Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
trochu později,ale hlásím že buchta sklidila úspěch,ale dlouho nevydržela
příště asi dva plechy,jinak to nevidím… ![]()
lleennttiillkkaa píše:
buchta jogurtovka
2 bílé jogurty
2 kelímky polohrubé mouky
2 kelímky cukru
2 vejce
1 prášek do pečivapokud dělám z velkého jogurtu, tak dám jeden velký kelímek mouky, jeden kelímek cukru. Dělám jí i mramorovou, že půl těsta smíchám s kakaem.
A olej tam nepatří?
![]()
kometa32 píše:lleennttiillkkaa píše:A olej tam nepatří?
buchta jogurtovka
2 bílé jogurty
2 kelímky cukru
2 vejce
1 prášek do pečivapokud dělám z velkého jogurtu, tak dám jeden velký kelímek mouky, jeden kelímek cukru. Dělám jí i mramorovou, že půl těsta smíchám s kakaem.
nene, tuk dodá ten jogurt…já tuhle lentilčinu dělám často a je super ![]()
Etcetera78 píše:kometa32 píše:nene, tuk dodá ten jogurt…já tuhle lentilčinu dělám často a je superlleennttiillkkaa píše:A olej tam nepatří?
buchta jogurtovka
2 bílé jogurty
2 kelímky cukru
2 vejce
Tak ji mám právě v troubě - na snídani a na svačinu budou muffinky. Formy jsem vysypala trochou kokosu - mám teflonovou, tak spíš jen kvůli chuti. A do každého muffinku jsem dala čtvereček hořké čokolády ![]()
Jen má těsto stejný nešvar jako každé jiné - mám formu na 12 muffinků, ale těsta je na 14 kousků - takže peču jedno plato a k tomu dva kávové šálky ![]()
Do bílého jogurtu nakládám naklepané, okořeněné kuřecí řízky a obaluji je potom ve strouhance a klasicky smažím. Nahradím jogurtem vajíčka i mouku. Řízky jsou křehké a všem doma chutnají. Můžeme připravit předem a dát naložené v jogurtu do lednice a smažit později dle potřeby - nebo maso v jogurtu ,,namočit,, hned obalovat i smažit.
Je to snadné v praxi. Návod vypadá složitě. Není to moje novinka, je to už zaběhlá praxe jiných kuchařek! Dobrou chuť! ![]()
Vadí mně v receptech: kelímek, 2 kelímky - a pak přesný údaj 2 vejce, 1 prášek. Kelímek může být 150 g, 400 g, 500 g. Vždy se naštvu a recept zahodím. Představa, že jsem dala 2 malé kelímky a 2 vejce a pak vše zahodit, neboť autor nenapsal, že se jedná o dva 500 g, já dala 300 g a on myslel celé kilo? Pište, prosím, velikost. Jinak jsou Vaše recepty k ničemu. Ahoj.
Ahoj, já dělám s jogurtem klasickou hrnkovou buchtu. Přidám klasický malý kelímek - teď nevím jestli je 150 nebo 200g
a 2 lžíce kakaa, polít čokoládou a posypat oříškama, kokosem.. Nebo na těsto dát před pečením kompot, nastrouhat do toho 2 jablka
Variant je spousta, tak snad se dílo vydaří ![]()
@Bludný Holanďan píše:
Vadí mně v receptech: kelímek, 2 kelímky - a pak přesný údaj 2 vejce, 1 prášek. Kelímek může být 150 g, 400 g, 500 g. Vždy se naštvu a recept zahodím. Představa, že jsem dala 2 malé kelímky a 2 vejce a pak vše zahodit, neboť autor nenapsal, že se jedná o dva 500 g, já dala 300 g a on myslel celé kilo? Pište, prosím, velikost. Jinak jsou Vaše recepty k ničemu. Ahoj.
tak třeba Lentilka tam měla upřesnění o velikosti kelímků a souvisejících poměrech, stačí číst.
Já mám zas radši hrnky a kelímky, když bych měla vážit všechno na gramy, tak zešedivím ![]()
Ono třeba i ta vajíčka mohou být malá, střední, velká. A co teprv dvoužloutkové vajíčko, to se taky nikde nedočtu, jestli se počítá za dvě, nebo za jedno ![]()