Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tynkaa123665 no ale ty rostlinky a vybavení se zakládají už podle plánovaného osazení rybičkami. To sis o tom nic nenašla? Koupila bych tam sumečka ancystruse (nějak tak se to píše) a k tomu nějaké nenáročné rybky. Většinou se doporučují neonky. Ale lepší by bylo si k zakládání akvária něco přečíst na chovatelském webu. Je to poměrně věda.
Neonky a paví očka…jsou celkem nenáročné a hezky barevné, já jsem k nim měla ještě Black Molly a nějakého toho sumečka ![]()
Do malého v práci jsem dala paví očka a barevné tetry, snesou se super a jsou nenáročné.. k tomu jedna Beta, je nádherná, vůbec neožírá ocásky ani je neloví (jak se často píše).. jinak krunýřovci (ancistrusi) přežijou vše a krásně rostou
jen jsou trochu hnusní, tak je mám ve zlatém provedení, je jim trochu vidět do střev ![]()
mně se tahle kombinace osvědčila, ale strávila jsem dost hodin čtením o rybkách - a to mám jen 30l…
taky bacha na kryt, bez něj mi i tetra vyskočila (paví očka neskáčou)
Pokud máš dost čerstvou vodu (dva dny je vážně málo) tak kup kapičky na úpravu nové novy.. stojí pár kaček a upraví vodu z nejhoršího.. hlavně nepřežeň dávkování ![]()
třeba tu je fajn článek o kombinacích… https://rybicky.net/…be-tyto-ryby
Příspěvek upraven 05.06.22 v 12:47
My máme doma sladkovodní krevetky.. Mají různé barvy a jsou téměř bezúdržbové
můžu doporučit ![]()
Tak ukaž foto akvaria. Ale akvarko nechat zajet alespoň 4tydny bez ryb. Hodně rostlin. A dle rostlin co si vybrala si měla vybrat osazenstvo.
S rybičkama ještě tak týden počkej, dej mu třeba symbolicky nějaký poukaz, ale na ryby je brzo, ať pak není smutný.
S 90 l už se dá něco dělat. Co se ryb týče, vyhla bych se doporučovaným pavím okům, jsou sice levné a nenáročné, ale jednak se hodně množej, následně degenerujou, a jsou to stroje na houna.
Vybrala bych něco z neonek, nebo razbory, parmičky (moje nej jsou ty mechové). Na dno pancéřníčky (p. panda je roztomilý) a třeba i toho ancistruse, ten může být sám, nebo dva. Ostatní jsou hejnové ryby, takže min. 8 ks od jednoho. Celkem tak 20-30 ks. Raději míň druhů a víc kusů. Ryby jsou potom spokojenější.
Bože tady jsou odborníci
Ancitruse, aby ti okusoval všechny rostliny nebo živorodky ať máš neustále špinavé akvárium od výkalů? hm to jsou rady nad zlato..neonky nejsou pro začátečníky…trpí dost na krupičku
V první řadě bych doporučil hodně osázet akvárium rostlinkami, nejlépe stonkové nebo máš do týdne v celém akváriu řasu ![]()
@Elenloth píše:
S rybičkama ještě tak týden počkej, dej mu třeba symbolicky nějaký poukaz, ale na ryby je brzo, ať pak není smutný.
S 90 l už se dá něco dělat. Co se ryb týče, vyhla bych se doporučovaným pavím okům, jsou sice levné a nenáročné, ale jednak se hodně množej, následně degenerujou, a jsou to stroje na houna.
Vybrala bych něco z neonek, nebo razbory, parmičky (moje nej jsou ty mechové). Na dno pancéřníčky (p. panda je roztomilý) a třeba i toho ancistruse, ten může být sám, nebo dva. Ostatní jsou hejnové ryby, takže min. 8 ks od jednoho. Celkem tak 20-30 ks. Raději míň druhů a víc kusů. Ryby jsou potom spokojenější.
Souhlas. Jen bych tam ancistruse nedával. Klidně vám prodají něco co doroste do čtvrt metru. Místo toho bych se přimlouval za otocinkly (krunýřovec jednopruhý) - celkem slušně likvidují řasy. Mají velikost přibližně neonek.
Upozornění - neplést krunýřovce a pancéřníčky.
K těm panceřníčkům - jsou roztomilí tím, že to jsou ryby, co mrkají.
Pokud si někdo myslí, že neonky nic moc… a vůbec, zkuste napsat do strýčka Googla Takashi Amano. ![]()
@M_Vladim píše:
Souhlas. Jen bych tam ancistruse nedával. Klidně vám prodají něco co doroste do čtvrt metru. Místo toho bych se přimlouval za otocinkly (krunýřovec jednopruhý) - celkem slušně likvidují řasy. Mají velikost přibližně neonek.
Upozornění - neplést krunýřovce a pancéřníčky.
K těm panceřníčkům - jsou roztomilí tím, že to jsou ryby, co mrkají.
Pokud si někdo myslí, že neonky nic moc… a vůbec, zkuste napsat do strýčka Googla Takashi Amano.
jen bych doplil, že panceřníček je hejnová ryba a koupit aspoň 5 ks i více…Otík pro mě jasná volba
super a nenáročná rybička
Mame akvarium o velikosti 25 litru. Chce chovat pouze pavi ocka. Jednoho samecka, dve samicky a max 2 prisavniky. Neni na toto akvarium prilis male?
Ahojky, ve středu slavíme synovi narozeniny 10let. Chci mu koupit rybičky, mám doma 90litrové akvárko, jaké rybičky do toho? Filtr, topítko mám. Děkuji za rady