Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, rada bych znala vase zkusenosti s rybomunilem pro deti. Vcera nam ho dr. na alergologii-imunologii napsala malej je stale na hromade porad nemocny do toho hromada alergii. Pomaha to? Moc dekuji za vase zkusenosti a nazory ![]()
Ahoj,
s Ribomunylem ne, ale syn bere čtvrtou sezonu Bronchovaxon – je to na stejném principu, taky bakteriální lyzát….. Je to běh na dlouhou trať, nečekej výsledky nějak „okamžitě“.
Nejlepší začátek kúry je začít před sezonou – tak od poloviny října, syn to bere vždy tak do konce dubna. Nejdříve začal mít delší odstupy mezi nemocema (čili odchodil do školky déle než týden), pak se intervaly dále prodlužovaly…loňský čtvrtý rok ve školce nebyl nemocný prakticky vůbec. Jestli to bylo braním bronchovaxonu, úspěšným proděláním neštovic nebo že konečně mu vyzrála imunita – nevím, asi kombinace všeho dohromady…. Doktorka na alergu nám říkala, že kúra se musí opakovat minimálně 3 roky po sobě, aby byl vidět opravdu efekt.
Nicméně letos je v 1. třídě, bral poctivě už od září a listopad a prosinec měl oboustranný zánět uší a nato zápal plic, takže ve škole nebyl 2 měsíce
…Od ledna tisíckrát ťukám na dřevo – je zdravý. ![]()
Byla jsem s klukem prvně loni v únoru na imunologii (do12m dostal asi 5krát ATB kvůli opakujícím se zápalům plic a bronchitidám, jakýkoli infekt zvládnout bez atb, byla utopie).Doktorka mu napsala píchané preparáty á měsíc až do léta. Přes prázdniny jsem mu dávala jen imunoglukan.Od září bere ribomunyl. V listopadu jsme absolvovali měsíční pobyt v lázních. Otužuji ho a do mléka přidávám ještě hlívu. Od května lonského roku neměl atb, lehčí virozy asi dvě, občas rýmu a kašel, ale nic hrozného. Nebudu říkat, že ribomunyl pomohl, spíš asi kombinace toho všeho a také věkem se to upravuje.
Nam asi pomohl, tedy nikdy to nemuzes rict s urcitosti, ale petileta dcera kazdou sezonu troje ATB, a ted v lednu zacala brat rybomunil a od te doby OK. V unoru mela mladsi zanet prudusek a ona to ustala. A ted take kasle mladsi a starsi (ta s rybomunilem) je v pohode
Mame kuru leden az cerven, tak doufam, ze to pomuze ![]()
@Lilua u dcery to pomohlo a viděla jsem zlepšení po prvním cyklu. ![]()
Byla na tom stejně. Taky pořád nemocná a my zoufalí.
Teď používám Colostrum a myslím, že čas ukáže.
Vsem dekuji za nazory uvidime jestli pomuze teprve jsme ho zacali uzivat