Rychlopas pro dítě

823
22.8.13 11:52

Rychlopas pro dítě

Zdravím, potřebovala bych prosím poradit ohledně cestovního pasu pro dítě.
5.8. jsme byli se synem vyřizovat pas. Začátkem září jsme měli jet na dovolenou do Itálie, ale nastaly nějaké změny a termín se přesunul na 31.8. Paní za přepážkou jsem se ptala, jestli se to stihne a řekla mi, že ano, že by to už mohlo být. A co si pamatuji, tak i já měla pas hotový za cca 14-20 dní.
Stále teď sleduji online výdej pasů, ale zatím jsou k výdeji pasy, kdy žádosti byly podány do 2.8. Mám strach, že by pas nemusel být příští týden hotový a bez něj rozhodně nemůžeme vycestovat. Jak teď situaci řešit? Je možné ještě příští týden udělat rychlopas i když je ten druhý ve vyřizování? Mátže někdo zkušenost? začínám být zoufalá :roll: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
22.8.13 11:54

Neboj, myslím, že to stihnou :kytka: Anebo, nechceš tam raději zavolat, nebo osobně zajít a poptat se, vysvětlit situaci a třeba to uspíší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
22.8.13 11:56

Ano, jde, můžeš nechat udělat oba. Já dělala rychlopas před měsícem, měla jsem ho do druhého dne (ač na něj mají 14dní), a paní mi hned nabízela, jestli nechci i normální pas, nechtěla jsem, ale jde to. Držím palce. U nás to byly taky pěkné nervy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.8.13 12:00

Na tvém místě bych se o to zajímala, zašla bych tam, zavolala, ujistila bych se, že bude hotový příští týden :nevim: pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
22.8.13 12:08

Díky moc za reakce, trochu mi spadl kámen ze srdce. Zítra tam volám, dnes už je pozdě. No snad příští týden bude. Jsou to nervy, jak se něco pokazí a není vše podle plánu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.8.13 12:11

Do Itálie stačí občanka, jde vystavit i dítěti.
Ale pokud už teď jsou k výdeji pasy podané do 2.8., tak příští týden už určitě budou i ty do 5.8.
A na rychlopas mají až 15dnů, tak se nemusí stihnout ani ten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
22.8.13 12:25

Ahoj, jsem ted v podobne situaci. Jen potvrzuji, ze o oba pasy muzes zadat soucasne. Pani mi rekla, ze pokud by se nestihl normalni, tak mam o rychlopas zazadat dva dny pred odletem, ale radeji si to over primo na svem urade, vsude ta lhuta muze byt malicko jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
22.8.13 12:33

Ahoj já dělala na pasech a občankách než jsem šla na mateřskou. Pokud jsou připravené pasy k vyzvednutí z 2.8., tak se to určitě stihne, to bych se nebála. Zavolej si v pondělí na úřad. Každý úřad by si měl vyjíždět sestavy, ze kterých se zjistí, jestli je doklad už vyroben a přijde nebo je stále ve výrobě. Ale jak koukám, tak 5.8. bylo pondělí, takže to bych se opravdu nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janca33
22.8.13 13:08

kde se vyřizuje rychlopas

Ahojky, prosím o radu, kde se vyřizuje rychlopas pro dítě a jaké jsou k tomu potřeba papíry? Díky

• Citovat
  • Upravit
5724
22.8.13 14:25
@Janca33 píše:
Ahojky, prosím o radu, kde se vyřizuje rychlopas pro dítě a jaké jsou k tomu potřeba papíry? Díky

Na úřadě, tam, kde se vydávají doklady, občanky, pasy. Potřeba je Tvůj občanský průkaz a rodný list dítěte. Někde Ti dítě vyfotí sami, u nás chtěli 2× pasové foto (nebo jednou? teď nevím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janca33
22.8.13 14:51

@Clarkia ještě možná hloupá otázka :oops: to je na obecním(městském) nebo krajském úřadě, díky

• Citovat
  • Upravit
402
22.8.13 14:57

Na rychlopas je vždy potřeba 2 fotografie donést. A jinak je to Janca33 městský úřad určitě. Na obecních úřadech už o doklady požádat nelze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
22.8.13 15:00

A je třeba požádat na městském úřadě nebo magistrátě příslušném trvalému pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí