Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snopy123
8.4.25 20:15

@Alušáček Tak čivava asi nebude potřebovat X hodin denně pohybu. Zmíněné borderce ale 30 minut fakt stačit nebude.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
8.4.25 20:21

No naši blb.ci počasí neřeší. Jim je to naprosto jedno. Sníh miluji, déšť taky. Jediný co vedro, že po chvíli hledají stín. Ale i tak. Normální akční pes. Ale zase to nebudu srovnáváš s gaučákem. To je jasný. Pak je to právě o tom plemeni i.
My tu teď máme paní, má bišonky a ta je s nimi venku snad nonstop. Vím to protože po nich neuklízí a oni nám serou před vraty pravidelně :zed:

• Citovat
  • Upravit
4400
8.4.25 21:34
@Alušáček píše: Více
:palec: :lol: to mě pobavilo. 8 h denně pracovní doba + 5 h venku se psem. A co děti, domácnost, manžel? :mrgreen: Psa má každá druhá rodina, ale neznám nikoho, kdo je s ním denně 5 hodin na procházce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15405
8.4.25 21:44
@ulice píše: Více

Podle zdejších diskuzí kdo má pracovní dobu 8h nemá narok na to mít pejska. To je jen pro lidi s neomezeně volným časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27730
8.4.25 21:52

A co pudl? jsou různé velikosti, mě se teda líbí královský, ale to je na tebe velký ale ti mini pudli jsou malinký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
9.4.25 00:16

Uprimne, nechapu nikoho kdo si poridi psa a vykopne ho na zahradu.
Kdyz chci psa ven - predpokladam misto, kde bude pes vylozene hlidat statek, zvirata atd. a ja tam s nim vetsinu dne jako majitel budu (kdyz se budu o ta zvirata starat) za kazdyho pocasi a tak či tak si i pracovni partaky normalni clovek pousti na stavení…
NEBO
si porizuju psa ciste jako partaka a beru si ho domu. Ze je v kotelne teplo toho psa nezajima, jeho zajimate vy. :roll:

Pes neni okrasa na zahradu a vylozene pes vystrcenej ven potrebuje toho zamestnani a kontaktu mnohem vic nez pes kterej lezi doma v centru rodinneho dění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.4.25 01:12

@Alušáček Normálně jsi 8,5 hodin v práci. A to k tomu nezvládneš být hodinu - 2 venku se zvířetem které si pořídíš? Ráno před prací k tomu na půl hodiny? Pokud ne, tak si nepořídím psa typu jezevčík a borderku.
Zakladatelka nemá děti zatím.
Jako jít se psem při plném úvazku na 30 minut a „brečet“ že ostatní stíhají/zvládají víc je zvláštní. :nevim:

Jinak psa přeci můžeš mít klidně naučeného na záchodek a venčit ho pouze o víkendu.
Každý ať si se svým svědomím dělá co chce.

Jinak pokud to chceš konkrétně manžel byl v práci 6-14.00 hodin. V 15.00 hodin vyráželi na 3 hodiny ven. :nevim:
Poprvé psy venčil ve 4.30 hod.
Syn psy pouštěl na zahradu ještě ve 23.00, kdy byl dole.

Jinak pokud chceš mít psa doma 9 hodin, klidně měj, ale pak je fajn se tomu psovi věnovat. On pes Tvojí dobu nepřítomnosti ideálně prochrápe, ale pak chce zaměstnat hlavu i tělo.

• Citovat
  • Upravit
9.4.25 07:13
@Snopy123 píše: Více

Půl hodinu na procházku chodím teď sama. Tak jsem myslela, že je jasný, že se psem budu dýl, ale min. dvě hodiny s ním každej den venku nebudu. To je realita. + si připočítejte čas, který se psem trávíte doma/zahrada, hraní si, učení nových věcí a nějaký ty hry, který psovi zaměstnají hlavu.. vždyť když se přijde z práce, tak ten pes je už s vámi nonstop, když nepočítám, že si člověk odběhne na tenis a tak

A nevím, proč by měl vykonávat potřebu doma teda :nevim: přístup k tomu, aby šel na malou nebo velkou bude mít prakticky nonstop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15405
9.4.25 07:15
@Snopy123 píše: Více

Proc bych to nezvládla? Vzdyt píšu, ze psa bereme všude sebou a ma několik procházek dene. Neni to, ale tak, ze bych v 15h přišla z práce a odebrala na 4h se psem do lesa, to ve všední dny neni reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
9.4.25 09:35

A stejně, proč by si pak někdo, kdo nemá čas se psovi ani pořádně věnovat psa teda pořizoval? :zed:

Když mám psa - tak s ním chodím i několikrát denně na procházky, hraju si s ním a psa učím, cvičím, trénuju… :nevim: kynologie je normální koníček, kterýmu se člověk může věnovat.

Každý by psa mít opravdu nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.25 10:06
@dracula-s píše: Více

Však paní píše, že chodí s pejskem několikrát denně

Spíš moc nechápu, vždyť to, že se člověk pejskovi věnuje, tak neznamená, že je s ním jen na procházce, ale i další věci, jak zmiňujete a to se dá dělat i na zahradě nebo doma ne?

Navíc zas mi přijde škoda, že proč dát k ledu všechny ostatní zájmy, které jsem roky rozvíjela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.4.25 11:08

@andrea_pulp Souhlasím. Jen je ještě brát že mladý pes bude jinak akční než starší prs, atd…A pak záleží na plemeni taky. Borderka bude potřebovat časovou náplň úplně jinou než ta čivava. Čivavě bude třeba stačit denně 30 minut venkovní aktivity a hodina odpoledne. Borderka Ti zdemoluje se stejnou dotací času byt nudou.

Nasi psi taky umějí chrápat na gauči a nevysílá. rat, pokud je to nutné. Ale daleko raději budou před 3 hodiny zaměstnat hlavu ( u nás čmucháni, agility, nosework, atd…) a tělo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
529
9.4.25 11:26

@andrea_pulp Tak psovi na zahradě se nedá nahradit ten kontakt který pes má když je doma.
Já měla dva psy, už mám bohužel jen jednoho ale nikdy nechtěli být venku sami - měli vždy na výběr a vybrali si vždycky být s námi doma.
A víceméně si nedovedu představit třeba v lednu jak s nimi trávím půl dne na zahradě v mínusech. Protože potřebují ten kontakt. Samozřejmě jsou psi, kteří ho vyžadují méně, ale to už není rodinný pes, ale třeba pastevec ke stádu.
To je radši vyvenčím a vezmu si je domu. :nevim:
Za mě je prostě vyvenčit psa, pohrát si s ním a pak jít domů a nechat psa na zahradě prostě nedostačující a divný, protože pes je můj parťák a chci ho mít u sebe :nevim: Doma může pes ležet spokojeně na pelechu, jen prostě častějc vysaju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.4.25 11:32

Pudlove se strasne podcenujou. Nekde vyslo, ze to je nejchytrejsi plemeno. Nelina, a ten narok na pohyb asi je, ale zdaleka to nebude tolik jako treba u borderky a terieru, natoz tak komplikovana povaha jako s teriery a jezevciky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
9.4.25 11:45
@Ahep píše: Více

Pinče máme, nyní už desetiletého. Je to povaleč, který být venku moc nepotřebuje, on je rád s námi, ať je to kdekoliv. Chce se venčit 3-4× denně, když prší, což nesnáší, tak ho člověk musí přemlouvat. Pokud se rozhodneme jít na nějaký delší výšlap, tak jde moc rád, ale vůbec to nepotřebuje a nevyžaduje. Má to tak celý život. Dokonce nikdy ani nic nezničil, ani jako štěně. Jediná blbá věc je, že hodně štěká, ale musí mít teda na co, bydleli jsme dřív u hospody a to štěkal pořád, teď bydlíme v klidné ulici a je klid. Dost podobnou povahu (tohleto „přepínání“, kdy se ten pes je schopen válet týden na kanapi a je spokojen, ale při delším výšlapu umí být dost aktivní a je za to rád, jsem viděla i u borderterierů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný