Jakou rasu pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
2.11.22 08:41

@Lucie_Sx nemusis mi popisovat fleta:)

Ja reagovala na fleta venku.
K jeho aktivní povaze jsem se nevyjadřovala.
Je to akční pes.

Zase pokud měli retrívra a už ho nechtějí ( velikost), tak Flat z toho odpadá automaticky.

Jinak Flati se momentálně cvičí i jako asistenční psi.

• Citovat
  • Upravit
34322
2.11.22 09:20
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx nemusis mi popisovat fleta:)

Ja reagovala na fleta venku.
K jeho aktivní povaze jsem se nevyjadřovala.
Je to akční pes.

Zase pokud měli retrívra a už ho nechtějí ( velikost), tak Flat z toho odpadá automaticky.

Jinak Flati se momentálně cvičí i jako asistenční psi.

Ja ho popisuju spis zakladatelce :).
Oni maji uzasnou povahu, ale jako asistencni pes to bude chudak, to si dovolim napsat.
Edit: leda pro mladeho aktivniho cloveka, ktery se nenecha zastavit svym hendikepem, to pak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.11.22 10:44

@Lucie_Sx on je hlavně velmi, velmi kontaktní. Takový mega kámoš s každým a tedy děsný p.rase a kachna ;) ( plavecká sezóna po celý rok a vyválí se naprosto všude).
Myslím si, pokud zvolíš klidnějšího jedince tak s nějakým normálním využitím se to dá.
Kolie taky dělá často asistenta a je to aktivní pes.
Ta mi proti flatovi přijde ultra magor na pohyb :)

Za mě tedy každá kombinace " víc venku" je špatně. Pes je smeckove zvíře a dost plemen, co se tu píše, dle mého bude trpět. Navíc v počtu 1ks.

Ale zase za našeho dětství měl na zahradě psa kde kdo.
Znala jsem dobrman venku. Různé NO, x všeho, srst nesrst. Max. v zimě se pouštěli do vstupní chodby a nebo kotelny na noc.
Netvrdím, že z mého pohledu je to dobře, ale žilo takhle mraky psů. :)

• Citovat
  • Upravit
849
3.11.22 10:03

Ještě jednou dík za komentáře, zvlášť ty normální a neútočné. Uznávám, že mě některé věci překvapily, předám dál. Možná to taky dopadne tak, že si pořízeni ještě rozmyslí. Hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
3.11.22 10:27

@Daisy86 Já bych pořídila jezevčíka, to jsou úžasní pejskové. Spokojeny bude venku i doma, pokud bude s páníčkem, je oddaný a není rád sám. Slepice by taky nemusel prohánět pokud na ně bude od mala zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.11.22 11:38
@Alušáček píše:
@Daisy86 Já bych pořídila jezevčíka, to jsou úžasní pejskové. Spokojeny bude venku i doma, pokud bude s páníčkem, je oddaný a není rád sám. Slepice by taky nemusel prohánět pokud na ně bude od mala zvyklý.

Jo, klasika dlouhosrsty je fajn pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.11.22 11:31

@Alušáček králíci a trpasličí rázy nejsou tak ostří, dlouhosrstá jsou nejmírnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.25 11:22

výběr rasy menšího psa

Ahoj holky,

už jsem poměrně zoufalá, tak se na vás obracím, jestli někoho napadne, jaká rasa by mohla být nejvíc vhodná.

Je mi 30, pracuji v kanceláři, kam bych si asi občas mohla pejska brát s sebou (rozhodně ale ne na denní bázi). Jsem klidný typ, co si rád zajde v týdnu na půl hoďky projít a o víkendu na výlet spíš do přírody než do města. Celkově nejsem moc městský typ, takže mi maloměsto vyhovuje. Bydlím ve dvougeneračním domečku s přítelem a jeho mamkou, která je již v důchodu (ale nemyslím si, že by byla byla nadšená mít celý den pejska za zadkem). Určitě by byl s námi doma, dost možná na gauči :D

Chtěla bych určitě malé plemeno. Vyrůstala jsem s dalmatinem a výmarákem a vím, jak je náročné, když má pejsek v pozdějším věku problém s chůzí a vím, že bych ho prostě neunesla.

