Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj…holky neužívá někdo Rybelsus ( je to Ozempic jen není injekční, ale v tabletách )? Beru druhý den a dnes tedy nevolnost od žaludku a pálení žáhy. Vím, že je to uváděno v možných přechodných častých vedlejších příznacích..jen mě zajímá, jestli to měl někdo také tak a hlavně, jestli a za jak dlouho to přešlo. Začala jsem užívat s podporou a kontrolou lékaře hlavně na zhubnutí, tak doufám, že ty vedlejší příznaky budou trvat krátce
…díky za reakce
Příspěvek upraven 24.09.23 v 14:17
@Zuzana1967 píše:
Ahoj…holky neužívá někdo Rybelsus? Beru druhý den a dnes tedy nevolnost od žaludku a pálení žáhy. Vím, že je to uváděno v možných přechodných častých vedlejších příznacích..jen mě zajímá, jestli to měl někdo také tak a hlavně, jestli a za jak dlouho to přešlo. Začala jsem užívat s podporou a kontrolou lékaře hlavně na zhubnutí, tak doufám, že ty vedlejší příznaky budou trvat krátce…díky za reakce
neznám, ale - když ti bude pořád špatně, tak určitě zhubneš, třeba je to účel
@stinga to asi ne…je to i lék na cukrovku 2, takže by nebylo normální, aby po tom bylo stále zle, když to někdo musí brát trvale…Rybelsus je Ozempic, jen v tabletách
Aktualne je Rybelsus mozne predepsat i lidem, co nemaji cukrovku. Nevite, v jakem zarizeni nebo jaky lekar tento lek aspon nekomu pise?
Mě Rybelsus předepsala moje obvodní lékařka na hubnutí. Beru týden a mam každý den pocity na zvracení nic moc no.. Ale prý to přejde.. Tak už aby to bylo ![]()
Rybelsus bez předpisu - *** Odkedy ho užívam, schudla som 9 kg. Vedľajšie účinky nemám, aj keď som alergička. Vrelo odporúčam.
*edit admin- smazán odkaz
Rybelsus bez předpisu - https://euhealth247.com/…rug/rybelsus Zhubla jsem o 6 kilogramů za první měsíc a o 5 v následujícím! Celkem jsem zhubla o 19 kg!
Příspěvek upraven 27.03.26 v 04:59
Ahoj! Chápu tvou situaci, nevolnost a pálení žáhy nejsou příjemné vedlejší účinky, ale často bývají u přípravků jako Rybelsus nebo Ozempic přechodné. Také beru léky na diabetes, konkrétně Metformin, a mám s ním opravdu pozitivní zkušenosti – pomáhá mi stabilizovat hladinu cukru v krvi, ale také podporuje hubnutí, což byl u mě velký přínos. Na začátku jsem měl také vedlejší účinky, jako jsou zažívací problémy, ale postupně se zmírnily a užívání se stalo úplně bezproblémovým.
U tebe by se nevolnost a pálení žáhy měly časem zmírnit, hlavně když tvé tělo začne na léčbu reagovat. Důležité je dát tomu čas a případně konzultovat s lékařem, pokud by problémy přetrvávaly. A hlavně – vždy doporučuji používat jen kvalitní Metformin či jakýkoliv jiný lék z důvěryhodné lékárny, aby byl účinek co nejlepší a minimalizovaly se vedlejší účinky. Držím palce, ať se situace brzy zlepší!