Čím začít rychlý úklid domu před návštěvou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.4.14 13:55

rychlo úklid,rady...

Maminky prosím poradte, jak nejlépe uklidit celý dům???
Kde třeba začít??
Já myslím že mám uklizeno ne tedy na jedničku ale očekávám velkou návštěvu tchýbi, švagrovou atd…a nerada bych abych později slyšela že…ona má v koutě to a to, proč má to takhle proč tohle má tam.
Asi mi prolezou celý dům, což tedy nemám moc ráda a přijde mi že si všimnou všecho, jsou to pontičkáři doma amji všechno načančané a až moc urovnané.
Poradíte na co nezapomenout a u čeho z uklízením třeba začít???mám tedy pořád za zadkem dvě děti které všechno co urovnám roztahají včetně hračech atd…
A ještě ším je tak pohostit???neumám péct tak to asi vidim na chlebíčky a zákusky…
vím že celý dům nebude dokonale uklizený ale budu ráda když poradíte u čeho začít, na co si dát pozor.
Jak třeba uklízíte vy???snad nemáte všichni doma všechno stoprocentně urovnané a nablejskané…jako má rodina.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.4.14 13:57

Oprava-tchýni

• Citovat
  • Upravit
101504
7.4.14 13:59

Nemám a před návštěvou ze zásady velké úklidy nedělám… ať si trhnou nohou, mě je fuk, jestli mě někde pomluví. A jinak bych pohlídala pouze záchod, koupelnu a toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.14 14:01

Já asi budu drhnout projistotu všechno pokud to snihnu když budou děti spát nebo si hrát. vím že ony maji za sebou už i velikonoční uklid, nějak tu návštěvu přetrpím jezdí k nám málokdy.

• Citovat
  • Upravit
27277
7.4.14 14:03

Určitě nezapomenout na pavučiny, záchod a koupelnu. Já mám ještě takový blbý dveře, na kterých se drží prach. V kuchyni mít čisté utěrky, v koupelně ručník pro návštěvy. A boty- uklidit botník a připravit přezutí. A taky aby si měli kam pověsit kabáty.
Plus já ještě musím uklidit všechny židle, páč z nich má manžel odkládací věšák :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35720
7.4.14 14:03

Kdyz ma prijit navsteva, umyju zachod a koupelnu a pokoj kde budem. Jestli chces smejcit, tak okna, plochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.4.14 14:06

Já bych si z toho hlavu nedělala, pokud jsou to takové ty typy, které prostě musí pomluvit za každou cenu, tak si stejně něco najdou, i kdybys měla uklizeno sebelíp. Velké úklidy nedělám, uklízím průběžně, dbám na to, aby byla čistá koupelna, WC, pokud možno uklizená kuchyň, vysávám denně, protože se tu dost práší, takže i prach časteji, vytírám většinou 2× týdně nebo podle potřeby. Opravdu kvůli návštěvě nestěhuju nábytek, nelezu po lustrech, necídím okna a kdoví co ještě, roztahané hračky neřeším, to by snad měl pochopit každý, kdo má dítě. A abych pravdu řekla, ani já nemám ráda extrémně uklizeno, když jsem někde na návštěvě, člověk se pak bojí si cokoliv vzít nebo dát dítěti, aby náhodou někde nespadly drobky atd.

Co se týče pohoštění, pokud nejsi zdatná v pečení, zkus něco nepečeného, já dělám strašně ráda třeba střechu z Bebe sušenek nebo Bebe řezy, mrkni na netu, receptů je spousta, je to rychlé a moc dobré :) Chlebíčkama nebo nějakou dobrou pomazánkou na jednohubky nic nezkazíš, u nás vede jednoznačně česnekovo-sýrová :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
7.4.14 14:08

Rozhodně umýt koupelnu a záchod. Jinak bych je pustila do místnosti kde budete sedět a debatovat (obývák, kuchyň) pak klasika koupelna a záchod a dětský pokoj. Nikde jinde nemají co dělat :cert: Třeba taková ložnice je pro ně úplný tabu, takže na tu bych se vykaslala co se týká úklidu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
7.4.14 14:08

Ahoj, mě za zadkem běhají tři děti a s úklidem bych potřebovala poradit také, platí, co napsali holky, já se snažím si vždy koupit čerstvou květinu na okno a ještě před příchodem vyleštím výplně dveří okenou (líbí se mi její odér) a na koberec stříknu vůni a vyvětrám, aby domem zavládl čerstvý vzduch a následně provoním něčím z trouby, pokud možno. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
7.4.14 14:12

Taky si pořád říkám proč uklízet před návštěvou když po ní to vypadá jak kdybych nic neuklízela :D

za mě, základ je utřený prach, vysáto/umytá podlaha, wc a koupelna.

Na pohoštění něco ke kávě bábovka to snad zvládneš :D..a nějaké chuťovky či obloženou mísu..stejně tak dokonalá jako tchýně nebudeš, tak buď v klidu :mrgreen:

hodně zdaru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
7.4.14 14:16
@Cmochy píše:
Určitě nezapomenout na pavučiny, záchod a koupelnu. Já mám ještě takový blbý dveře, na kterých se drží prach. V kuchyni mít čisté utěrky, v koupelně ručník pro návštěvy. A boty- uklidit botník a připravit přezutí. A taky aby si měli kam pověsit kabáty.
Plus já ještě musím uklidit všechny židle, páč z nich má manžel odkládací věšák :zed: :mrgreen:

:palec: tak to je přesně to, čeho bych se držela taky! Upéct můžeš třeba slaný závin - listové těsto potři kečupem, posyp provensal. kořením, dej sunku, sýr (niva je lepší), porek nebo cibuli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
7.4.14 14:29

Nedělám velké úklidy. Uklízím průběžně každý týden - umýt koupelnu a wc + čisté ručníky, utřít prach, umýt pracovní desku v kuchyni, vysát, vytřít. Šlus julius. Za dvě, tři hodiny mám uklizeno.

K občasným záležitostem pak patří mytí oken, čištění ledničky, trouby a mikrovlnky, přeleštění kuchyňských dvířek. To jsou ale věci, které dělám bez pravidelnosti jak uznám, že je to potřeba. Jednou za 14 dní převléknu postele. Hračky jednou, dvakrát denně posbírám a „nahážu“ do dětského pokoje, který prozatím slouží spíše jako herna. Před vysáváním hračky i uložím do šuplíků a skříněk, kam patří.

Nijak víc to nehrotím, ale snažím se mít neustále jakž takž uklizeno. Neplánované návštěvy mi totiž zásadně přijdou, když je všude binec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.14 14:29

Pokud je tvoje tchýně typ tý mojí, tak pokud nemáš vysmějčíno le grande, tak si stejně něco najde. Já ostatně mám pocit, že tohle jsou typy alá Sherlock Holmes a tu ukrytou špínu musí najít stůj co stůj, jinak nebudou mít klid. A netvrdím jen na návštěvě. Prostě furt ve střehu - co kdyby se náhle někde objevila. :nevim:

A jestli já mám doma vysmejčíno? Já ano. A tohoto názoru je jsou i moji rodiče, moji sourozenci, moje skorošvagrová i moje babička. Tohoto názoru ovšem nejsou můj manžel, jeho sestra a moje švagrová. Viz výše. Takže pokud míří na návštěvu moje rodina, nemusím hnout prstem, a sklízím pochvaly, jak to perfektně zvládám. Když sem míří rodina mého muže - přiloží ruku k dílu i on, aby se nemusel stydět za to, v jakém bordelu žijeme. Věc pohledu (a výchovy), no. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.14 14:34

Moc vám děkuj za rady, wc a koupelnu mám čistou pořád i ručníky když je děti neutapou a to jako naschvál budu měnit až ten den.no nic na okna asi kašlu nejsou špinavá a jinak kobercu moc nemáma jj pavučiy jednu jsem měla také nad schodištěm nebbyla vidět a je fakt ted na jaře je pavučina během chvilky znovu.no do ložnice určitě mrknout půjdou snad nevlezou i do komory kdy mám pytle s oblečenim atd…jsou obě hodně zvědavé a když jsou mé děti u nich tak jsou mimo z drobků hned za malou běhaji a luxují drobky které z malé padaji stejně pořád. škod aže nevim jaké bude počasí mohlo by sesedět nadvorku ale když si to tak naplánuji tak stejně bude pršet-
na ty řezy bebe se mrknu dik. pomazánky ty zvládám tak snad to bude v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
20767
7.4.14 14:37

Tak název té diskuze ve mě vyvolal vzpomínku na moje rychloúklidy - všechno nakopat do skříně nebo nahrnout do šuplíků :mrgreen: Pořádně utři prach, bacha na koupelnu a záchod, vytři, umej okna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný