Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky holky poradte jak děláte rýžový nákyp? rýži vaříte rovnou v mléku? ![]()
Já ho nemám ráda, ale manžel si ho často dělá do práce. Rýži vaří rovnou v mléku, pak to dá do pekáčku, proklade nějakým kompotem a navrch sníh z bílků
Já uvařím rýži normálně ve vodě a pak když už je skoro hotová ji rozvařím na kaši s mlékem. Pak si smíchám žloutky s cukrem, do toho dám ovoce a rýžovou kaši už oslazenou a zamíchám ušlehaný sníh. Dám do pekáčku a šup do trouby.
Uvařím rýži v mléku, po zchladnutí smíchám s žloutky rozšlehanými s cukrem a máslem a pak zlehka vmíchám sníh z bílků, dám na pekáček, proložím ovocem. Nejchutnější je z kulatozrnné rýže.
@Aspera píše:
Já uvařím rýži normálně ve vodě a pak když už je skoro hotová ji rozvařím na kaši s mlékem. Pak si smíchám žloutky s cukrem, do toho dám ovoce a rýžovou kaši už oslazenou a zamíchám ušlehaný sníh. Dám do pekáčku a šup do trouby.
přesně takto to dělám taky ![]()
A aby nebyl nákyp suchý (což vadí dost lidem) tak koupím džus z ovoce které je v nákypu a před podáváním ho ohřeju a přeliju tím nákyp ![]()
@Kotatko03 píše:
přesně takto to dělám taky
Taky lenost vítězí. By mě mohlo u toho půl hodiny stát a míchat. ![]()
@Aspera píše:
Taky lenost vítězí. By mě mohlo u toho půl hodiny stát a míchat.
Hlavně já to jednou vařila v tom mlíku a musela jsem ho tam dát docela hodně
takže mi to přišlo jako zbytečný náklady navíc.
@Aspera píše:
Taky lenost vítězí. By mě mohlo u toho půl hodiny stát a míchat.
jj a hlavně mi to přijde tak jako automatické, že by mě asi ani nenapadlo dělat jinak ![]()
@Marca 1 výborný recept je od Romana Vaňka, pokud by nebyl k dohledání na netu, můžu ti ho poslat. Všichni, kterým jsme ho dělali, se po něm mohli utlouct včetně tchyně, která si do té doby myslela, že dělá nejlepší nákyp.