Problém nastává v tom, že se mi rasy malých psů obecně moc nelíbí. Drátosrstý jezevčík byl jednou z výjimek, ten je fakt boží, ale dle informací až 60% z nich trpí s páteří a plotýnkami a potom se mi moc líbí anglický kokršpaněl, ale toho rázně zase zatrhl přítel. Ano, sice to je můj pes a mohla bych se vykašlat na to, že ho doma nechce, protože je můj, ale moc v tom nevidím řešení a doufat v to, že si ho prostě oblíbí se mi nechce. Celkově přes něj projde spíš sportovně vypadající pes než „prachovka“. Třeba westík mě napadl, že by mohl být fajn, ale na toho se taky vůbec netvářil, že jak by vypadal, kdyby s ním šel na procházku. :roll: ach to chlapský ego.. :think:

Třeba i borderka by ještě výškou a váhou jakžtakž šla, ale ten pes je s odpuštěním prostě magor. Známí mají třetí fenečku teď a všichni to jsou blázínci a já nemám nervy na to pejskovi házet hodinu balonek, ze kterýho lítaj sliny na všechny strany. :D

Možná by ve výsledku bylo nejlepší si žadnýho pejska nepořizovat, ale v tím, že jsem s nimi vyrůstala, tak mi v životě moc chybí.

Takže za jakýkoliv nápad budu vděčná. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.4.25 11:45

Mini AUO, duck toller retriever, nebo utulky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
8.4.25 11:49

Podle popisu - whippet, italský chrtík, nebo prostě nějaký vhodný útulkáč.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
8.4.25 11:55

Pokud Tvoje týdenní aktivita je na půl hodiny se jít projít, tak si pořiď jedině tak gaučáka.
Pes potřebuje zaměstnat hlavu nejen nohy (to píšu kvůli té zahradě) a 30 minut denně venku je hrozně málo. Možná tak čivava, York ale tam narazíš předpokládám u přítele.

Příspěvek upraven 08.04.25 v 11:58

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
8.4.25 11:56

Drsnosrstý jezevčík je hlavně hodně samostatné plemeno, které bylo vyšlechtěno aby umělo samostatně myslet a v noře. Akční, živý pes s vlastním názorem.

• Citovat
  • Upravit
5683
8.4.25 12:28
@andrea_pulp píše: Více

podívej se na Německý trpasličí pinč - je to velmi zdravá rasa, jelikož nejsou tolik rozšíření jak jokšíři třebas.

Mají rádi pohyb a zrovna tak jim nevadí lenošit, nejsou nároční na údržbu srsti ani na žrádlo.

K těm malým jezevčíkům - ještě jsou typy že králičí jezevčík, jsou takoví malincí, krásní. Mají více ras u těch malých jezevčíků, naši známí mají nějakou tu malou rasu jezevčíka, dlouhosrstého a ten je tak roztomilý, klidný, krásný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.25 12:48
@Snopy123 píše: Více

Nj.. vím, že to není jednoduchý, proto to tak řeším, protože chci, aby byl pejsek s námi spokojený.

Vycházím ze zkušeností, které mám. Vymarak chodil denně na procházku na 45min/hoďku do lesa a pak si byl podle nálady buď doma nebo na zahradě. A když se stalo, že se nešlo na procházku, tak si to chvíli vynucoval, ale pak to vzdal a šel si lehnout na gauč, kde pochrupaval a čekal na večeři. Tak jsem si říkala, že když to zvládne takovýhle pes, kterej miluje bláznění po lese, protože vodítko bylo sprostý slovo, tak nějaký menší by s tím taky mohl být ok 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
8.4.25 12:50

30 minut pohybu je málo pro jakékokoli plemeno, i pro toho jorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný