Rychlozavinovačka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rychlozavinovačka
Ahojky,chceme s maminou ušít pro mimíska rychlozavinovačku,ale nevíme kam přesně přišít suché zipy a jakých by měly být rozměrů(kam spodní a vrchní díl such.zipu) Mohly byste mi co nejpodrobněji poradit?Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Val, myslím že nejrychlejší způsob bude, když na ni mrkneš v obchodě, ale musím tě upozornit abys suché zipy našila tak, aby při případném použití na zemi jako dečky byly suché zipy nahoře tou jemnou stranou a ta drsnější naspod. Jednak se ti tou drsnější stranou částečně chytí na koberci a dečka pak tolik neklouže, a když ti miminko na dečce usne, nemusíš mít strach, že si otlačí tvářičku. Obecně platí zá:,–(a, že háčky suchého zipu se našívají na spodní stranu a jemná strana nahoru (ta za kterou taháš při rozepínání. Takže klasicky na rychlozavinovačce (z pohledu maminky): na levý cíp nahoru patří jemná část, na pravý cíp dospod háčky, na spodní cíp z horní strany jemná část. ze zkušenosti mojí kamarádky která si ji šila také musím říct, že je dobře, pokud díl s háčky má délku aspoň v délce obou jemných částí aby se dal nastavit objem kolem tělíčka miminka s tím jak drobeček roste. Tak hodně úspěchů a spokojené miminko!
Radka
- Citovat
- Upravit
Ahoj Valentine,
maminka mi loni ušila 3 zavinovačky..jednu 60×70 cm a dvě mají rozměr 66×66 cm, délka suchých zipů je různá 20 cm, 26 cm a na třetí zavin. jen 6 cm. Jinak jejich umístění je tak jak píše Radka.
Když se malá narodila tak maminka suché zipy přešila až dle dané situace.
Měj se krásně a mnoho úspěchů při šití. Žureček
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat, když si vyrábíte rychlozavinovačky doma, dáváte k té fleesové vrstvě ještě i látkovou na zpevnění aby se to celé nevytahovalo do stran? A jestli ano, dáváte ji na vnitřní nebo vnější stranu zavinovačky? Koupila jse si kus nádherného modrého fleesu a doma mám bílou bavlněnou látku s krajkovým okrajem a nevím jestli jí zpevnit flees nebo ne. Asi by bylo příjemnější kdyby miminko mělo tu hebounkou stranu na tělíčko, nebo je lepší aby se ho dotýkala látka která jde vyžehlit narozdíl od fleesu?
- Citovat
- Upravit
Take bych se chtela zeptat.
Nejsem zkusena svadlena, stroj mam, ale moc ho nepouzivam, ale tenhle ctverec bych snad svedla ![]()
Ta fleezova stana je vnejsi, nebo vnitrni? A ta druha je z platna? Cim to vycpat aby to slo prat?
Lucie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,já mám obě strany rychlozavinovačky plátěné-vitřní bílou a vnější barevnou s dětským motivem.Malej se narodil začátkem září,tak plátěná stačila.(Teď už ji používám rozbalenou na přikrytí do kočáru.)
Ale teď teplejší bych ušila s fleecem uvnitř a plátno ven.Hlavně než to začnete šít si obě látky vyperte,aby jste potom nezjistily,že Vám některá látka pouští nebo se srazila a bylo by to pak pokroucené.Dovnitř jsme s maminou dali termo.
Ať se dílko zdaří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
vím, ze si vsechny chcete rychlozavinovacky vyrábet. Jelikoz patrím ale mezi ty „Svadlenky-Mrvenky“, zeptám se jinak. Která firma je vyrábí nebo na které internetové adrese se na ne muzu podívat?
Moc dekuju za odpovedi a preji hezký den
Iva a Michael 33tt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady šijou zavinovačky i na zakázku tj. dle požadavků. Možná by i poradili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit