Dobrá koprovka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
225
29.5.11 21:41

Dobrá koprovka

Dobrý večer všem :mavam: . Koupila jsem si dnes na trhu kopr a prosím o osvědčený recept na dobrou koprovku. Onehdá jsem dělala podle nějakého receptu z netu, ale byla pouze ze smetany a to bylo teda už moc. Bylo to strašně smetanové, víc tam byla cítit smetana než kopr. Chci prostě takovou obyčejnou, jemnou a přitom chuťově výraznou koprovou omajdu. Budou to jíst dospělí i dětičky. Moc vám děkuji za recepty. Hezký večer :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
29.5.11 21:50

Ňam, koprovku miluju :srdce:
Udělej světlou jíšku, zalij studeným vývárem (nejlépe opravdickým hovězím ;), když není tak bujonem), nech sevřít, hoĎ kopr, zahusti moukou rozmíchanou v mlíce, dochut cukrem a octem, já radši citronovou šťávu. Je to lehké, smetanu v omáčkách nemám moc ráda, je mi z nich pak těžko, děcka se po tom většinou můžou utlouct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
29.5.11 21:57

U nas- jiska na masle, zalit mlikem, dochutit soli nebo detskou vegetou/zdrava vyziva/, po zhoustnuti odstavit, pridat uz nalozeny kopr sterilizovany- netreba dochucovat octem, je proste akorat, /pokud bys dala klasiku cerstvy kopr, tak ten dat do mlika,kdyz ho varis a dochutit trochou octa/,pridat trosku cukru a zakysanou smetanu. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
29.5.11 21:59

Proc delat jisku a pak jeste zahustovat moukou?jinak to delam stejne, z vyvaru ne z mleka, az na tu mouku na zahusteni,ale proti gustu zadny …,kazdy ma svuj recept,ktery mu chutna.Kopr sekam az tesne pred pridanim do omacky, jisku delam taky z poctivaho masla ne z oleje, margarinu nebo podobnyho nesmyslu, to udela hodne,misto smetany davam slehacku,primicham az po odstaveni z ohne a uz nevarim, je chutove vyraznejsi a tucnejsi tak se je nemusi davat tolik jako klasicke smetany na vareni.Dochucovani normalne cukr, citronova stava.
K tomu posirovane vejce a bramburek.mmmmmmm
Dobrou chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
29.5.11 22:11

Eviku, někdy ji mám třeba řidší, když jí udělám víc, tak ji ještě zahustím tím mlíkem, ne vždycky. A jíšku dělám taky na másle, to jsem považovala za samozřejmost :-)
No a den uleželá je nejlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
29.5.11 22:15

Promin nechtela jsem prudit, je fakt ze tu hustotu jsem ze zacatku taky obcas nevychytala.Ted to delam radeji hustsi a pripadne trochu zredim.To maslo jsem zduraznila protoze ve spouste receptu se uvadi jiska z oleje nebo margarinu,coz je podle me skoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
29.5.11 22:21

Já si udělám vývar s mlékem … když mám vývar tak cca jednu třetinu vývaru a dvě třetiny mléka (mohou být i se smetanou, jak kdo rád), když nemám vývar tak třetinu vody a dvě třetiny mléka svařím s bujonem, naházím kopr a zahustím moukou … rychlovka na sto a jeden způsob (místo kopru houby, pepř, pórek …) :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
29.5.11 22:27

Minulý týden ji vařili v pořadu Kuchařská pohotovost na ČT (určitě to bude někde v archivu). Dělám ji podobně, jako tam a je výborná.

Jinak s chutí hodně pomůže sterilovaný kopr, jak někdo psal, nemusí se pak už dávat ocet :wink: . Ale já dělám i jen z čerstvého :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.5.11 22:33

Děkuju :dance: . Zítra odpo dám vědět jak se povedla :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
29.5.11 23:14
tykadlo píše:
Děkuju :dance: . Zítra odpo dám vědět jak se povedla :mavam: .

Dej vedet, kde bydlis, usetrim te psani :wink: :mavam: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
30.5.11 06:05

nejlíp nám chutná kopovka ze steril. kopru, nějak má jinou chuť než z čerstvého. Čerstvý používám do tvaroh. pomazánky na čerstvý chlebík a to je mňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
30.5.11 06:45
Anulka píše:
nejlíp nám chutná kopovka ze steril. kopru, nějak má jinou chuť než z čerstvého. Čerstvý používám do tvaroh. pomazánky na čerstvý chlebík a to je mňamka.

Mnam 8-o 8-o do toho tvarohu to musí být něco!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
30.5.11 07:51

Dělám tuto,a je nejlepší :jazyk: :

Ingredience:

3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml drůbežího vývaru
1 svazek kopru, propláchnutého
100 ml plnotučného mléka
3 lžíce zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř, případně špetka cukru a jablečný ocet na dotažení chuti
Jak dlouho?

Doba přípravy: 5 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí

4

Příprava jídla

V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.

Vyváženost koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.

Už nedávám ocet ani cukr,kys. smetana udělá svoje,jen dosolím,a trošku opepřím.Omáčka je krásně bílá i druhý den.Když teda zbyde :-D :wink:A kopr,jedině čerství,úplně jinak to voní.

• Citovat
  • Upravit
225
30.5.11 08:51
krokodylka píše:
tykadlo píše:
Děkuju :dance: . Zítra odpo dám vědět jak se povedla :mavam: .
Dej vedet, kde bydlis, usetrim te psani :wink: :mavam: :dance:

Přijedeš ochutnat z Tábora, jo :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
30.5.11 13:45

Hooooolkyyyyyy....... dělala jsem ji podle Dada1511, jen místo drůbežího vývaru jsem dala vývar z hovězího, které je k té omajdě… ježiš ta je dobrá :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk: . Všem moc děkuju a přeju dobrou chuť úplně ke všemu, nejen ke koprovce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí