Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
951
16.8.13 10:17

@ježourek x.x.x Ja jsem v podnajmu, takze moje kolie jsou u tchanovcu na obri zahrade. Jezdim za nimi denne, je to 7 km od nas, ale stejne to neni vončo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 10:18
@Crystal87 píše:
nechci už česacího psa :mrgreen: stačí kočka, maltézáčka taky stříháme ;)

V tom případě si ale vyřešte, kde bude přebývat přes zimu. Krátkosrstý žádný nemůže být venku, celkem rychle by to odskákali zdravotně. Takže vyhřívaná zateplená bouda a na noc zavírat, případně ho mít přes zimu v oblečku.. My máme pro psy postavenou zimní zahradu - před vchodem z domu na zahradu je prosklený přístřešek, kde mají deky a polštáře, a v zimě, když padají teploty pod desítku na noc, tak jim otevíráme do chodby, aby se jim to trochu prohřálo, a zavíráme ven..
Jinak i krátkosrstá plemena mají některá podsadu, takže.. Bacha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:21

@Baby86 Jo to je docela kus cesty a člověk je nemůže mít pořád u sebe. Já kdybych měla zahrádku někde pronajatou asi bych si tam psa nepořídila, byl by mě ho líto. Ale zase mít baráček tak mám snad celou smečku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.8.13 10:27

@ježourek x.x.x My tam budeme do budoucna stavet, tak snad brzy zase budeme spolu :hug: Oni jsou na zahradu zvykli, tak jsou tam stastni a ja jsem s nimi kazdy den od obeda do vecera :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:31

@Baby86 Jo tak to jo, to budete mít fajn. Já bych byla taky s nima pořád :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 10:33

Znáte tyhle psy?
http://www.mousematuk.co.uk/…9B35D-03.JPG

Tak většina z nich, kteří se v ČR chovají, žije v celkem větších smečkách v pražských bytech, a vyloženě spokojeně. Nejde o to, kde pes spí, jde o to, zda má přes den adekvátní možnost pohybu, kterou potřebuje - stejně jako člověk.. Takže takovýhle chrt, pokud bude jenom na zahradě, tak bude chudák. Kdežto když bude „ustájený“ v garsonce na gauči, ale majitel s ním každé odpoledne po práci zajde na blízkou loukou, kde ho pustí vyběhat se, tak bude velice spokojený, a podle toho i „hodný“..
A platí to tak pro všechny psy - je třeba zajistit jim takové podmínky, na jaké jsou geneticky zvyklí, pak je vše v pořádku a pes je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
16.8.13 10:33

Boxer neni na celodennni pobyt venku v nepriznivem pocasi- v mrazech zavrit do kotelny by nestacilo. I se zateplenou boudou bych mela strach. To same dobrman
Doporucuji cesky horsky pes, chodsky pes, hovawart - v tomto poradi
Nedoporucuji-bernsky salasnicky (velky boom-prusery zdravotni kor u psu bez pp) labrador retriever-podobne jako bernak+vsihni ho znaji z reklam na rodinky-nebudi respekt u pripadnych zlodeju

Jednou pro vzdy!!! Vlčák ani bojove plemena neexistuji!!!
Pokud ovsem nejsme hloubeji v kynologicke diskuzi a nebavime se o jedinych dvou plemenech ktere obsahuji slovo vlcak (ani jednoho zakladatelce nedoporucuji) pripadne bojove plemeno nejni mysleno jako vtip
Fakt nevim kdy to laikové prestanou pouzivat. Evidentne nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.8.13 10:39

@ježourek x.x.x No nebude to hned, ale uz se tesime :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:40

@Baby86 Taky bych se těšila na baráček, bohužel zatím musíme být v paneláku :,(.Možná časem, kdo ví, musela bych ukecat starouše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
16.8.13 10:41

Pokud chces kratkosrsteho psa tak rozjodne nemuze byt pres zimu cely den venku a na noc v kotelne. Budes muset ustoupit z požadavků. Bud venku a dlouhosrstý coz bych videla na bernaka-ten zimu miluje. Nebo kratkosrsty bude vetsinu casu vevnitr. Mame madarskou oharici a je suprova. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
16.8.13 10:42

Jo a ani jeden z tri mnou navrhovanych adeptu se nemusi pravidelne cesat. CEsky horsky pes ma srst bezudrzbovou. Hovawart se musi obcas procisnout, ale nic extra. Psa jsem necesala asi pul roku a je naprosto v poradku bez cucku. Fena co ma ukoncenou vystavni karieru zrovna tak a aktualni treti hovawart vystavni vidi hreben jen pred vystavou. U chodaku je to dost podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.8.13 10:46

@ježourek x.x.x No my mame stesti, ze je kde stavet, jinak by to asi neslo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
16.8.13 10:47

Mame Bernskeho Salasnickeho psa, lepsi rasu na ven neznam ;-) nas hafik je venku cely rok, v zime miluje se rochnit ve snehu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 10:54

@Baby86 My by jsme asi spíše něco koupili, no třeba se časem dočkám, co bych dala za zahradu a být ve svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.8.13 11:03

@ježourek x.x.x Ja mam uplne stejny nazor :) Jsem z vesnice, bydlela jsem ve stare chalupe se zahradkou a moc mi to chybi :( Proto jsem u manzelovo rodicu pecena, varena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný