Řve/brečí při kojení :-(

775
17.12.10 07:42

řve/brečí při kojení :-(

Ahoj holky, prosím o radu… Malá má 3 měsíce a poslední týden se stávalo, že při kojení - jen co nasála z prsu jeden hlt,začala strašně řvát…to se stávalo párkrát, ale včera vyváděla při každém kojení :cry: Pak nakonec když zjistila, že ji nic nezbývá, tak se napapala. Myslím, že je to tím, že mám málo mléka…poslední 3 dny mám úplně měkké a malé prsa-se divím,že z nich něco vytahá :-( Snažím se pít čaj a bílou kávu na podporu tvorby mléka, ale nic… tak nevím jestli bych neměla přikrmovat…už si fakt nevím rady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mufina
17.12.10 07:57

Ahoj, ve 3 měsících může mít růstový spurt a opravdu jí mléko nemusí stačit, zkus častěji přikládat. Že se prsa zmenší a změknou je kolem těch 3 měsíců normální :wink: Jak často chce pít?

• Citovat
  • Upravit
775
17.12.10 08:09

Po 1,5-2h… váží 6kg,což si myslím že je pěkné,ale teď začala malinko hubnout v bříšku-se mi zdá :nevim: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
home77
17.12.10 08:11

Me mala od 3. do 5. mesice taky brecela u kojeni. Byly to nervy a zkouska me trpelivosti… U ni slo o tzv. bojkot kojeni. Mrkni na to na www.kojeni.net.
Od pateho mesice zase pila o sto sest :-) . Ted ma skoro rok a prozmenu breci, kdyz ji to prso nedam :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
22252
17.12.10 08:50

Laktační krize, pravděpodobně. Určitě bych nedokrmovala, zkusila bych vydržet…

Projdi si www.kojeni.net, často přikládej a hlavně hodně pij. Nejen čaj a meltu, taky dost obyčejné vody - aspoň ty dva litry denně bys měla dát, ten čaj a meltu ještě k tomu navrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
17.12.10 08:52

Taky jsme měli takovou krizi…ona sice neřvala, ale prostě nejedla párktát si sosla byl konec. Myslím, že i zhubla…naštěstí pak před kontrolou něco málo nabrala. Teď už je to lepší. Bude jí 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
17.12.10 08:56

Nepřikrmovala bych. Vypadá to skutečně na spurt. Neboj, zas se to upraví. A prsa jsou skutečně později méně nalitá. Kdybys viděla moje „kokršpanělí uši“ :roll: Ale mlíko je v nich pořád :mrgreen:
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čaver
17.12.10 09:18

Ahoj,moje malá bojkotuje kojení stále,a to jí je 5 měsíců. Vzteká se a řve u prsa. Dokonce mi způsobila zánět prsu, tak když nechce,tak se na ní vykašlu a zkusím to třeba za 10 min. Nakonec zjistí, že stejně nic jiného není a napije se.Takže jediná rada - VYDRŽET!!! A to, že máš měkká prsa je normální - je to stres,vím,že se to lehce říká, ale fakt se musíš odprostit od toho, že řve. Vyhrožuj jí, že dostane Sunar :lol:

• Citovat
  • Upravit
4742
17.12.10 09:20

Holky, super webovky, takdy jsem našla už hodně zodpovězených otázek, když jsem potřebovala pomoc při kojení já.
www.kojeni.net
Jednou týdně odpovídá i on-line poradkyně na dotazy, ale už hodně je tam zodpovězených, je to řazené podle témat. Fakt dobré rady. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
17.12.10 09:58

Fakt moc díky holky!!! :-) Skusím ještě vydržet, i když mě prsa při kojení začaly hrozně bolet :-( Doufám, že se mi neztratí mlíčko, chtěla bych kojit co nejdéle :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.12.10 10:31

Navíc mě říkala i Dr, že právě může mít i holčička větry a právě při kojení se spouští peristaltika a tlačí jí to. Taky bych stále hodně pila, přikládala i častěji a mlíčko se zase utvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
17.12.10 11:04

Tak to jsem přesně zažila. trvalo to týden dva, pak se to pomaloučku lepšilo. Podle mě se jim nelíbí, že to neteče proudem. Hlavně nepřikrmuj, to by se mu jen potvrdilo, že to může téct rychleji. Vím, že je to těžké, ale jediné, co pomůže je klid. Prostě ten řev ignorovat a trpělvě čekat, až se přicucne. trochu pomáhalo střídat prsa (klidně po půl minutě, jakmile začal řvát), třeba i 5× za kjení. Prsa jsem podle rad nahřívala, nevím, jestli to mělo efekt. Nejlepší bylo kojit v noci nebo přes den hned po probuzení, dokud se úplně neprobral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
17.12.10 12:17

Ahoj, nám se to v průběhu času občas taky stává. Někdy je to jednou týdně pak měsíc klid, někdy třikrát za den. U nás je to hlavně večer a tak mě napadá, jestli už malá není moc unavená na sání. Prostě to chce asi vydržet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
17.12.10 13:29

Ahoj já bych nepřikrmovala a vydržela.Náš malej(5měsíců)to dělá tak dvě kojení za den pořád.Prostě jak si hltne tak ho začne bolet příško.Vypadá u toho jako bych ho tím chtěla otrávit…
Ale přibývá na váze a jinak se směje a je spokojený.Některé děti to tak mají podle naší mudry.
Tak vydrž…Není to nic přjemného :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čaver
17.12.10 14:04

Mlíko se Ti neztratí, pokud budeš věřit, že kojit budeš dál. Také jsem propadala depresi a u mě zafungovalo to, že jsem jí říkala - vyhrožovala :lol: Dostaneš Sunar - sice se vzteká a řve do teď a navíc chytne bradavku a cukne - fakt super zážitek. Na bradavky - doporučuji investovat do gelu na bradavky od Aventu (cca 250,–). Je to drahé, ale bylo to to jediné, co mi bradavky zahojilo a fakt jsem zkusila všechno, co se dá koupit v drogerii + bepanthen + calcium panthotenicum a zabral až gel od Aventu (prodělala jsem zánět prsu, tak vím, o čem píšu) - chráním bradavky o sto šest!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure