Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
16.8.13 12:53

Co leonbergr? Ten by se sice musel občas vyčesat, ale žádná hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
16.8.13 12:58

Něco univerzálního - takže zlatý retrívr, labradorský retrívr, my máme doma dvě feny výmařského ohaře a jsme nad míru spokojení. Jsou hodné, poslušné, milují děti (a naopak), dobře jsme si je vycvičili, takže s nimi není problém, zvládnou být venku i v mírném mrazu, nebo jsou zalezlé v boudě, ve velké zimě v domě na chodbě, mají krátkou srst - ale existuje i dlouhosrstá varianta. Chtěla bych ještě třetího psa a přemýšlím, že si udělám radost nějakou dogou, kterou jsem kdysi chtěla, ale to není, to, co hledáš ty :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 14:08
@Mišmiš píše: :mrgreen: :mrgreen: ja fakt nic dohledavat nemusim :mrgreen:
Vlčak - tak jak je pouzivane a jak je to myslene neexistuje
Sarloosova nebo Ceskoslovenskeho nikdy nikdo z laiku nemysli - a o to mi jde
Pro me je to jasna znamka neznalosti kynologie-stejne jako bojove plemeno (ktere je mimochodem narocnejsi proc???!! 8o )

Protože třeba na bulíčky musíš být důsledná, musíš. Oproti třeba kavalírům ano. A vůbec nechápu, co je na to, že někdo nemá kynologické znalosti. Já zas nejsem obkladač a obkladům říkám dlaždičky, ale nechápu, co z toho vyplývá - nemám snad zakládat diskuze o tom, jaké dlaždičky koupit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
16.8.13 14:40
@Damael píše:
Protože třeba na bulíčky musíš být důsledná, musíš. Oproti třeba kavalírům ano. A vůbec nechápu, co je na to, že někdo nemá kynologické znalosti. Já zas nejsem obkladač a obkladům říkám dlaždičky, ale nechápu, co z toho vyplývá - nemám snad zakládat diskuze o tom, jaké dlaždičky koupit? :nevim:

Dusledna musis byt na vsechny rasy pokud chces mit vychovaneno psa. Nevidim zasadni rozdil ve vychove bulika a jineho psa. Krome mozna vice dbat na spravnou socializaci mezi psy.
Zakladat diskuze muze kdo chce jake chce, ale pokud chci nekomu radit o psech tak bych nejake zakladni kynologicke vedomosti predpokladala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 15:07

@Mišmiš Zkrátka a dobře, jsou plemena, která klidně posvětím i sousedovic důchodkyni, a jsou plemena, která jí důrazně rozmluvím. Nicméně, toto neodpovídá zakladatelce na její dotaz, jakého velkého psa na zahradu k dětem, když se psy moc zkušeností nemá..
Takže, jak už jsem psala: nejdřív ze všeho vybrat vhodnou skupinu plemen, abych vůbec zvládla vykrýt specifické nároky psa, a aby svojí charakteristickou povahou nějak zapadl k nám, posléze si vytipovat konkrétní plemena, zajet na výstavu podívat se na ně v reálu, a hlavně pohovořit si s chovateli, pak objet několik chovatelských stanic, abych už v rámci vybrané rasy našla psíky, které budou povahově nejlépe sedět a hurá na to. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 15:10

Konkrétní rasu doporučovat rozhodně nebudu, protože to, že jedna z našich potvor se vyjevila jako báječná chůva neznamená, že je rasa, do které patří, vhodná pro zakladatelku. Naopak, byli by ve finále nešťastní oba. Tož tolik k příspěvkům „mám chlupáčka mazlíčka a doporučuji všem ostatním“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
16.8.13 15:12
@Damael píše:
@Mišmiš Zkrátka a dobře, jsou plemena, která klidně posvětím i sousedovic důchodkyni, a jsou plemena, která jí důrazně rozmluvím. Nicméně, toto neodpovídá zakladatelce na její dotaz, jakého velkého psa na zahradu k dětem, když se psy moc zkušeností nemá..
Takže, jak už jsem psala: nejdřív ze všeho vybrat vhodnou skupinu plemen, abych vůbec zvládla vykrýt specifické nároky psa, a aby svojí charakteristickou povahou nějak zapadl k nám, posléze si vytipovat konkrétní plemena, zajet na výstavu podívat se na ně v reálu, a hlavně pohovořit si s chovateli, pak objet několik chovatelských stanic, abych už v rámci vybrané rasy našla psíky, které budou povahově nejlépe sedět a hurá na to. :think:

Jo to mas presne pravdu jak na to. Plus durazne varovani pred stenetem bez pp

Zakladatelko mrkni na toho ceskeho horskeho psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 15:24
@Mišmiš píše:
Jo to mas presne pravdu jak na to. Plus durazne varovani pred stenetem bez ppZakladatelko mrkni na toho ceskeho horskeho psa.

