Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Používali jsme dankmit na podlahy s citronem a limetkou. Hodně kupujeme úklidové ubrousky i hadry. Žlučové mýdlo. Prášek na praní mě trochu zklamal.
Poslední dobou kupujeme čističe v akcnu
Kéž bych milovala úklid a třídění jako ty.
![]()
Myšleno v dobrém. ![]()
Já teď trpím, když vidím naší domácnost. Se 3 dětma je to pro mě utrpení v baráku. Na jedné straně uklidím. a na druhé mohu jet znovu. ![]()
A nejvíce mě trápí kuchyň. Pac tam se.na úklid dostanu málo. Jelikož je dole a s dětma zdravíme čas nahoře. Kde jsou pokoje a obývák.
Do kuchyně je často neberu, páč z toho dělají kulnicku na dříví a na to uz nemám nervy.
Bych uvítala nějaké rady ohledně úklidu. Vždycky mě to vydrží tak měsíc a pak zase polevim. Pac někdo je nemocný, nebo si hnu krční páteři. Nebo prostě nemám energii. Dvojčatům jsou 3 a nejmladšímu budou v listopadu 2. Takže se fakt nezastavim. A ráda bych tu měla naklizeno. Ale to se nějak nespojuje s představama děti.
Velkou část dne mám v ruce hadr a vysavač. ![]()
Jinak já si oblíbila přírodní produkty. Ale to tě asi moc nezaujme. Nevím. Pac to potřebuje větší čas na účinnost.
Ale mám ráda žábu, tu mají i v DM.
Mám ráda Feel eco. To mají též ve velkém v DM. Třeba feel Eco dopadlo dobře v testech ohledne prani.
No a dál neporadím ![]()
@Ťarbík01 píše: Více
Feel eco je super na nádobí! ![]()
Každopádně k tomu úklidu, já jen co vidím, že už máme někde nějakou skvrnu, prach, tak už běžím. Jako vím, že s dětmi to nejde, to prostě není možné.
To se uklidí a hned je to upatlané. ![]()
@Ťarbík01 píše: Více
Taky netrpim úklidovou nemocí. Máme pár lidí z okolí co tohle taky mají. Musím říct, že je pro mě dost stresující si někoho takového pozvat. Mám pak pocit, že mám nepořádek a určitě jsem někde něco neudělala a oni si toho všimnou.
S dětmi se uklízet na 100%neda.
@Anonymní píše: Více
Jestli máš facebook, tak doporučuji skupinu Milujeme DM drogerii
Ja tam kupuju snad vsechno
Jejich jar, cistic wc, prasek na bile i tmave pradlo, praci gel na funkcni obleceni, avivaz, pripravek na podlahu, pastu na zuby, sprchace- ty prirodni pro muze a pro sebe olejovy sprchac, jejich jeleni loje, tekute mydlo, ubrousky na papulu pro malou..
@Atisia píše: Více
Tohle se mi taky stava, ze me nekdo nechce zvat k sobe, protoze nema pry tak naklizeno jako je u nas. Osobne mi to prijde lito, protoze je mi uplne fuk, jak kdo zije. Ano, ja mam rada tip top naklizeno, ale absolutne nesoudim, ze to tak nekdo nema.
Stejne tak jsem si vsimla, ze nektere kamaradky se zivejsimi detmi ani nechteji chodit k nam domu, protoze tu deti neustale napominaji, aby neco neuspinily a podobne a je to pro ne zrejme prilis stresujici navsteva. Jako jo, mame tu vsechno svetle, bily lesk, sklo, dekorace a tak, ale sama mam male dite, takze jsem v pohode, ze se neco behem navstevy umaze, ja si to pak zase prelestim a dekorace, o ktere se bojim, si zavcasu poklidim, takze tu pak ani neni co hodnotneho rozbit…Ale nekterym se to tezko vysvetluje, ze maji uplne zbytecny stres, skoda.
@Ernais píše: Více
No, tak když vidí jak to tam vypadá? Možná vyzařuje s moc nervozity. Příště rozhazejnpar hraček a určitě, jim to bude příjemnější než čekat co děti začnou ničit ![]()
@Konys píše: Více
A na podlahy přesně co? Sanytol, sidolux, něco jiného? Vše nám dělá čerstvě po vytření viditelné fleky.
Ja pouzivam ten Denk Mit limetkovy, nekdy i ten modry.. Fleky nam nedela. Ale mame teda jen lino a dlazbu.
Parni mop, esencialni olej a mas po flekach a vonavo ![]()
A mas pred vytiranim dukladne vysato, ze ti z vytirani zustavaji fleky?
@Ernais píše: Více
Kdyby nebylo, tak ani nevytírám.
Prostě nám to dělá fleky, máme tmavou dlažbu a je to hodně vidět.
Ahoj všem!

Začnu tím, že ráda uklízím, poměrně často a hodně. Vždy mám ale vyhrazený víkend na „hloubkové“ čištění - vše třídím, organizuji, přerovnávám. Prostě je to balzám na duši.
Ráda zkouším nové produkty z DM, proto jsem vás chtěla poprosit o nějaké super tipy na prostředky hlavně na podlahy (dlaždice, ne dřevěné), na koupelnu a cokoliv vás napadne!
Pár věcí z DM pro mě bylo zklamání, ale jsou i věci, které používám pořád dokola.
Také sháním nějaké organizátory do koupelny, do kuchyně (otočné). Děkuji všem za rady!
PS: Pokud máte oblíbenou i fajn kosmetiku, napište klidně taky! Mám hodně bodíků, tak dělám velký nákup