Rychlá levná jogurtová buchta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1318
2.6.11 16:43

:oops: trochu později,ale hlásím že buchta sklidila úspěch,ale dlouho nevydržela :roll: příště asi dva plechy,jinak to nevidím… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
4.6.11 12:43

Vendulák - jdu vyzkoušet tu Tvoji pomerančovou buchtu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
11.12.11 11:29
lleennttiillkkaa píše:
buchta jogurtovka
2 bílé jogurty
2 kelímky polohrubé mouky
2 kelímky cukru
2 vejce
1 prášek do pečivapokud dělám z velkého jogurtu, tak dám jeden velký kelímek mouky, jeden kelímek cukru. Dělám jí i mramorovou, že půl těsta smíchám s kakaem.

A olej tam nepatří?
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
11.12.11 12:48
kometa32 píše:
lleennttiillkkaa píše:
buchta jogurtovka
2 bílé jogurty
2 kelímky cukru
2 vejce
1 prášek do pečivapokud dělám z velkého jogurtu, tak dám jeden velký kelímek mouky, jeden kelímek cukru. Dělám jí i mramorovou, že půl těsta smíchám s kakaem.
A olej tam nepatří? :nevim:

nene, tuk dodá ten jogurt…já tuhle lentilčinu dělám často a je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
11.12.11 14:22

Děkuji, už se peče :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.12.11 22:46
Etcetera78 píše:
kometa32 píše:
lleennttiillkkaa píše:
buchta jogurtovka
2 bílé jogurty
2 kelímky cukru
2 vejce
A olej tam nepatří? :nevim:
nene, tuk dodá ten jogurt…já tuhle lentilčinu dělám často a je super :palec:

Tak ji mám právě v troubě - na snídani a na svačinu budou muffinky. Formy jsem vysypala trochou kokosu - mám teflonovou, tak spíš jen kvůli chuti. A do každého muffinku jsem dala čtvereček hořké čokolády :)
Jen má těsto stejný nešvar jako každé jiné - mám formu na 12 muffinků, ale těsta je na 14 kousků - takže peču jedno plato a k tomu dva kávové šálky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamka123
4.5.12 19:20

Zbylý jogurt nejen na buchtu

Do bílého jogurtu nakládám naklepané, okořeněné kuřecí řízky a obaluji je potom ve strouhance a klasicky smažím. Nahradím jogurtem vajíčka i mouku. Řízky jsou křehké a všem doma chutnají. Můžeme připravit předem a dát naložené v jogurtu do lednice a smažit později dle potřeby - nebo maso v jogurtu ,,namočit,, hned obalovat i smažit.
Je to snadné v praxi. Návod vypadá složitě. Není to moje novinka, je to už zaběhlá praxe jiných kuchařek! Dobrou chuť! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Bludný Holanďan
29.4.13 08:15

VELIKOST KELÍMKU

Vadí mně v receptech: kelímek, 2 kelímky - a pak přesný údaj 2 vejce, 1 prášek. Kelímek může být 150 g, 400 g, 500 g. Vždy se naštvu a recept zahodím. Představa, že jsem dala 2 malé kelímky a 2 vejce a pak vše zahodit, neboť autor nenapsal, že se jedná o dva 500 g, já dala 300 g a on myslel celé kilo? Pište, prosím, velikost. Jinak jsou Vaše recepty k ničemu. Ahoj.

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
29.4.13 08:36

Ahoj, já dělám s jogurtem klasickou hrnkovou buchtu. Přidám klasický malý kelímek - teď nevím jestli je 150 nebo 200g :nevim: a 2 lžíce kakaa, polít čokoládou a posypat oříškama, kokosem.. Nebo na těsto dát před pečením kompot, nastrouhat do toho 2 jablka :nevim: Variant je spousta, tak snad se dílo vydaří :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17565
29.4.13 21:26
@Bludný Holanďan píše:
Vadí mně v receptech: kelímek, 2 kelímky - a pak přesný údaj 2 vejce, 1 prášek. Kelímek může být 150 g, 400 g, 500 g. Vždy se naštvu a recept zahodím. Představa, že jsem dala 2 malé kelímky a 2 vejce a pak vše zahodit, neboť autor nenapsal, že se jedná o dva 500 g, já dala 300 g a on myslel celé kilo? Pište, prosím, velikost. Jinak jsou Vaše recepty k ničemu. Ahoj.

tak třeba Lentilka tam měla upřesnění o velikosti kelímků a souvisejících poměrech, stačí číst.
Já mám zas radši hrnky a kelímky, když bych měla vážit všechno na gramy, tak zešedivím :-)
Ono třeba i ta vajíčka mohou být malá, střední, velká. A co teprv dvoužloutkové vajíčko, to se taky nikde nedočtu, jestli se počítá za dvě, nebo za jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí