Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Před návštěvou uklizim takto od shora dolu, zrcadla, umyvadla, wc, prach, sprcha a vana naposledy luxuju a vytru. Snazim se mít před vysavanim už připraveno občerstvení abych nedělala u linky zas binec. Poklidim kuchyň, srovnat těsně před hračky což vydrží asi pět minut, poklidim připadne rozházené věci jako plina, mikina, casopisy apod. Když vim ze návštěva bude jen dole v přízemí tak na horejsek prdim, když půjde i nahoru tak začnu prvním patrem pak uklizim přízemí.
Jinak velké věci jako okna, mytí nábytku, dveří, kuch. dvirek dělám dle nutnosti ne dle navstevy.
Udělej nepecenou buchtu ze zakysane Smetany a ovoce.
Píšu z tabletu.
Záchod a koupelnu- vytřít a čisté ručníky. Kuchyňskou linku- drobky, krámy a tak. Čisté utěrky. Pak krámy, pokud se povalují, kde nemají- vyhodit letáky, časopisy.. utřít pavučiny, prach a nakonec podlahu
Možná dveře svrchu- ale jestli Tě budou chtít pomluvit, stejně to udělají
Spíš jim dej dobře najíst, ať nemají roupy ![]()
@mojmira píše:
Moje tchýně hlavně zkoušela jestli mám zalité kvítka
ty musis mit nervy, ja bych asi vybouchla smichy ![]()
zakl. ja pred navstevou extra uklid nedelam
zalezi jestli prijdou i deti ![]()
@mojmira píše:
Moje tchýně hlavně zkoušela jestli mám zalité kvítka
@Agáta13 píše:A jak to, prosímtě, dělala? Ryla prstem v květníku??
přesně tak ![]()
Tak já mám doma provozní binec asi všude tedy hlavně krámy a roztahane hračky mé děti jsou na to experti a manžel to samé kam co odloýí tam to je…
máme malé místnosti a roztahané věci to je hned vidět…
jojo mnžel také jednou uklízel a všechno jen naházel do skříně pak to na mě vypadlo…dcerka ta nahází všechno do beden a je klid hraček máme moc a jsou všude.
tchyně mi koukala i do skříní asi čekala vzoné komínky jako na vojně a podle pravítka to fakt nemám.
hlavně se neuštvi a než přijdou si dej sprchu at nevypadáš jako já po uklidu, zničená uštvaná a upocená matka která běha od dětí k uklidu a pořád dokola.
tak posledni den hned ráno udělej ty chlebíčky vytři podlahu a kouelnu což u nás děti to je děs umyvadlo čistím pořád a ručníky ušpiní snad všechny a ještě vymotaji toaletni papír ![]()
hahah zalít kytky…jaké mě ted jedna co jsem měla chcípla
fakt kontoluje kytky???nééééééééééééééééééé
![]()
@mojmira když mně to hrozně pobavilo, jk jsem si ji představila, promiň..
Moje mi zase lezla do skříní.. ![]()
A ještě celé schodiště tam bývaji pavučiny snad pokaždé takové ty nenápadné u stropu. ještě že mám ty malé pokoje ale i taks e zapotím když čekám tu vzácnou návštěvu…
a pak ta hromadá nádobí když odejdou ještě že mam myčku-
jinak každy má svuj styl uklidu a jinou tu stupnici kdy si myslí že má uklizeno. držím pěsti a myslim že nějakou chybu najdou protože každý má jiný styl nemam doma také načančáno a nablejskáno od dětí mám hodně utapáno takže také ta okena…
@Agáta13 jj do skříní mi lezla také nevim co to maji za blbej zvyk ![]()
@Agáta13 píše:
@mojmira když mně to hrozně pobavilo, jk jsem si ji představila, promiň..Moje mi zase lezla do skříní..
nic, v poho, ona byla fajn, měla jsem ji ráda, ale toto byla její úchylka, dělala to všem.
Velké úklidy kvůli návštěvě nedělám. Se třema dětma v zádech je to škoda času a nervů.
Umyju záchod, koupelnu, uklidím bundy z věšáku, aby si měli kam pověsit svoje.
Někde jsem kdysi četla článek o rychloúklidu pro případ přepadových návštěv, kde právě jmenovali výše uvedené plus, že pocit perfektně uklizeného bytu udělají vyleštěná zrcadla, vyvětráno a např. čerstvá kytka ve váze. Nic víc.
Ja ked vas citam, som stastna, ze mam taku svokru ako mam
Ona, ked vidi, ze nieco nemam dokoncene, bez problemov pomoze. Minule som sa stazovala, ze mi je kvôli tehotenstve strasne zle, ze nestiham zehlit. Tak, ze nech jej to v pohode donesiem, ze pozehli. Pomalicky som to samozrejme zvladla sama..
Ziadne stresy pred ich navstevou aspon nemam, no i tak sa snazim poupratovat. Vacsinou mam doma dost velky neporiadok, nic nestiham, a radsej sa venujem synovi ako upratovaniu. Pred navstevou teda dost saliem, nastastie manzel dost pomaha.
Ja by som sa zamerala urcite na miestnost, kde budete sediet. Ta by mala byt tip-top. Dalej kupelna, WC, zrkladla, vstupna miestnost a samozrejme umyty riad a podlahy. A urcite poriadne vyvetrat. ![]()
Co sa tyka obcerstvenia chlebickami a roznymi pomazankami na jednuhubky neskazis nic. U nas su velmi popularne tieto chlebicky: sendvic potriet troskou masla, dat na chviloucku zapiect do truby. Na taketo krasne chrumkave sendvice dat zmes (krajaneho syra, sunky, celych vajicok, petrzlenovej vnate, soli, korenia…) a dat zapiect testne pred prichodom navstevy. Je to naozaj pochutka. Odporucam. ![]()
Na poslednej navsteve bol na stole okrem iného velky tanier certveho nakrájaného ovocia (jahody, broskyne, pomarance, banan…)…tiez to bolo fajn.
@radkka píše: ****Tak název té diskuze ve mě vyvolal vzpomínku na moje rychloúklidy - všechno nakopat do skříně nebo nahrnout do šuplíků****Pořádně utři prach, bacha na koupelnu a záchod, vytři, umej okna…
Přesně
naházet do postele na patro kam nebylo vidět…
![]()
Jak vypadá můj rychlý úklid před návštěvou hlášenou na poslední chvíli? Proběhnu barák, cestou posbírám poházené oblečení, co se dá, narvu do pračky (Někde jsem četla, že zvuk pračky vyvolává pocit uklizenosti
) Pak proběhnu barák po druhý a sesbírám nádobí, nacpu chlapa k dřezu, aby se zabavil a moc nepřekážel. Zkouknu záchod a umyvadla, nejlépe něčím ještě postříkám a doleštím, aby to trochu zavonělo „hygienou“, čistý ručníky, naházet boty do botníku a ZAVŘÍT VŠUDE DVEŘE!! Za sebe můžu říct, že náš rozbordelařený byt se dá „zkulturnit“ za chviličku. Věci mám totiž zavřené v komorách, skříních a šatnách a vypadá to rozhodně uklizeněji, než když má člověk všude vystavený nějaký činčuřiny, na poličkách krámy a dečky. Jsem zastáncem minimalismu ![]()