Rychlé a zdravé večeře

3200
4.11.15 16:55

Rychlé a zdravé večeře

Nějak jsem nenašla to, co jsem hledala, tak zakládám nové téma.
Co děláte k večeři, aby to bylo rychlé, zdravé? Poslední dobou jsem fakt bez nápadu, předem děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10631
4.11.15 17:01

Salaty (treba sopsky, testovinovy, zeleninovy s kurecim masem,..) tousty, nasladko i naslano, zapecene begetky, polevky, testoviny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
4.11.15 17:02

Pomazánky všeho druhu. Jako základ dávám žervé + co mám a co mě napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
4.11.15 17:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
4.11.15 17:56

Rychle a pro nas pochotka je bageta, naplnit mozzarelou a rajcaty, ol. Olej, bazalka, oregano a zapect. Je to za chvilicku a pochoutka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
4.11.15 18:05

Noky, losos na kousky, rozmixuju listovej špenát ve smetaně :D a za chviličku je večeře na stole :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
4.11.15 18:17

Jojo noky delam se syrovou. Smetana ruzne syry a posypu pokrajenou rukolou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.11.15 18:20

Jsou zdrave brambory s balkanem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
4.11.15 19:05

Tak tedy nevim, zda se noky se smetanou daji povazovat za zdravou veceri :lol:

V lete hodne delam salaty, ted v zimnim obdobi na ne takova chut neni.

Casto delam pecene brambory na ruzne zpusoby a k tomu umichat tvaroh, jednou s bylinkama, pak s cesnekem, zelenina..

Pecena cervena repa s balkanem nebo Nivou, cesnekem,orechy.Nebo salat z ni.

Ruzne kombinace fazoli + ryze

Bulgur, kroupy..

Salaty z lustenin, fazolovy, cockovy, cizrna na spoustu zpusobu..je toho spoustu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
4.11.15 19:10

Jeste treba pomazanky z cerstve zeleniny. Nastrouhat mrkev, celer, smichat s tvarohem nebo zerve, lzici majolky, cesnek, s nejakou celozrnou bagetkou nebo toustem mnamka.

Nebo cervena repa, nastrouhat najemno, bily jogurt, cesnek, pepr.

Zeleninova rizota, ryze s tunakem, nazdobit s cerstvou zeleninou.

Dnes jsme treba meli fazole s kukurici v rajcatove omajde s ryzi, k tomu zeleninovy salat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
4.11.15 19:30

@Eemii Piš ještě další recepty, máš perfektní nápady! Hned zítra si něco udělám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
4.11.15 19:35

Dnes jsem dělala špenátovou rýži:osmahnout cibulku, přidat listový špenat a pak vše promíchat s rýží. Chlapum jsme k tomu dala plátek kuřecího masa na grilu a rukolu. Já jen rýži a rukolu, nic víc jsem už nepotřebovala.

@Eemii super nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
4.11.15 20:54

@Samantha9 jezis, ted honem nevim :lol:

Tak treba soulet. Uvarit kroupy, osmahnout cibulku, pridat mrazeny hrasek, cesnek, majoranku, smichat s kroupama. K tomu je dobry salat z kysaneho zeli.
Nebo nahradit kroupama ryzi a udelat kroupoto.

Nebo stouchany brambory. S cibulkou, slaninou, bylinkama, je spousta variaci. K tomu mame radi zase salat s kysaneho zeli.

Cizrnovy salat, uvarit cizrnu, pridat sekana, susena rajcata, cesnek.
Nebo cizrna, susene svestky, natova cibulka, Niva.

Vcera byl treba salat z cervene repy - uvarenou repu nastrouhat, primichat bily jogurt, malinko cesneku, nasekane vlasaky, sul,pepr.Na taliri rozdrobit Nivu. Samotne nebo s pecivem.

Pecena zelenina - cukety, papriky, cherry, cely cesnek, natova cibulka, brambory na ctvrtky. K tomu dresing z bilyho jogurtu a strouhaneho balkanu.

Ten bulgur - udelat ho jako „cinu“.S masem nebo bez.Maso orestovat + nejaka zelenina, zeli, paprika, mrkev, cibule na ctvrtky, kari nebo indicky koreni. Smichat s bulgurem nebo kuskusem..sobe pridavam chilli papricku

Na cibuli hodit mrazenou kukurici, nasekany cesnek, zarestovat, pridat fazole v chilli omajde(rychlejsi zpusob) nebo dopredu uvarene fazole + rajcata - cerstve nebo plechovka, osolit,prisladit.Zase,sobe pridam chilli papricku.Jde to i s mletym masem. K tomu ryze nebo brambor, i chleba.

Kari cocka - uvarit cocku, osmahnout cibulku, pridat kari, cesnek, rajsky protlak, pripadne chilli papricku, promichat s cockou. Tohle je super obmena klasicke cocky.

Nebo uvarit zvlast cocku a ryzi, po uvareni smichat dohromady + osmahnuta cibulka, k tomu zelenina naebo salat.Zni to divne, ale je to vyborny.

Zalezi, kolik casu je clovek ochotny tomu venovat. Tohle vsechno je otazka pul az hodinky, kdyz se nezapomenou dat namocit ty lusteniny.Ale v papinaku je to i tak za pul hodky.

Uff, uz nevim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
4.11.15 20:59

Holky, díky za různé nápady, zvláštní poděkování @Eemii :kytka:
Ono u nás se taky trefit všem do chuti to je taky kumšt. Teď na podzim/v zimě ani moc nemám chuť na zeleninové saláty z čerstvé zeleniny, opravdu cítím, jak mě to ochlazuje, ale ta červená řepa je super, to ráda využiju. Já vždy najdu nějaký recept na netu, zdá se mně to zajímavé a ve výsledku je použitelný tak 1 z 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
4.11.15 21:11

@KatkaX joo, ty zeleninovy salaty ted taky nejsou v kurzu.Nebo teda jen vzdy k necemu teplymu.

Jeste me napadla pecena repa. Pokrajet na ctvrtky, dat na alobal, k tomu strouzky cesneku i se slupkou, opeprit, osolit, trocha majoranky, polit olivacem a balsamikem.Pect tak hodinku.Na taliri rozdrobit balkan nebo plisnovy syr, lze pridat rucolu,vlasaky.To je fakt dobrota.

V tomhle obdobi taky frci poctivy vyvary. Zvlast vietnamska Pho, to je naprosta pecka, co chutna a zahreje a chcete ji nejlip denne. :mrgreen:

Jo a jeste klasika testoviny aglio,olio.Nebo s rajcaty.Na olivac hodit pokrajena cherry, nechat zmeknout, pridat cesnek, prohrat, smichat s testovinama, na taliri parmezan. Otazka 20 min.

A uz faaakt, nevim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport