Rybičky do akvárka

Anonymní
5.6.22 11:11

Rybičky do akvárka

Ahojky, ve středu slavíme synovi narozeniny 10let. Chci mu koupit rybičky, mám doma 90litrové akvárko, jaké rybičky do toho? Filtr, topítko mám. Děkuji za rady :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21648
5.6.22 11:12

A to akvárium už máš aspoň 14 dní založené a s rostlinami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.22 11:18

@nozu teprve druhý den, od pátku a ano i s rostlinami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21648
5.6.22 11:22

@Tynkaa123665 no ale ty rostlinky a vybavení se zakládají už podle plánovaného osazení rybičkami. To sis o tom nic nenašla? Koupila bych tam sumečka ancystruse (nějak tak se to píše) a k tomu nějaké nenáročné rybky. Většinou se doporučují neonky. Ale lepší by bylo si k zakládání akvária něco přečíst na chovatelském webu. Je to poměrně věda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
5.6.22 11:26

Neonky a paví očka…jsou celkem nenáročné a hezky barevné, já jsem k nim měla ještě Black Molly a nějakého toho sumečka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
5.6.22 11:31

Do malého v práci jsem dala paví očka a barevné tetry, snesou se super a jsou nenáročné.. k tomu jedna Beta, je nádherná, vůbec neožírá ocásky ani je neloví (jak se často píše).. jinak krunýřovci (ancistrusi) přežijou vše a krásně rostou 8) jen jsou trochu hnusní, tak je mám ve zlatém provedení, je jim trochu vidět do střev :mrgreen:
mně se tahle kombinace osvědčila, ale strávila jsem dost hodin čtením o rybkách - a to mám jen 30l…
taky bacha na kryt, bez něj mi i tetra vyskočila (paví očka neskáčou)
Pokud máš dost čerstvou vodu (dva dny je vážně málo) tak kup kapičky na úpravu nové novy.. stojí pár kaček a upraví vodu z nejhoršího.. hlavně nepřežeň dávkování ;)

třeba tu je fajn článek o kombinacích… https://rybicky.net/…be-tyto-ryby

Příspěvek upraven 05.06.22 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
5.6.22 11:33

Mecovky, paví očka, neonky, parmický, tetry třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.6.22 11:46

My máme doma sladkovodní krevetky.. Mají různé barvy a jsou téměř bezúdržbové :mrgreen: můžu doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
5.6.22 12:11

Tak ukaž foto akvaria. Ale akvarko nechat zajet alespoň 4tydny bez ryb. Hodně rostlin. A dle rostlin co si vybrala si měla vybrat osazenstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.6.22 12:25

S rybičkama ještě tak týden počkej, dej mu třeba symbolicky nějaký poukaz, ale na ryby je brzo, ať pak není smutný.
S 90 l už se dá něco dělat. Co se ryb týče, vyhla bych se doporučovaným pavím okům, jsou sice levné a nenáročné, ale jednak se hodně množej, následně degenerujou, a jsou to stroje na houna.
Vybrala bych něco z neonek, nebo razbory, parmičky (moje nej jsou ty mechové). Na dno pancéřníčky (p. panda je roztomilý) a třeba i toho ancistruse, ten může být sám, nebo dva. Ostatní jsou hejnové ryby, takže min. 8 ks od jednoho. Celkem tak 20-30 ks. Raději míň druhů a víc kusů. Ryby jsou potom spokojenější.

• Citovat
  • Upravit
5.6.22 19:50

rybičky

Bože tady jsou odborníci :mrgreen: Ancitruse, aby ti okusoval všechny rostliny nebo živorodky ať máš neustále špinavé akvárium od výkalů? hm to jsou rady nad zlato..neonky nejsou pro začátečníky…trpí dost na krupičku
V první řadě bych doporučil hodně osázet akvárium rostlinkami, nejlépe stonkové nebo máš do týdne v celém akváriu řasu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37391
5.6.22 20:11
@Elenloth píše:
S rybičkama ještě tak týden počkej, dej mu třeba symbolicky nějaký poukaz, ale na ryby je brzo, ať pak není smutný.
S 90 l už se dá něco dělat. Co se ryb týče, vyhla bych se doporučovaným pavím okům, jsou sice levné a nenáročné, ale jednak se hodně množej, následně degenerujou, a jsou to stroje na houna.
Vybrala bych něco z neonek, nebo razbory, parmičky (moje nej jsou ty mechové). Na dno pancéřníčky (p. panda je roztomilý) a třeba i toho ancistruse, ten může být sám, nebo dva. Ostatní jsou hejnové ryby, takže min. 8 ks od jednoho. Celkem tak 20-30 ks. Raději míň druhů a víc kusů. Ryby jsou potom spokojenější.

Souhlas. Jen bych tam ancistruse nedával. Klidně vám prodají něco co doroste do čtvrt metru. Místo toho bych se přimlouval za otocinkly (krunýřovec jednopruhý) - celkem slušně likvidují řasy. Mají velikost přibližně neonek.
Upozornění - neplést krunýřovce a pancéřníčky.
K těm panceřníčkům - jsou roztomilí tím, že to jsou ryby, co mrkají.
Pokud si někdo myslí, že neonky nic moc… a vůbec, zkuste napsat do strýčka Googla Takashi Amano. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.22 20:29
@M_Vladim píše:
Souhlas. Jen bych tam ancistruse nedával. Klidně vám prodají něco co doroste do čtvrt metru. Místo toho bych se přimlouval za otocinkly (krunýřovec jednopruhý) - celkem slušně likvidují řasy. Mají velikost přibližně neonek.
Upozornění - neplést krunýřovce a pancéřníčky.
K těm panceřníčkům - jsou roztomilí tím, že to jsou ryby, co mrkají.
Pokud si někdo myslí, že neonky nic moc… a vůbec, zkuste napsat do strýčka Googla Takashi Amano. :mavam:

jen bych doplil, že panceřníček je hejnová ryba a koupit aspoň 5 ks i více…Otík pro mě jasná volba :-) super a nenáročná rybička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
6.6.22 14:48

Svuj dotaz poloz na rybicky.net
Tam ti poradi akvatiste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
5.11.22 19:40

Pavi ocko

Mame akvarium o velikosti 25 litru. Chce chovat pouze pavi ocka. Jednoho samecka, dve samicky a max 2 prisavniky. Neni na toto akvarium prilis male?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný