Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Třeba mě ukamenujte… Nepsala jsem jen co se mi hodí. Napsala jsem vše jak je. Psa jsem dostala, když jsem ještě byla svobodná, bezdětná a bydlela u mámi.
Na úřad? Klidně běž, pokud je pes v pořádku a má zázemí, dobrou stravu apod., tak se majitel ničím neprovinil. To, že mám psa venku, neznamená, že je týraný. Nemám čivavu ![]()
Pro Tvou informaci, zimní kožich má. Tak chlupatý jak teď ještě nikdy nebyl. Samozřejmě jsem zjišťovala, jestli může být venku. V životě bych nevyhodila psa ven, pokud bych neměla jistotu, že to zvládne. Výsledek - pokud je venku od léta a má zateplenou boudu, dobrou kondici a stravu, tak v tom není problém. Problém je, když se vyhodí zničehonic v zimě ven. To už by mu srst nenarostla.
Kdyby byl nějaký smutný nebo to bral za trest, tak by do boudy nešel vůbec a né, že si po 5 měsících vzpomene, že tam nechce být. Začínám si myslet, že to bylo sousedovic fenou, protože kolem 10 si zalezl do boudy, vylezl v poledne, kdy chodíme ven, vyvenčila sem ho a zas spokojeně leží v boudě.
Klidně mě odsudťe, ale když je pes, který může být venku, tak má být venku a né doma. Nejsem žádná mrcha, zvířata mám ráda, ale pes je pes a né člověk. Takových pejskařů tu vidím dost, samé ňuňu, ťuťu, pes totálně nevychovaný a můžou volat jak chcou a pes je má na háku.
Co bys pak řekla na majitele, kteří nají psa venku a ukážou se tam jednou denně, když mu nesou nažrat? Náš chodí ven 4× denně, žere 2 x denně, každou chvíli chodím koukat jestli má v boudě sucho a když je mokrý, nechám ho uvnitř uschnout. Tak tu ze mě nedělejte nějakou tyranku.
@blanula19 Já tě nekamenuju ani z tebe nedělám tyranku, jen píšu, co si myslím. Nemám ve zvyku se do někoho navážet, ale je fakt, že jsou témata, která mě prostě občas vytočí.
Jak jsem psala, já si to představit nedokážu, ale nežiju s vámi. Přesto mi logika nebere, jak by si pes mohl bez problémů po 6ti letech zvyknout na boudu venku, když byl dřív doma.
Jinak můj pesánek je ten ťuťu ňuňu typ, ale je vychovanější, než všichni psi, co znám z okolí. Nemusím na něj brát vodítko, automaticky se před silnicí zastaví, sedne si a čeká třeba hodinu, než mu někdo dovolí přejít. A v dalších oblastech je taky dokonale vychovaný. Přesto, že je to postelové štěňátko ![]()
@majki.r
Možná Ti to hlava nebere, ale zvykl si. Taky jsem ho na to pomalu připravovala. Kdyby byl nějaký špatný, nebo nějak strádal, tak bych to poznala, ale je normálně veselý jako dřív. Když vyjdu ven a není zrovna zalezlý v boudě, hned jde s balónkem nebo nějakou větví.
Nedávno mi ho pokousal labrador - jeden z těch pejsků, kde majitel trošku zapoměl navýchovu a sám veterinář mi řekl, že je to naprosto spokojený, klidný a vyrovnaný pes.
No jo ty si to vždy nějak zdůvodníš..Spokojený pes-zatím nebyla ještě pořádná zima-to potom spokojený být přestane-až nastanou mrazy.Ale Tobě je milejší čistý barák než zdraví psa.
@jannina1
Až přestane být spokojený a budou mrazy, tak to pořeším. Ale jak jsi sama psala, jeětě pořádná zima nebyla.
Je mu zima a smutno, po šesti letech doma se ani nedivím. Těch 5 měsíců byl v klidu, protože bylo léto, pořád se něco dělo. Teď je zima, venku nikdo. On si zvykne, to jo, nejde o týrání, lepší teplá bouda, plná miska a procházky s páníkem, než někde sám v útulku. Ale doma se svou smečkou - s vámi byl určitě šťastnější.
@blanula19 nemám civavu
Tak to je dobry
Hele třeba se všichni budeme ještě divit, tvůj pes nás ještě překvapí a zvykne si. ![]()
@Ducánek
On už si zvykl. Před týdnem tu bylo fakt hnusně, zima, led, fičák. Ani nepípl. Když byl mokrý, vzala jsem ho dovnitř uschnout a pak šup ven. Naprosto v pohodě. Jen jsem musela hlídat, aby měl v boudě sucho. Takže bych řekla, že zvyklý je. Jen mi bylo divné, že najednou nechce do boudy, kňurá a leží na dlažbě a ne u dveří. Kdyby aspoň ležel u dveří… Dala jsem mu na noc deku a stejně na ni neležel. Dnes jak mávnutím proutku v pohodě, běhá po zahradě nebo leží v boudě a pokud někdo nejde kolem plotu, tak ani nepípne.
Takže buď hárala sousedovic fena, nebo je jak náladový puberťák ![]()
@blanula19 píše:
@Ducánek
On už si zvykl. Před týdnem tu bylo fakt hnusně, zima, led, fičák. Ani nepípl. Když byl mokrý, vzala jsem ho dovnitř uschnout a pak šup ven. Naprosto v pohodě. Jen jsem musela hlídat, aby měl v boudě sucho. Takže bych řekla, že zvyklý je. Jen mi bylo divné, že najednou nechce do boudy, kňurá a leží na dlažbě a ne u dveří. Kdyby aspoň ležel u dveří… Dala jsem mu na noc deku a stejně na ni neležel. Dnes jak mávnutím proutku v pohodě, běhá po zahradě nebo leží v boudě a pokud někdo nejde kolem plotu, tak ani nepípne.
Takže buď hárala sousedovic fena, nebo je jak náladový puberťák
Tak to bych viděla na tu sousedovic fenu, jestli jste s nima v kontaktu tak se jich zeptej ať víš, za to nic nedas
Aaron Furt steka na sousedovic psa a to se nikdy nevideli
ale často spolu stekaj i když je dělí cihlovej plot ![]()
@blanula19 …díky za odpovědi. Může to být háravkou, to každopádně. A co reakce na tu střelbu, nebouchali někde u vás petardy. Tady harantíci hází pořád, dost mě s tím s..ou, páč ta naše menší fenka má z toho paniku ![]()
Jinak tě neodsuzuju, jestli je to jak píšeš, tak se o psa staráš dobře. A venkovní pes se zasrstí docela rychle. No ale nemůžu říct, že s tebou souhlasím. Já bych brala pejska aspoň na noc dovnitř, to vám přece nic neudělá. Hlavně až přijdou mrazy, přimlouvám se za něj
a bordel v bytě ze psů znám, luxuju každý ráno, ta naše černá chlupatá se v noci vyvaluje na gauči, takže ráno je tam dobrej chlupinec
ale mě to uklízení nevadí, radši každý den luxovat než mít psi mimo náš domov ![]()
@baldurka
Petardy tu nebouchají a i kdyby, tak v pohodě. Náš pesan je v tomhle zvláštní, ale bouchající petardy ho vůbec nevzrušují.
Já právě všude četla, že když je pes přes den venku a v noci doma, že je to pro jeho organismus hrozná zátěž, přechody z tepla do zimy.
Ale nejsem nelida, takže když budou větší mrazy, tak ho schovám.
Mě to uklízení taky nevadí, spíš než bordel je venku kvůli dětem. Malá začla být mobilní a jen co ho dostane do zorného pole, vyráží a nedá mu pokoj. Do toho se pak přidá starší a to bych neudělala nic jiného, než jen seděla a hlídala. Takhle má i pes svůj klid.
@blanula19 No on pes nechce až tak klid, jako být se svou smečkou. Zvlášť koršpaněl, který na to byl 6 let zvyklý. Ale jestli má pořádně zateplenou boudu, tak bych ho příležitostně domu nebrala, akorát mu v tom uděláte guláš. A navíc jedna noc v nula stupních a další doma třeba ve 20 stupních, by mu fakt nemusela dělat dobře.
Ahoj. Bud v klidu. Jestlize si pes zvykl na pobyt venku, tak nejpravdepodobnejsi duvod toho, ze neleze do boudy je ten, ze je mu bud teplo (protoze mu narostla pekna podsada) a nebo ho blbla ta haravka. Babi s dedou meli kokra 15 let jako boudaka a nicim netrpela. Je to lovecke plemeno, odolne, navic ma dobrou srst. Az bude chtit, do boudy zaleze.
My mame dva psy venku a taky netrpi ![]()
Jo a navic - nevidim problem v tom, ze byl predtim v byte. Spousta psu se takhle musela preucit, napr. pokud si je nekdo vzal z utulku a nevedel, kde predtim pes bydlel…pes tyhle veci nevnima jako clovek, ze by mu to bylo lito, ze musi byt venku. Pokud se mu venujes a je venku od leta, je to v pohode.
@Katchi NO tak to promiň, ale pes to teda opravdu vnímá.
Jako ať si ho má zakladatelka kde chce, je to její věc a asi si na to zvykne každý pes, jen nám přecitlivělým se to nelíbí. Si dej psa na rok domu, pak ho dej do boudy a uvidíš, jak to nevnímá a není mu líto.
@Boudová Naprostý souhlas. Jak někdo může napsat: „Pes tyhle věci nevnímá jako člověk“? Chci důkaz nebo důvod, proč si to myslíš ![]()
Krom toho, mí psi byli vždycky velice vnímaví a veškeré city ukazovali jako na dlani. A strčit je najednou ven do boudy by mi teda neprošlo, dali by mi pěkně najevo, jak se cítí ![]()