Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máme problém s malou… Má skoro 9 měsíců, ještě si sama nesedla, takže v kočáru jezdí na ležáka. Poslední dobou je to peklo, v nosítku vydrží max deset minut a začne řev. Když chceme jít s kočárem, doma je v pohodě, srandičky, vyjdeme před dům a začne peklo dokud ji nevezmu do ruky… Tohle trvá už nějakou dobu a mě leze na mozek, že jsem vězeň doma. Nemůžu s ní jít ven, nemůžu jít normálně se psem přes den, jen na rychlovku, když ráno před prací pohlídá manžel nebo když už večer spí…
Jak mam tohle vydržet? Mám pocit, že to nedám 😔
Je blbý, že nevydrží v nosítku. Vnučka do roka, než začala chodit, v kočárku neskutečně řvala, chtěla do nosítka. Teď tam chvíli vydrží, hlavně když jí, ale často visí na popruzích ven a řve, protože chce po svých.
Je ještě v korbě? Takhle malej řval asi od 5. měsíce. Až jsem se nastvala, a dala do sporťáku do pololehu, občas i do sedu. Viděl a byl spokojený, ukoukal se a po chvilce usl, to jsem ho zase dala zpátky do lehu. V nositku řval vždycky, takze jsme ho ani nepouzivali.
Vím, že se to nemá, ale na synovi žádné následky z toho nevidím 😀
@TaMalaZlobiva píše: Více
V 9 měsících je v korbě? Mě bylo nedobře kdykoli se chtěla v korbě otočit. Sem se bála že nějak vypadne. Tak jsme asi v 7 měsíci dali sporťák, kšírama do lehu.
Si myslím, že nevidí a to jí dráždí.
Pokud nechceš vyměnit korby tak můžete být venku na desce ať se hrabe v hlíně a Skouma brouky ![]()
A vozit v jiné poloze? Naši jezdili na břiše nebo v kleče, v leže taky vyváděli. A není ji třeba vedro?
Jinak kamarádka měla syna úplně stejný případ a prostě ho nosila v náručí, protože v nosítku jecel a kočárek tlačila stejně v jedné ruce a v druhé nesla dite, holt jde o par měsíců, než se naučí chodit no.
V kočáru bych zkusila jet na bříšku a nosítko na záda, ať vidí přes rameno.
Švagrová to vyřešila tak, že odklopila stříšku kočárku (měla tam takovou průhlednou síťku) a dítě v kočárku položila na břicho. Dítě se kochalo, neřvalo a ona mohla chodit. Ale musela si sehnat kšandy, aby jí dítě náhodou nevypadlo ven.
Já to vyřešila tak, že jsem vytáhla sporťák a dala ho do lehu. A bylo po problému.
Náš malej jezdil v korbičce na bříšku už od nějakých šesti sedmi měsíců. Koukal, kde se co šustlo, ani nedutal, nepřetáčel se, naprosto spokojenej, prostě nejhodnější chlapeček v okolí.
Otáčeli jsme ho na záda, když si potřebovaly ručičky odpočinout. ![]()
Nám jde v kočárku sundat celá stříška, ale pak máme i jeden starší a tam jsme to vyřešili tak, že jsme ho dali obráceně a koukal na nás. ![]()
Taky jsem to tak měla u syna. Začal později sedět až kolem 11m, jenže korba mu byla už malá, tak měl sporťák v pololeže a byl otočený na mě a šílené řval chtěl do náruče. V nosítku se pořád odtahoval s křikem jak kdybych ho vraždila. Pomohlo až to, že jsem jednou zkusila kočár otočit aby viděl dopředu no a od té doby je klid a jízdu kočárkem miluje.