Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, máte někdo tuhle knížku doma? A jak vaše děti bavila? Je totiž dost drahá, tak sonduju, jestli ji synovi koupit - komiksy čte rád a tyhle by mu mohly i dát nějaké poučení..
@hofka
Nás rovněž. Velmi rádi z toho parafrázujeme.
A představení Rychlých šípů v podání Slováckého divadla stejně tak.
Pamatuješ ještě když se to prodávalo v sešitech za 10 - 20 korun? ![]()
@Vajka
Kolik je synovi? No, já bych to stejně koupila, naše děti to budou mít chtě nechtě. ![]()
No obávám se, že pro dnešní děti je to už jenom historie… Pokud jsem viděl, tak dnešní děti žijou něčím úúúúplně jiným.
@Jura007 Asi se špatně díváš. Ono je trochu na nás rodičích, k čemu je povedem. A „foglarovky“ se ještě čtou.
Synovi je 10 a loni ty sešity s komiksama louskal…celkem se mu to líbilo ![]()
teď louská nějakou mayovku a k tomu draculu-komiks a už se chystá na Draculu od Stokera (no to asi nedá, zatím mu tam leží i rozečtený Eragon, i to je na něj zatím moc
)
@Vajka To víš, máme to doma, takže pak jen nenápadně podstrkovat. ![]()
Jinak bych to i v tvém případě riskla.
No já souhlasím s Jurou, přijde mi, že foglarovky jsou pro 90% dětí minulostí. Dnešní děti až na malé vyjíky neví, o co vůbec jde.
Můžu posoudit.
Jinak mi je máme doma a jsou super, akorát že baví nejvíc mě! ![]()
Máme doma, moc pěkné ![]()
Pokud synek komiksy čte, doporučuji.
Máme i všechny ty velké knihy komiksů, co vycházely v ABC.
Dostala jsem je kdysi od táty k Vánocům. Předával je jako vzácnost
. I teď se do těch příběhů ráda začtu ![]()
Už teď se těším, až si je budeme číst s dcerou ![]()
No my sice taky v práci říkáme „protestuji - to je nečestné a nesportovní“, když komentujeme nějaké ředitelské rozhodnutí… ale fakt si myslím, že většinou končil význam foglarovek tak u dětí, co chodily na základku začátkem devadesátých let. Ovšem pokud v tom některé dnešní dítko najde zalíbení, je to jen dobře.
(Jen je potřeba mu nějak taktně sdělit, že v dospělosti mu bude dělat šéfa v práci spíš Dlouhé bidlo, Bohouš nebo Štětináč.
)
@Jura007 píše:
No my sice taky v práci říkáme „protestuji - to je nečestné a nesportovní“, když komentujeme nějaké ředitelské rozhodnutí… ale fakt si myslím, že většinou končil význam foglarovek tak u dětí, co chodily na základku začátkem devadesátých let. Ovšem pokud v tom některé dnešní dítko najde zalíbení, je to jen dobře.
(Jen je potřeba mu nějak taktně sdělit, že v dospělosti mu bude dělat šéfa v práci spíš Dlouhé bidlo, Bohouš nebo Štětináč.)
Myslím, že když děti vstřebávají fantasy komiksy, že Rychlošípáky si dovedou zařadit taky. Že je praxe jiná vědí už dávno:-)
@Vajka píše:
Ahoj holky, máte někdo tuhle knížku doma? A jak vaše děti bavila? Je totiž dost drahá, tak sonduju, jestli ji synovi koupit - komiksy čte rád a tyhle by mu mohly i dát nějaké poučení..
mám ji, byla drahá jak prase, ale syn ji hltá a i díky té komiksové se pustil do četby románového zpracování. Já jsem spokojená.
Mame ty stary komiksy, jeste po mym tatkovi
Syn je zhltnul uz v prvni tride, loni(ve druhe) precetl Stinadla se bouri, potom Boj o prvni misto, komiksovou Chatu v Jezerni kotline a momentalne(treti trida)louska Hochy od Bobri reky.
A jasne, taky zije mobilama a PSPckama a co ja vim cim vsim jeste, ale dle meho foglarovky rozhodne nemusi byt minulosti. Je jen na rodicich k cemu sve deti vedou, co jim sami ctou a jake jim nenapadne podstrkuji knizky.