Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
Prosím, je možné domluvit si drivejsi odchod z porodnice i v případě porodu císařským řezem?
Popřípadě co všechno je nutné zařídit..
Děkuji
@JancaS84 píše:…I v případě…
U císaře asi těžko.
@Gabriela195 u císaře to není taková sranda. Jinak není problém porodit a jít domů za 2 hodiny
ale oni spíš záleží, jak to celé bude probíhat a jak se budeš cititz ![]()
Děkuji…
Císař bude 100%… i v případě jsem napsala proto, že při klasickém porodu to možné je…
Bude to můj druhý porod, poprvé také císařským řezem.
Po prvním jsem byla schopna druhý den chodit.
Tak doufám, že to podruhé dopadne stejně…
@Gabriela195 jo, a léky na bolest si budeš pichat sama atd? Asi je nutné si uvědomit, že čs je velká břišní operace, ne porod spodem, kdy můžeš normálně fungovat po chvilce ![]()
Asi i zalezi na pediatrovi, ne? Teda co jsem videla v diskuzich, nekteri maji myslim vyhrady, kdyz neprobehne veskere klasicke kolecko vysetreni a sledovani miminka v nemocnici.
@Gabriela195 no, mám za sebou císaře dva a oba dva jsem byla ráda, že jsem v nemocnici. Bolí tě každý sebemenší pohyb, jako by ti rvali orgány z těla. Navíc je to poměrně velká břišní operace a měla bys být pod kontrolou alespoň prvních pár dnů. Vstávat doma z nízké postele byla docela chuťovka.
@martina.se tak já třeba u prvního léky na bolest odmítla a fungovala i v nemocnici od druhého dne normálně. Ale fakt to bolelo. U druhého jsem už taková hrdinka nebyla. Ale zase jsem malou dostala hned, jak mě vezli ze sálu po šití a už ji měla pořád u sebe. Manžel mi jen vše připravil k ruce, abych ji mohla na posteli přebalovat. Žiju ale v Německu, kde to nikdo neřeší. Měla jsem obě děti v posteli u sebe.
Pokud bude dítě i ty v pořádku. Můj nejmladší měl komplikace po porodu. Já jsem mohla jít domů kdykoli. Dítě by primář nepustil. Volal by policii a sociálku, kdybych trvala na odchodu obou. Nebylo možné, aby syn opustil porodnici. A bez něj bych pochopitelně nešla.
Nejsem lékař a císařem jsem nerodila, ale jako z logiky věci… To že jsi už jednou císařem rodila a bylo to v pohodě, ještě nemusí nutně znamenat, že to tak bude i po druhé.
Tam bych si úplně nehrála na hrdinku a zkoušela to urychlit. Protože když se pak objeví komplikace doma, tak to může být stokrát horší.
Pořád je to docela velká břišní operace. Můžou se objevit komplikace, problémy. Už se třeba nebudeš hojit stejně, kor když už je to podruhé.
A za mě je to v porodnici docela pohoda. Přece jenom kmitat doma kolem dvou dětí je náročné i normálně, natož se sešitým břichem.
Léky na bolest jsem dostávala pozdeji ve formě prášků, takže si nemyslím, že odchod například po 3 dnech by měl být problém…
Malého jsem si tou dobou v porodnici nechala i přes noc, a neměla jsem problém.
@LilyJane
Já s tím samozřejmě počítám, že to může být horší..
Beru situaci, kdy budu já, i malá v pořádku..při nějakých problémech bych samozřejmě bez váhání v porodnici zůstala jak by bylo třeba… Řeším to kvůli synovi…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.