Opožděná osifikace stříšek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1620
7.4.15 14:46

Opožděná osifikace stříšek

Dobrý den,

mám 4,5 měs. slečnu…

prosím, zda má někdo zkušenost s ortopedickým nálezem - „opožděná osifikace okraje stříšky - oboustr.“ byly jsme poslány na RTG a toto nám paní odrtopedka napsala do zprávy, kontrolu máme až za dva měsíce. K tomu máme napsáno jestě II. A, kyčle smyetrické, centrace správná, jádra 0. Moc mi k tomu neřekla. Na netu nic moc nemůžu najít. Opět máme dodržovat široké balení…toť vše. Obávám se, že nakonec dopadnech na třmenech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
7.4.15 15:28

@Nikkk999 ne neboj.. Hlavní je, že má kyčle ve správných úhlech.. Jadérka se jí taky zatím nevytvořila, přijde to později. Moje obě děti taky tak opožděně. Třeba i zuby jim rostly pozdě.. syn první vykouknutý zoubek den před prvními narozkami.. Kdyby se chodilo od 4 měsíců k zubaři, bude mít taky v nálezech cosi o opožděném vývoji zubů. ;) A podle mě ty zuby a osifikace (nejen) kyčlí, spolu souvisí.. však uvidíš. Jste pod dozorem lékaře a oni už si to pohlídají. prostě má jiné než průměrné tempo. Schválně si najdi na netu dokdy mají ty stříšky a jadérka nejpozději být.. Uvidíš, že máte ještě čas. Akorát si dej pozor, jestli se pomaleji vyvíjí kostičky, může s tím souviset i pomalejší motorický vývoj ( prostě nebudete ve všem všude první) a tak pozor na chyby jako je posazování do sedu, různá hopsátka chodítka atp.. můžeš tím nadělat u malé víc škody než maminky, jejichž děti jsou v tomto rychlejší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1620
7.4.15 15:44

Dekuji za reakci, uklidnila jste me :dance:

Pani dr je takovy smisek a tyhle věci mi říká s usmevem na rtech a ve stylu „nestresujte se, ale bezte na rtg“ :mrgreen: a něco malo mi k tomu rekla, ale opet se smíchem, ze se nemam zatezovat :potlesk: A ted uz me to u te zprávy jaksi rozhodilo, jak jsem to doma v klidu cetla… :roll:

No my kupodivu mame uz jeden zub koukajici - hned ve 3 mes…a tim, jaka je hrozna divočina, nevydrzi v klidu…a nevi co by…tak uz se pretacime ze zad na bricho i zpet…sice to dela silenym zpusobem, takze dr nas poslala na rehabky a musíme doma makat na tom, at to dela spravne a posilovat svaly, když uz se dama rozhodla delat skopiciny…včera se naučila i šoupat na dece :roll: takze mam uz po legraci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí