Rybenky, hlavně v posteli

25.8.24 16:14

Rybenky, hlavně v posteli

Dobrý den, trápí mě v bytě rybenky a už si nevím rady, máme je tu okolo 3 let s tím, že dřív jich tu bylo hrozně moc, rok nebo 2 zpátky skoro vůbec a teď to zase začíná. Máme na ně pasti a to nám trochu pomáhá, ale já je mám jen v pokoji a v koupelně. Nejvíc v pokoji s tím, že i v posteli :,(, měním si povlečení 1× za týden, ale vždy se tam objeví. Nebo když jsme pryč tam vše sundám a nechám tam jen matraci bez povlečení, ale i tak se tam na tý matraci objeví. Je to nová matrace ale dřív byli i na mé minulé :poblion:, vím, že nic nedělají ale vážně je to až nechutné, když je mám v posteli :nevim:. Pokoj jsme vystříkali biolitem a nic, zalepili rohy, aby neměli jak vylézt, taky nic. Plánuju koupit vanilkové lusky a pěnu na lezoucí hmyz, ale myslím, že se jich nikdy nezbavím :,(. Nevíte jak vypadají vajíčka a jestli jdou vidět pouhým okem? a jak vypadají samičky, nikde jsem to nedočetla :nevim: Budu ráda za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77008
25.8.24 16:18

@Liliana623 nevím, rybenky v posteli jsou zvláštní? vždyť ony žijí tam, kde je vlhko - většinou teda v koupelnách,
jinak zkus si koupit postřik CleanKill, je dobrý a nesmrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
25.8.24 16:19

@Liliana623 ještě zkus udělat různá opatření proti vlhkosti - víc větrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.24 16:30

@stinga Taky mi to příjde divný, větrám celý den a ani přes noc nezavřu okno, jen mě napadlo, že by kladly vajíčka na tu matraci, ale četla jsem, že je kladou do škvír ve zdi :nevim:. Ale děkuji za radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
25.8.24 17:19

Já bych v tomto případě zvolila nějaké odborné hubitele. Ale nevím, zda někdo dělá i rybenky.

• Citovat
  • Upravit
9
25.8.24 17:43

Asi bych kompletně vyměnila pokoj, zřejmě tam máte vše navlhlé - rybenky jsou většinou v koupelně, kde je vlhko. V posteli bych je teda nesnesla, hned bych vyměnila matraci, včetně polštářů a přikrývek. Bude to chtít ale zřejmě i vymalovat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.24 17:59

@Bastonka6 Máme 2kk byt takže bohužel :nevim:, matrace je nová a tyhle změny bohužel nejdou. Ale budeme se stěhovat, takže se jich chci zbavit aspoň na rok :D. Už jsem ale posunula postel na jiné místo, protože vylézali jen z jedné strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.24 18:01

@Bastonka6 Ale s peřinou a polštářem souhlasím, děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
25.8.24 18:12

Proč vyhazovat polštář a peřinu? je to navlhlé? Nestačí vyprat a pořádně usušit? Jestli to máš z umělých vláken, tak pochybuju, že by tam rybenky lezly, aby něco žraly.

Já párkrát rybenku taky objevila někde, kde teoreticky nemá co dělat (v posteli, pod kobercem, lezla mi zezadu po nočním stolku, po zdi, našla jsem je na kuchyňské lince, ve spíži…), ale určitě ne takhle často.

Prý to chce vysávat všechny spáry, protože tam kladou ty vajíčka. Jednou jsem použila taky nějaký sprej na hubení lezoucího hmyzu, po tom začaly vylézat z úkrytů, divně se klepaly a na podlaze chcípaly. To jsem se divila, kolik jich je. Ale pořád ne tolik, kolik popisuješ ty. A pak byl nějakou dobu klid.
Tobě to vystříkání „sajrajtem“ nepomohlo vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.24 22:35

@iila Pokud jste to vzala tak, že jich máme až moc, tak tak to vůbec není :D, přes léto jich je tu teda víc, ale tohle je poprvý za celý rok 2024 co jich tu bylo více než dřív. Teď jsem jednu měla v posteli, i když jsem postel přemístila :poblion:, zítra vše vysaju a snad to pomůže :palec:, nevíte, jak vajíčka vypadají a jestli je rybenky kladou jen do spárů? Nikde to nemůžu najít. To vystříkání nepomohlo, hrozně mě to štve :nevim:. Už chci nad něma konečně vyhrát :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
26.8.24 20:18

Vajíčka jsem nikdy neviděla, ale tady jsou nějaké obrázky z webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.25 12:39

Děkuji všem za pomoc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
31.3.25 12:41
@Liliana623 píše: Více

nevím sice, proč to dáváš do diskuse o rybenkách, ale

• tohle je plíseň, běž k lékaři
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.25 12:42

@stinga omylem jsem to dala sem, místo toho abych začala novou diskuzi :nevim: a už to nejde smazat 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
31.3.25 12:46
@Liliana623 píše: Více
:palec: :mrgreen:
tak je to nic proti ničemu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek