Rychle opita?

Anonymní
15.4.22 17:06

Rychle opita?

Ahoj :lol:
Dopředu bych chtěla upozornit, že nejsem žádný alkoholik :lol:.
Chtěla bych se zeptat, co může mít za příčinu to, že když se napiju třeba i jen piva, tak do par minut ho už cítím, vypít dvě pivka tak se válím pod stolem :mrgreen:. Ale někdy si večer s přítelem dam pivko nebo vino, a stačí mi se parkrat napít a mám dost. Když sem končila s pitím v 18, tak sem byla schopna vychladtat v partě 2 rumy :mrgreen: :mrgreen:. A pak najednou tohle. Dokáže na to někdo odpovědět? Je to rychlejší metabolismus?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
15.4.22 17:16

Dám si alkohol velmi vzácně. Nevyhledávám takové situace. To musí být joo akce, abych si něčeho trošinku dala a taky mám nízkou hladinku. Stačí pivo nebo Jelzin (takový pusolep) a cítím to na sobě hned. Dva týdny zpět jsme měli v práci akci. Táhli jsme to do 1h. v noci. Měla jsem za celou dobu jeden nějaký míchaný alko. drink. Jinak jsem celé odpoledne a do noci pila Mattoni. Úplně mi to stačilo, abych se dobře bavila. K tomu nepotřebuji sosat alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
15.4.22 17:16
@Anonymní píše:
Ahoj :lol:
Dopředu bych chtěla upozornit, že nejsem žádný alkoholik :lol:.
Chtěla bych se zeptat, co může mít za příčinu to, že když se napiju třeba i jen piva, tak do par minut ho už cítím, vypít dvě pivka tak se válím pod stolem :mrgreen:. Ale někdy si večer s přítelem dam pivko nebo vino, a stačí mi se parkrat napít a mám dost. Když sem končila s pitím v 18, tak sem byla schopna vychladtat v partě 2 rumy :mrgreen: :mrgreen:. A pak najednou tohle. Dokáže na to někdo odpovědět? Je to rychlejší metabolismus?

Tak asi jsi měla jako mladá rychlejší spalování, nebo nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.22 17:18

@Kelsey no jasneY chápu. Mě to i chutná a opravdu si vic jak půl piva nebo sklenku vina na večer nedám. Spis jen tak s přítelem k televizi když už je vše hotové a děti spi :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
74217
15.4.22 17:29

Ještě dodám, že já si nějaké alko dám 2× do roka a pivo si doma spolu v létě na půl, když se na terase díváme na televizi na zprávy. Takže prostě tělo není zvyklé na alkohol a nehodlám ho ani zvykat. Víno nepiju vůbec. To nemám vůbec ráda. Smrdí mi. A to žiju u zdroje. Ani muž o víno vůbec nestojí. My vždycky dostaneme nějaké archivní lahve. Máme to doma pouze pro návštěvy a dárek na odchodnou po návštěvě pro ně.
Ale mám ráda perlivou neslazenou vodu. To je moje velká neřest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
15.4.22 17:34

Může to být věkem (čím jsi starší, tim hůř spaluješ), možná jídelníčkem, když jíš tučnější tak to tolik neleze do hlavy. Taky to může být tréninkem, když sme chodili pít často, tak to tolik nedávalo, jako když si dám skleničku jednou za rok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
15.4.22 17:54

Jen trénink dělá šampióny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.4.22 18:01

To bude i věkem, metabolismus se zpomaluje, chlast se hůř odbourává, vidím na sobě, jaké kocoviny mám poslední dva roky téměř z minimálního množství chlastu. To, co jsem dřív pila do nálady, mě poslední dvě akce úplně vypnulo. Taky dělá hodně i netrénovanost, s covidem a úbytkem akcí jsem přestala pravidelně společensky popíjet a otevřít si flašku ve dvou doma nebo sama mě prostě nebaví, akorát u guláše na oběd si třeba dám třetinku piva.
Pokud chceš vydržet víc, tak se leda předtím nebo u toho pořádně najíst mastného a popíjet hodně nealka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová