Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky, Natálka chodí do školky na 5 dní v měsíci a v prosinci na stálo stalo se to, že v září pohodička, úsměv na tváři spala tam žádný problém. je tady říjen a od včerejška chodí zase ma 5 dnů. včera řev jako prase přišla jsem si pro ní po obědě a byla celá uplakaná a paní učitelka řekla že nic nejedla, nehrála si nespolupracovala a čekala na maminku. dneska řvala už před školkou nic nepomůže slibovat můžu hory doly a nic. nešla ani vysléct jak mě škrtila. do třídy jsem jí dotáhla násilím a předala paní učitelce a utekla. vím že to chce čas ale ty nervy moje. chodím sice do práce ale jen odpoledne takže je zvyklá že jí někdo hlídá. do práce nastupuji v prosinci a nemůžu o práci přijít kvůli tomu že dcera nechce být ve školce. podaďte jak na to. jsem zvědavá jak to dopadne dneska. moc díky renča
co jsem se bavila s učitelkama, tak jsou 3 druhy reakcí na školku. V prvním případě řvou děti hned od začátku a do měsíce je klid. pak jsou děti, které chodí od začátku bez problémů a po měsíci přijde krize. to je nejspíš váš případ. no a třetí je, že jsou v pohodě stále. zkusila bych si promluvit s učitelkou, jestli se něco nestalo ve školce… uvidíš co ti poradí. ještě mě napadá rozdělit jí těch 5 dnů ve školce rovnoměrně do celého měsíce. fakt to prober ve školce, mají s tímto zkušenosti. určitě bych školku nevzdávala. tak pevné nervy.
Ahoj syn nastoupil teď v září a může taky jen na 5 dní v měsíci.Je to docela na nic,protože jen si zvykne tak už zas nemůže jít.Taky může až od prosince.Ráno chodí v pohodě,ale pak si vzpomene že chce maminku a je konec,učitelka říkala,že se vzteká,ale ani slzy nemá.Zeptala bych se učitelek,jestli se něco nestalo.Můj syn přišel první den s modrým flekem na zádech,ale učitelka říkala že o ničem neví
Děti se pak mezi sebou trápí,aby ji někdo neubližoval,z azeptání nic nedáš.
No my jsme případ č.2…teda aspoň doufám protože poslední dny tak pelášil do třídy že jsem nadostala ani pusu. Ale začátek si prořval fest......takže jsem po nocích surfovala a hledala pomoc A NAŠLA JSEM JI!!!!!Někde na stránkách psycholožka radila, dát ufňukánkům do kapsičky tepláků fotku mamky, nebo taťky. U nás to zabralo 100% a ještě jsem dostala pochvalu od učitelky že je to supr nápad. Když jsem mu ji ráno v šatně ukazovala a společně jsme ji nacpali do kapsičky tak jsem si myslela, že na ni zapomene nebo ji ztratí, ale za 2 dny mně zastavila učitelka a nadšeně vykládala jak fotku i několikrát za den vytáhne a kouká na ni......no teďka už ji nemáme zvládáme to i bez ní.
Tak vám přeju ať chodíte brzo do školky zvesela a třeba vám tahle rada pomůže.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.