Ale paní, vždyť je to tak krásnej pejsek, podívejte se, jaký má očička a jak je chytrý.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
16.8.13 15:28

No a pp nema protoze me nebavi : papirovani, vystavy, kluby…dosad dle libosti :0)))
A ja vam to stene klidne privezu na pul cesty at to nemate tak daleko.
A bylo to posledni stene, ty pp nedostavaji…

Na neco jsem zapomnela?:0)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 15:33

@Mišmiš :mrgreen: že ty jsi vietnamský chovatel? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.8.13 15:38

Velkého pejska? Co tak něco takového? Jsou to zlatíčka

http://forum.stredoasiat.info/viewtopic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
16.8.13 15:42

Damael-čišta padešat paní šluší fám pejšek moooc :0))

Ty jo tak zrovna stredoasiata bych oznacila za psa ne zcela vhodneho k zacinajicim pejskarum. Je to silne samostatne, dominantni plemeno. Mas doma? Ja znala jednoho blizce-Bohuzel nedopadl dobre-utracen-nezvladnuty majitelem-majitel nebyl psi negramot a psovi se venoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
16.8.13 16:03
@Mišmiš píše: :mrgreen: :mrgreen: ja fakt nic dohledavat nemusim :mrgreen:
Vlčak - tak jak je pouzivane a jak je to myslene neexistuje
Sarloosova nebo Ceskoslovenskeho nikdy nikdo z laiku nemysli - a o to mi jde
Pro me je to jasna znamka neznalosti kynologie-stejne jako bojove plemeno (ktere je mimochodem narocnejsi proc???!! 8o )
:mavam: A že tě pořád baví házet tu hrách na zeď, zakladatelka si stejně udělá co bude chtít, diskuze nediskuze že ano…být tebou, tak bych se vůbec nebála, že si zakladatelka pořídí jednoho ze dvou vlčáků, naštěstí Saarlose ani ČSV moc lidí nezná a pokud už ano, tak si je pletou. Tahle dvě plemena mají štěstí, že nejsou pro každého, nejsou módní a nejsou zkažena množiteli bezpapírových agresivních asociálů, kteří neodpovídají exteriérem, natož pak povahou a zdravím.
Další blábol - bojové plemeno… napíše mi už někdo jednou pro vždy, která plemena sem tedy FCI řadí? Já jich znám deset ale ani jedna není bojová :cert:
A nebo nevíme o něčem, co by se dalo popsat - co neprojde ve FCI, uchovníme v UCI, tam je možné všechno :roll:.
Zakladatelce se omlovám za vpadnutí do diskuze, ale to co ti sem většina píše, to se kynoloům otevírá kudla v kapse, až si vybereš plemeno, poraď se s někým, kdo psům rozumí, ať pak jednoho dne nelituješ špatného výběru a další pes nejde zbytečně z domu.
Mějte fajn víkend…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
16.8.13 16:16

@Pipet Ty radíš NO z pracovní linie? Máme doma policejní pracovní fenu ( aktivně maká u PČR ) a fakt si nedokážu představit, co by nám udělala ze zahrady, kdyby nemakala a flákala se sama venku, občas by jí pohladil ten, kdo by zrovna šel okolo. A předpokládám, zakladatelka chce psa jako mazla, bez náročnosti na nějaký extra výcvik a výchovu. Nebo tedy nepsala, čemu by se chtěla věnovat, jestli grooming, nebo IPO, TART, stopy, obrany - asi nic z toho dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.8.13 17:34

@Shreya Radím NO z nějaké ne moc pracovní linie právě… Ten by tolik demoliční být nemusel, nevím. Právě že zakladatelka nepsala, jestli se budou věnovat nějakému sportu, výcviku nebo něčemu.
Ale stejně NO nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný