Cukroví - silikonová forma

5283
31.10.15 19:28

Cukroví - silikonová forma

Ahojky holky,
blíží se doba pečení cukroví (moc se těšim) a mám jeden dotaz. Máte někdo zkušenosti se silikonovou formou na rohlíčky? Je to snad jedinej druh, kterej mi nejde a proto mě to nebaví. Prostě neumim udělat pěkné rohlíčky, tak jsem přemýšlela, že bych si koupila tu formu. Ale bojim se, aby to šlo dobře plnit a taky aby to šlo dobře ven. Používáte to některá?

http://eshop.tescoma.cz/…cia-silicone

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2526
31.10.15 19:30

Všechny silikony jsem vyházelal, protože se z toho teplem uvolňuje pěknej humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
31.10.15 19:32

Taky se mi špatně dělají rohlíčky, přijdou mi tvrdší, ale začala jsem to dělat tak, že si těsto vyválím a vykrajuji podkovičky a ty upeču a do cukru, pár se jich sice poláme, ale jsou křehké a ta podkova s trochou fantazie i připomíná rohlíček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
31.10.15 19:34

Já mám klasický formičky na cukroví i ve tvaru rohlíčků a v těch peču

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
31.10.15 19:41

Jej tak to jste mne nepotěšily já ji včera objednala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
31.10.15 19:44

Zkusim Ti sem z FB kopírnout některé škodlivé plasty..,i když ten silikon do toho spadá taky.Je to měkčená hmota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
31.10.15 19:53
@Dermabion píše:
Jej tak to jste mne nepotěšily já ji včera objednala :think:

Hele, já třeba sice silikonové formičky nepoužívám, ale mám silikonový vál, formu na dort a nějaké další věci do kuchyně a jsem spokojená, ano, uznávám, že je možné, že silikon není zrovna ten nej materiál co se týče složení, ale na druhou stranu, myslím si, že kdybychom důsledně vyhazovali všechno co je nějakým způsobem škodlivé moc nám toho nezbyde. :nevim: Já bych si z toho až tak velkou hlavu nedělala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
31.10.15 19:57
@Kotatko03 píše:
Taky se mi špatně dělají rohlíčky, přijdou mi tvrdší, ale začala jsem to dělat tak, že si těsto vyválím a vykrajuji podkovičky a ty upeču a do cukru, pár se jich sice poláme, ale jsou křehké a ta podkova s trochou fantazie i připomíná rohlíček :D

děláme je naprosto stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
31.10.15 19:59

Ano, mám ho ale z Tchiba a jsem spokojená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
31.10.15 19:59
@Hanka-L píše:
děláme je naprosto stejně :palec:

A když už jsme u toho, myslíš, že bych mohla požádat o recept? Klidě do SZ, sice jeden mám, jsou fajne, ale pořád jim něco chybí, nevím, chtěla bych zkusit ještě nějaký, ale odzkoušený :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
31.10.15 20:01

@Kotatko03 až ukolíbám malou, tak napíšu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
31.10.15 20:02
@Hanka-L píše:
@Kotatko03 až ukolíbám malou, tak napíšu ;)

děkujuuuu moooooc :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
31.10.15 20:08

Tuto formu jsem zkusila předloni, když mi ji půjčila kamarádka. A za sebe i za ni tedy říkám už nikdy víc. :roll: Jsme doma zvyklí na jiný tvar a jinou velikost rohlíčků a hlavně se to strašně při vyklápění lámalo. Možná to bylo těstem, ale pokorně jsem se vrátila k ručnímu tvarování malých podkoviček, jak už tu někdo psal. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
31.10.15 20:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
31.10.15 20:31

My s mamkou používáme takovou tu násadu na mlýnek, kde je několik tvarů
https://www.eva.cz/…na-maso-c-8/
uděláme dlouhý váleček, nakrájíme na stejně dlouhé malé válečky a na plechu ohneme do rohlíčku a zakulatíme špičky.
Teď na těch nových tvarovátkách je to kolečko docela malé, tak ho manžel převrtal na větší a je to super a strašně rychlé. A jeden rohlíček jako druhý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí