Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1980
16.8.13 17:40
@Pipet píše:
@Shreya Radím NO z nějaké ne moc pracovní linie právě… Ten by tolik demoliční být nemusel, nevím. Právě že zakladatelka nepsala, jestli se budou věnovat nějakému sportu, výcviku nebo něčemu.
Ale stejně NO nechce..

Jasný, potom někde psala, že NO nechce… U pracovní linie je super, když pes něco dělá, u exteriéru šmajdavý kolena, kyčle a zadek na zemi… jó, kde bylo plemeno před padesáti lety, dneska to je neštěstí :think: jedno z plemen, které má smůlu v tom, že je oblíbené a je na každém dvorku a bez využití :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.8.13 17:45

@Shreya No právě, taky po němčourovi koukám, ale pro opravdu pracovní psy bych asi neměla tolik času, výstaváci jsou chromí a nehezcí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.8.13 18:11

Mišmiš - ano, mám doma aziata, resp. aziatku, k ní doma trpasličího jezevčíka. Ten odkaz jsem dala jenom pro doplnění zdejších tipů. Odkaz na forum proto, že se tam může zakladatelka, bude-li mít zájem, dozvědět spoustu věcí ohledně výchovy, výživy atd… Samozřejmě, jsou nezvladatelní azouši, stejně tak jako bulíci, labradoři, ovčáci či jiná plemena. Zakladatelka si samozřejmě musí vybrat plemeno, které bude vyhovovat jejím představám, co může psovi nabídnout, v jakých podmínkách bude žít. Ale k tomu si o jednotlivých plemenech musí něco načíst, případně se zajet podívat na výstavu, kontaktovat chovatele, podívat se k němu a hlavně - ptát se…
Pro info - měli jsme boxera, něm. ovčáka, dobrmana, bulteriera, pudlíky toy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
16.8.13 18:20
@Pipet píše:
@Shreya No právě, taky po němčourovi koukám, ale pro opravdu pracovní psy bych asi neměla tolik času, výstaváci jsou chromí a nehezcí :nevim:

Co se týče těch NO, tohle plemeno jsem nechtěla ale přítel jí má u policie, tak jsem si je holt vzala oba, aneb jak jsem k ovčandě přišla :roll: :mrgreen: ba ne, je skvělá ale NO jsem nikdy nechtěla ;) a odříkaného chleba největší krajíc. Vždycky jsem chtěla některého z chrtů ale nemám pro chrta podmínky, takže na coursingu vždycky jenom koukám, ale ono to jednou přijde :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 23:01
@Shreya píše:
Další blábol - bojové plemeno…

Nemůžete dát už konečně pokoj s terminus technicus? Já taky ještě neviděla čínského naháče, přesto, že je to celkem vžitý pojem. A co? Sednu si na p.del z toho, že se tyhle pojmy používají?
Diskuze je úplně o něčem jiném. Ani jedna z vás velkých chovatelek zakladatelce neporadila, naopak začínám tušit, že jestli se tu něco daří, tak odradit laiky od papíráků. Bravo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
16.8.13 23:09

No, já bych jenom chtěla vědět, která plemena jsou bojová, nikdo mi je nebyl schopen vyjmenovat konkrétně :think:. Čínského naháče neviděl nikdo, to je v pořádku, nejsi sama. Existoval Africký naháč, ten v sedmdesátých letech 20. stol. zanikl. Že by tady některá o sobě psala, že je velká chovatelka jsem nějak přehlédla, nebo spíš to tady o sobě žádná nenapsala.
O odrazování laiků, kteří si pořizují bezpapíráky se tady taky nikdo nezmiňoval, je každého věc, jestli si pořídí zástupce plemene, nebo jeho kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
16.8.13 23:17

Jezis to jsou kydy :roll: nechapu proc kazda radite jen tu rasu kterou mate doma :zed: ( ta je zarucene ta nejlepsi). Zakladatelka ma nejake predstavy a vy ji pisete hovadiny. A krcy tipu jedine labradora nebo retrivra ( protoze ma rad deti… Atd…) co to je za kraviny? Labrador v nezkusenych rukach je pojaseny silenec co nikdy nedospeje a zaroven hodne labradoru psu byva agresivni k jinym psum. Argumenty, ze to je slepecky pes atd, jsou debilni, protoze v africe je slepecky treba ridgeback a v americe je hodne kralovskych pudlu vyuzivanych k tomuto ucelu.

