Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6453
17.8.13 10:45
@Mišmiš píše:
Me pojmy vlcak a bojova plemena symbolizuji psy bez PP, neznalost
To je v rozporu s tim nekomu radit o vyberu budouciho stenete - to je cele

Vyjmenovala jsem 3 plemena podle me vhodna. Vsechny tri doma fakt nemam

Vic asi nemam co k tematu dodat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
17.8.13 10:52

Sorry hrubka-bylo pozde :9)

Hovawarta jsem psala, je to nekomplikovane plemeno, muze byt celorocne venku…psi maji malinko tendence v dospelosti „buzerovat“ jine psi samce. Venku muze byt celorocne pes/fena sam. Ale pozor s dostatkem pozornosti a zamestnani(prochazky, vycvik) jinak maji sklon k depresim - to je fakt! Kdyz jsem mela jeste jen jednoho venkovniho psa-hovawarta a byla z lekarskych duvodu nekolik tydnu takrka nepohybliva tak fakt byl dost spatny - apatie, nezral, nehlidal…fakt depka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
19.8.13 11:22

Holky dík vybrat bude asi hodně těžké, těžší než jsem myslela… :mrgreen: ono třeba nakonec bude víc i doma protože o tom jsem taky už přemýšelal, aby nežárlil že maltézák se válí doma v posteli a druhej hafík by byl venku :mrgreen: uvidíme no:)určitě aby byl méně náročný na výcvik, se třema dětma toho času tolik nebude a pořídit si něoc an co nemám, abysme měli nevychovanýho jakou jich tu plno pobíhá nechci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.8.13 12:32

Crystal - ještě mě tedy napadl krátkosrstý svatobernadský pes - bernardýn :mrgreen:
bezudržbová srst, venku může být celoročně-a rád
k rodině bezproblémový, děti opravdu miluje…jen je „malinko“ větší :mrgreen:

já ho budu asi za rok pořizovat, asi rovnou dva…vždycky jsme s manželem chtěli Moskevského strážného psa-ale to se docela bojím (pokud by někdy někdo řekl o nějakém plemeni psa, že je bojové tak tedy asi Moskevák by si to „zasloužil“..)nemít děti jdu do smečky Moskeváků (už mi ty lidi co nám neustále lezou na pozemek fakt štvou :lol: ) ale bála bych se o děti takže pro to bernardýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.8.13 12:36

Bernardýnek - na výcvik nekomplikované plemeno (kor když si vezmete fenku). Nepotřebuje (nechce :mrgreen: ) extra velké procházky-stačí mu normální procházení nemusí mít tůry (v jeho mladém věku k vývinu kostry dokonce nevhodné být moc aktivní), hlídá ale zbytečně neštěká…prostě ideální pes

jen pozor slyšela jsem od chovatelů, že se děje, že se prodávají bernardýni bez PP-JENŽE!!! jsou to štěňata právě Moskeváků, který „chovatel“ nemůže udat tak se jich zbaví tak, že napíše inzerát, že prodá bernardýny!!! ale je to štěně Moskeváka!! to je děsnej průser. ono štěně Moskeváka od bernardýna nepoznáš a pak se sakra podivíš co ti z toho vyrostlo. takže prosím bernardýna opravdu jen s PP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
8.4.14 09:46

Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem vhodného společníka. Pejsek musí být venku, skladný do auta, vhodný k dětem a nééé teriér. Poradí někdo? Zkušenosti s pejsky mám, ale toho kterého bych chtěla, kvůli cestování mít nemůžu - Bernský salašnický pes. Něco lehce menšího než je Labrador. Díky za každý tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.14 23:03

@Crystal87 Ahoj poradila bych ti rotvajlera :) Mám fenu od miminka je jí skoro rok a poslouchá na výbornou :) Hlídá mě a je strašně mazlivá a co je nejvíc fajn miluje děti :) O rotvajlerech se říká že jsou zlí a agresivní ale není to pravda :) Je to se všema stejný konec konců i s chlapama jaký si to uděláš takový to máš :lol: Není náročná na údržbu je to velké plemeno a krátkosŕsté. Jsou to tupouni co se týče ubližování od dětí a tak nic jim nevadí ale zato skvěle hlídají :) Přeji krásného hafana a s ním plno radosti :) PS: a kdyby jsi chtěla opravdu tupouna kterymu nic nevadí tak labrador :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
28.5.15 09:21

Rotvajleři jsou obvykle fajn mazlové, ale pozor, pokud je jejich víc, tak jako smečka začnou mít trochu jiné chování než jeden pes či fena se štěňatama, tam je to z mé zkušenosti zrádnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.5.15 09:37

Vy jste tedy dobré. Chce něco menšího než labrador a vy jí doporučíte rotvajlera. To už si rovnou může koupit toho berňáka, po kterém touží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.5.15 09:40

My jsme si vzali štěně z útulku, spokojenost maximální. Je to ale sázka do loterie. Asi bych si nevzala dospělého, zvláště ne k dětem, ale to štěně si vychováš podle svého a velikost se také aspoň přibližně pozná. Navíc mám pocit, že jsem udělala dobrý skutek. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.5.15 10:18

Až teď jsem si všimla, jak je diskuse stará! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
1.11.22 09:43

Obnovuji.
Poraďte psa ke tchánům. Naposled měli retrívra, teď by raději něco menšího. Nějaké plemeno jednodušší na výcvik, bude pobývat spíš venku, měl by snášet slepice a děti. Zatím mám vytypované borderkolii a bigla… Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
1.11.22 09:49

Borderkolii? Kolik tchanum je? Mam ji doma, potrebuje extremni pozornost, hodne pohybu a unavit hlavu… ucenliva je moc, takovej cirkusak.jo a dost steka. Meli jsme pred tim labradorku a ta byla oproti ni nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
1.11.22 09:50
@Daisy86 píše:
Obnovuji.
Poraďte psa ke tchánům. Naposled měli retrívra, teď by raději něco menšího. Nějaké plemeno jednodušší na výcvik, bude pobývat spíš venku, měl by snášet slepice a děti. Zatím mám vytypované borderkolii a bigla… Diky

:D No tak borderkolii určitě ne, na zahradě se bude nudit, slepice bude přinejlepším hypnotizovat, ale spíš se je bude snažit pást. Bígl je zase nepřivolatelný, navíc hladkosrstý, tak asi přes zimu venku nevydrží… Já nevím, chtějí s tím psem něco dělat? Jako chodit na procházky a tak? Co knírač? Možná klasická kolie? Corgi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.11.22 09:54
@Daisy86 píše:
Obnovuji.
Poraďte psa ke tchánům. Naposled měli retrívra, teď by raději něco menšího. Nějaké plemeno jednodušší na výcvik, bude pobývat spíš venku, měl by snášet slepice a děti. Zatím mám vytypované borderkolii a bigla… Diky

Jaká je jejich fyzická kondice a jak jsou ochotní se psovi věnovat? Za mě tyhle dvě jsou naprosto špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný