Rychlý nárůst váhy - 10 kg

Anonymní
21.1.24 10:06

Rychlý nárůst váhy -10 kg

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdo řešil něco podobného, zda lípou je to vůbec možné. Vždy jsem si udržovala pěknou váhu kolem 56 kg, od posledního porodu mám skoro 7 let. Co me ale dostali do kolen, bylo to když jsem si stoupla na váhu. v říjnu jsem vážila 58 kg, v listopadu jsem měla ale už 65 kg a teď mám 71 kg, každý me na můj nárůst váhy neustále upozorňuje. Nemůžu říct, ze jsem držela dietu ( vánoční svátky ) ale přece jenom takový nárůst váhy se mi nezdá úplně normální. Léky, které beru, tak po nich se určitě nenabírá, pak jsem ještě brala Detralex, ale po něm se prý taky nenabíra, čím jiným by to mohlo být, ze bych se vyžrala za dva měsíce od 12 kg :zed: Má někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14954
21.1.24 10:09

Zajdi si k lékaři přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35849
21.1.24 10:11
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdo řešil něco podobného, zda lípou je to vůbec možné. Vždy jsem si udržovala pěknou váhu kolem 56 kg, od posledního porodu mám skoro 7 let. Co me ale dostali do kolen, bylo to když jsem si stoupla na váhu. v říjnu jsem vážila 58 kg, v listopadu jsem měla ale už 65 kg a teď mám 71 kg, každý me na můj nárůst váhy neustále upozorňuje. Nemůžu říct, ze jsem držela dietu ( vánoční svátky ) ale přece jenom takový nárůst váhy se mi nezdá úplně normální. Léky, které beru, tak po nich se určitě nenabírá, pak jsem ještě brala Detralex, ale po něm se prý taky nenabíra, čím jiným by to mohlo být, ze bych se vyžrala za dva měsíce od 12 kg :zed: Má někdo podobnou zkušenost?

Bez k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68979
21.1.24 10:36

Lékař, stoprocentně, tohle není OK. Jednou z možných příčin může být třeba zhoršená funkce štítné žlázy, ale klidně i něco jiného, v pořádku to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27681
21.1.24 10:38

Vypadá to na štítnou nech si jí zkontrolovat, já dokážu za týden nabrat deset kg :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11173
21.1.24 13:24

Antikoncepce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.3.24 21:25
@Anonymní píše:

Uklidním tě, nejsi v tom sama. Já jsem celé těhotenství prakticky hubla, z porodnice jsem jak po prvním, tak po druhém dítěti přišla s -10 kg oproti počáteční váze na začátku těhotenství. Jenže pokaždé mi do konce šestinedělí váha stoupala a stoupala, za 6 týdnů 15 kg, pak se to o něco zpomalilo a postupně naběhlo dalších 8 kg… Byla jsem pod dohledem diabetologa, nutriční, udělali mi základní testy na štítnou a nic… Moje obvodní prohlásila jen: No, máte zvláštní metabolismus… Kojila jsem, jedla zdravě, v jídelníčku dost omezené sacharidy…

Rada: „Běž k lékaři“ je fajn, ale asi se musejí udělat výrazně detailnější testy, které ale lékaři dělat nechtějí, aby se nemuseli dohadovat s pojišťovnami… Takže pak se vše odvolává na Vaši váhu a je to nekonečný kolotoč…

Pokud se Ti povedlo něco zjistit, budu ráda za Tvoji zkušenost. Třeba mi to pomůže se posunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí