémy s jinými lidmi nebo zvířaty nebo že by byl apatický a ztratil zájem.. tak mě to nikdy nenutilo nad tím přemýšlet, že by to mělo být jinak

Ale upřímně asi pořizovat pejska nebudu. Asi nedám tolik času trávit po práci venku na procházce, když to má člověk skloubit s domácností, zahradou a dalšími zájmy, natož do budoucna s dětmi (škola, kroužky..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
8.4.25 14:17

@andrea_pulp píšeš:
sice to je můj pes a mohla bych se vykašlat na to, že ho doma nechce, protože je můj,

• jsi normální, jaképak vykašlat? Jste přeci s přítelem tým, psi navíc žijí mnoho let, zvláště ti malí. A pokud s někým žiju, tak se očekává, že s ním tyhle závažné věci musím komunikovat. Navíc jestli jsem správně pochopila, nežiješ ve svém domě a jestli patří přítelově matce, tak je na pořadu dne se jí taky zeptat, jestli bude se zvířetem souhlasit. A jestli ne, tak máš smolíka.

Hele, a je ti 30 - co takhle uvažovat víc o dětech než o psech?? Ti na tvůj důchod fakt vydělávat jednou nebudou. JO, věta, že co je mi po tom je už klišé, ale to není pořád odpověd, proč místo dětí psi, není to totiž normální. Kdyby takhle uvažovali vaši rodiče, nebyla bys tu ty ani přítel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.25 14:47
@Ahep píše: Více

Ano, mamky jsem se ptala a je s tím v pohodě

Tak já to beru ze svýho pohledu, on má vysněného psa huskyho, já bych si huskyho nevybrala. Ale v životě bych mu neřekla, ne, tohohle psa si nepořídíš, protože mně se nelíbí jeho vzhled

Tak s přítelem jsme spolu třičtvrtě roku, o dětech jsme se bavili a oba jsme tomu otevřený, jen bych teda ještě ráda počkala než nějaký snahy započnou. On už má sedmiletou holčičku, tak ho to tolik nepálí. A taky tu je otázka jestli mi vůbec půjde otěhotnět, ale jo vnitřní volání po dítěti už začínám cítit, ale nevím, proč by se to mělo vylučovat se psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
8.4.25 14:50

Názory tady musíš brát s rezervou, osobně neznám lidi kteří v pracovní den jsou ještě k tomu 5 hodin dene se psem venku, den opravdu neni nafukovací. Vzhledem k tomu, ze pejska ma snad každá druha rodina, tak to asi všichni děláme blbě. Ja jsem mela jezevčíka a čivavu, obě byly rady venku, ale nejraději byly se mnou, bez ohledu na to kde. Obě neměly rády deštivo, čivava neměla ráda sníh. Jaro léto jsme hodně na zahradě, hodně jsme je braly všude sebou, procházky samozřejmě každý den, ale ne x hodin. Podle počasí, když je hezky jsme venku, když hnusně i pejsci se raději rozvalí na gauč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.25 18:55
@Alušáček píše: Více

Děkuju 🥂

Už jsem se cítila hrozně blbě kvůli pejskům, které jsme měli, přesto, že byli zahrnováni láskou a naší pozorností

Ale asi ještě hlouběji zvážím zda by se pejsek hodil k našemu životnímu stylu. Není to bez těch vrtících ocásků úplně ono, ale chci aby byl šťastný 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
8.4.25 20:08

@andrea_pulp u nás venčí manžel než jde do práce, pak než jdu do práce já. Pak po příchodu jedno z velkých dětí, pak bereme psy ven my na dlouho ( dneska 3 hodiny ), pak večer před spaním. Tedy v pracovní dny.
Poprvé venčíme ve 4.00 hodiny, naposledy ve 21.00 hodin.
Ale máme akční plemeno, které potřebuje zaměstnat a bereme je skoro všude.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
8.4.25 20:13

@Alušáček Tak pokud Ti 45-60 minut denně venku s výmarem ( mladý vek, něco jiného bude starší klidnější pes ) ok.
Jako já znám taky lidi, kteří mají psi pouze na zahradě s tím, že to psům přeci stačí, protože mají pohyb na té zahradě a co víc.
Nebo jsou lidi co venčí 2-3× denně a jsou s tím v pohodě. To ať si každý šáhne k sobě a řekne si co je pro něj ok.
Znám několik lidi s loveckými psy a venku jsou tedy víckrát všichni než 1× denně. Nevím proč by to mělo být v rodině nereálné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný