Rychlý nárůst váhy v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
801
26.5.14 10:18
@slavuska1 píše:
Je to hodně, první trimestr prakticky není důvod přibírat, mimčo na jeho konci váží pár desítek gramů..

Nojo, ale v těhotenství přece nepřibíráš jen váhu mimča. Zvlášť na začátku se tělo připravuje, zadržuje tekutiny, vytváří placentu apod. Nebo ne?
Já si nepamatuju, kolik jsem přibrala na začátku, vlastně jsem se nevážila, to až později. Ale celkově jsem přibrala cca 19kg a z toho cca 14 jsem „nechala v porodnici“ - to přece nebylo jen mimino, to mělo 4 kila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
26.5.14 10:19

Já teda v prvním trimestru nepřibírala, v druhém tak 3 kg. Až od toho 7. měsíce to šlo nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.5.14 10:23
@Lomikára píše:
Nojo, ale v těhotenství přece nepřibíráš jen váhu mimča. Zvlášť na začátku se tělo připravuje, zadržuje tekutiny, vytváří placentu apod. Nebo ne?
Já si nepamatuju, kolik jsem přibrala na začátku, vlastně jsem se nevážila, to až později. Ale celkově jsem přibrala cca 19kg a z toho cca 14 jsem „nechala v porodnici“ - to přece nebylo jen mimino, to mělo 4 kila :)

to jo, to máš pravdu, ale určitě by mělo jít max o 2 kila. placenta je ještě miniaturní v té době

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sai
149
26.5.14 11:20

Já bych se toho taky až tak nebála… Jsem typ co se jen koukne na jídlo a má hned kilo nahoře, takže před otěhotněním jsem se hooodně držela. Když jsem zjistila, že jsem v tom, zavládla trochu anarchie:-) a za dva měsíce 6 kg nahoře… Pak se to nějak zastavilo a přibírala jsem už hodně pomalu. Nakonec jsem měla +12 kg, z toho 8 zůstalo v porodnici… Takže se myslím nemusíš tolik bát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.5.14 11:58

No, je to opravdu dost. Zmínila bych se doktorovi (možná si toho všimne sám), ale zase na druhou stranu to třeba není důvod k panice a budeš ten případ, co na začátku nabere a pak budeš stát - takové jsou taky, fakt těžko říct. :nevim: Já u obou dětí nabírala taky dost, u prvního to šlo pomaleji, u druhého rychleji, ve finále jsem měla u obou úplně stejně, ale rozhodně to nebylo na začátku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.5.14 13:14

Ja se u kazdeho tehotenstvi taky „nafoukla“ behem prvnich par tydnu, cca 3 - 4 kila. Jsem ten typ, co ma pred menstruaci o 2 kila vic nez po ni ( hormony a zadrzeni vody), takze v tehotenstvi to bylo podobne. Trpis na to taky pred menses?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
26.5.14 14:47

Rozhodne to nehrot, pokud nemas vysoky tlak. Ja u prvniho nabrala celkem 30 kg a nemela jsem zadny peoblemy a to jsem jedla jak pred otehotnenim. Taky to slo hned dolh a ted mam nahore 12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
26.5.14 16:18

Je to dost, ale nehrotila bych to. Sama jsem první dvě těhotenství přibírala klasicky(první trimestr téměř nic, pak něco ve druhém a zbytek ve třetím - celkově 11kg) a teď třetí těhotenství úplně opačně - první dva trimestry 10 kilo a ve třetím zatím nic :nevim: Mimčo roste asi z toho, co jsem nabrala ze začátku nebo nevím, velikostně je prý akorát. Takže je to různé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
31.3.20 15:03

Ahoj!
Jsem nyní ve 20tt, doteď jsem měla nahoře +-2 kg, které jsem přibrala celkem brzo a doteď je udržovala a najednou jsem během 4 dnů přibrala další 2,5-3 kg :D jsou tyhle skoky normální?
Myslela jsem si, že jsem treba nafoukla nebo něco ale stejná váha se mě drží už týden.. Jim víceméne dobře, každý den alespoň 30 minut cvičím, nemám žádné problémy ale tímhle tempem budu jak koule :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 15:07

@uklidcb Ja mela do 25tt nahore 5kg, ted mam 26kg a kazdym dnem mam rodit…Za posledni tyden jsem pribrala 3kg…Asi se trapis zbytecne, u me bylo jedno zda jsem jedla zdrave nebo zrala :palec: Pak se dame dokupy po porodu :hug:

• Citovat
  • Upravit
alena1995
31.3.20 15:08

@uklidcb Ahoj, to teprve přijde. Já přibrala 23 kg, a to většinu cca od 24tt. Ale v pohodě, strie žádné, po porodu zhubnu. Já hubnutí doslova miluji a nikdy na něj nespěchám, mě baví sledovat tu změnu. Před otěhotněním jsem měla 50kg. Hlavně ať jsou mimina zdravé.

• Citovat
  • Upravit
155
31.3.20 15:12

Jasně, já se cítím stále dobře. Vidím, že jsme přibrala ale nepřijde mi to nic extrémního :lol: takže to neřeším kvůli váze samotné ale spíš mě překvapilo, že za 4 dny jsem schopná nabrat 3 kg :think: tak jestli to není spíš nějaký problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
31.3.20 15:16

Já jsem 23tt a mám nahoře 20 kg podle všech to ale moje tělo potrebovalo a ani doktoři se nad tím nepozastavily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
31.3.20 15:19

Hlídej si tlak aby to nebyla začínající preeklampsie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
31.3.20 20:14

Já do konce 5 měsíce nabrala 17 kg a to jsem každý den po obědě vyhodila všechno co jsem od rána snědla :zed: teď za další 2,5 měsíce mám nahoře jen 3 kg. Nechápu, doktor nic neříká, no mám v 30tt 80 kg a to je podle sestřičky ok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí