Recept: Dýňová polévka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Dýňová polévka trochu jinak. Máme ji rádi v kterémkoliv ročním období, ale na podzimní sychravé dny je nejlepší. :)

Postup

Dýni omyjeme a nakrájíme i se slupkou na vetší kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme. Ve větším hrnci osmahneme na ghí cibulku. Přidáme dýni a brambory a podlijeme vodou. Přidáme skořici, hřebíček a najemno nasekanou petrželovou nať. Vaříme do měkka. Mezitím nakrájíme chleba na kostičky, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 180°C přibližně 10 minut. Když jsou dýně a brambory měkké, vyjmeme skořici a hřebíček a polévku rozmixujme dohladka. Přídáme sůl a pepř podle chuti. Poté přidáme smetanu a krátce povaříme. Nakonec dáme navrch opečené krutónky a lžičku oleje a podáváme. Dobrou chuť! :)

Autor: Pajuska93

Ingredience

  • 1 dýně Hokkaidó
  • 2 větší brambory
  • 1 smetana na vaření
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce ghí (nebo normálního másla)
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 celá skořice
  • hrst petrželové natě
  • 1 plátek žitného chleba
  • 1 lžička dýňového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Doporučená příloha

Krutónky

Chutnalo vám? Okomentujte recept Dýňová polévka

Váš příspěvek