Zakladatelko, projed si v klidu doma psi atlas u telky, udelej si zalozkya popremyslej. Boxera bych urcite nedoporucovala na venkovni pobyt. A ridgebacka taky ne, protoze ten chce byt s paneckama a ne na zahrade. Idealni by byl pro vas svycarsky salasnicky ( velky kratkosrsty pes, ktery muze byt venku a ma fajn povahu) nebo treba svycarsky ovcak, ale je jich mnohem vic. Tihle me napadli prvni podle tvoji predstavy, jspu to vyrovnane povahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
16.8.13 23:19

@Shreya ja videla dokonce i peruanske nahace :D a poznam cinskeho v osrstene verzi ( labutenku) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
16.8.13 23:24
@Janichka píše:
@Shreya ja videla dokonce i peruanske nahace :D a poznam cinskeho v osrstene verzi ( labutenku) :)

To jsi klidně mohla, Peruánský naháč je oficiálně uznané plemeno FCI, V.sk., standard č.4, sekce č.6, PENA je uznaný ve třech velikostních rázech ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.8.13 23:32
@Janichka píše:
@Shreya ja videla dokonce i peruanske nahace :D a poznam cinskeho v osrstene verzi ( labutenku) :)

O to nejde, peruán se v ČR jmenuje peruánský naháč, ale číňan je pojmenován jako čínský chocholatý pes.. - to byl takový můj malý rýpanes do Shreyi, kterou mám jinak ráda, ale tyhle kecy mě v diskuzích o něčem úplně jiném vždycky tak trochu hýbou žlučí. I ve svém zaměstnání jsem vždy učila obchodníky, že se nemají povyšovat nad zákazníky a machrovat pojmy, jak jsou chytří.. ale mluvit lidově, hlavně jednoduše a popisně.. A tady se opět místo toho, z jakých psů by zakladatelka tak asi mohla vybírat, řeší, které plemeno je bojové - pro mě je to třeba rozzuřená čivava - když s ní mrsknu po cíli, tak ten nebude stači utíkat, jak po něm ta malá bestijka půjde :jazyk:
P. s. a ne, že mě tu začnete osočovat z týrání zvířat - to byl vtip 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
17.8.13 00:48

Me pojmy vlcak a bojova plemena symbolizuji psi bez PP, neznalost
To je v rozporu s tim nekomu radit o vyberu budouciho stenete - to je cele

Vyjmenovala jsem 3 plemena podle me vhodna. Vsechny tri doma fakt nemam

Vic asi nemam co k tematu dodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.8.13 06:46

@Mišmiš ja reagovala na komenty typu: jedine labradora, ten ma rad deti, hlavne ne vlcaka nebo bojove plemeno. Nebo : borderu, mame ji doma ( mmchd zakladatelka chtela velkeho psa) atd. Nikdo necte jake si zakladatelka napsala kriteria :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.8.13 06:53

Do stredoasiata bych byt zkladatelkou nesla, nic proti nim nemam ale pro zavatecnika rozhodne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
17.8.13 07:18

Já osobně bych za těch podmínek, co popisuješ, šla asi do hovawarta… :think: sice není krátkosrstej, osobně to plemeno zas tolik neznám… :oops: Ale pro mě to je právě plemeno, který standardem ztělesňuje toho „venkovního hlídače“… Byl k tomu vyšlechtěnej… A pokud bych jednou měla možnost bydlet v domě se zahradou, nejspíš bych si vybrala právě jeho… :think:

Tak snad mě tady superkynologové nesemelou… :oops: :mrgreen: I když se přiznám, že když někdo mluví o „vlčákovi“ (ve smyslu NO), „bojobých plemenech“ „labradorovi a retrívrovi“ (labrador je přece taky retrívr a vůbec je retrívrů spousta…), se mi tak trochu otvírá kudla v kapse… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.8.13 10:44

@kate02 myslim ze to je taky moznost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie