Fraxiparine - kdo vám předepisoval a co sledovali na kontrole?

92
25.5.14 20:57

Fraxiparine - kdo vám předepisoval+kontroly

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost jako já. Na hematologii mi zjistili nález, nějakou běžnou mutaci, kterou „má půlka populace“ a u mě jsou hodnoty zcela v normě. Po 2 ZT mi gynekoložka v poradně pro RT předepsala Fraxiparine, s tím, ať si pro další zajdu na hematolku. Tam mě však natvrdo odmítli, že mi nic psát nebudou, za ně je to ok a žádná taková léčba není nutná. A ať si mě „hlídá“ ten, kdo mi to předepsal. Byla jsem celkem v šoku, nicméně zmiňovaná gynekoložka mi předepsala další(je moc hodná, ale celkem se tvářila, že by z toho mohla mít potíže). Proto se ptám-kdo vám fraxi. indikoval, předepisoval a co konrétně při jeho užívání sledovali? Fakt už si připadám jak debil-člověk se upne na myšlenku, že mu chce jeden doktor pomoct a ostatní hodí těžký bojkot…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
865
25.5.14 21:03

@jitro Me jej předepisuje hematolog a cca každých 5 týdnů jezdim na kontrolu a hlídají jak se mění hodnoty srážlivosti v krvi, jestli předepsaná dávka stačí a jestli nejsem anemická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
25.5.14 21:07

Chjo, bohužel hematologové to mají dost na háku, mně nechtěl ani nabrat krev, že mám přijít po třech potratech. A to můžu otěhotnět v podstatě jen po ivf a bylo podezření na infarkt placenty. Obávám se, že pokud se na to Tvoje gynekoložka moc netváří, chtělo by to dr. v CAR (nebo nějakého co tam aspoň občas slouží), tomu bude jasné že to je prostě potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
25.5.14 21:09

Mě to předepsal gynekolog a taky dr v CARu - zatím jsem na žádné kontrole nebyla, ale mám jen 0,3 tak nevím jestli mě někam poženou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
25.5.14 21:10

Fraxiparin může předepsat kterýkoliv lékař. Praxe by měla být taková, že kdo indikuje, ten píše. Bohužel to bývá někdy problém-je to dost drahý lék a léčba může být dlouhá…no a pojišťovna dává pokuty. Měli by si to doktoři vyřešit mezi sebou a netahat tě do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.5.14 21:15

Dělám v oboru, je to tipický problém. Jeden doktor to indikuje, napíše, aby měl klid a pak hurá pošle pacienta někam jinam, aby mu to nešlo do lékových limitů. Podraz mi to spíš přijde od tvého gynekologa, než hematologa. :nevim: To, že pokud lékař indikuje nějakou léčbu, má jí pak zajistit on, není nic neobvyklého. Pokud chce, aby léčbu zajistil někdo jiný, má ho k danému lékaři odeslat a nechat indikaci na něm. Pokud to chce z jakéhokoli důvodu ( např..urychlení.. ) napsat on a dál odeslat hematologovi, je slušné hematologovi zavolat, domluvit to s ním telefonicky, o léčbě a následném předepisování a kontrolách se domluvit.
Ale jednoznačně pitomý je to, že to odneseš ty. Nevíš na čem jseš, posílají tě od čerta kďáblu. Takže tvoje rozhořčení chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
25.5.14 21:16

Pokud to indikuje gynekolog, tak by to měl taky napsat a ne tě poslat někomu jinému, ať ti to napíše (zvlášť když ten hematolog nevidí ze svého hlediska problém). Jinak důvod proč to nechcou psát je logický, prostě je to fest drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
25.5.14 21:17

Taky mám heterozygotní MTHFR a taky původně hematoložka napsat nechtěla, ale přemluvila jsem ji - rodila jsem ve 41 letech, předtím potrat, takže se slitovala, ačkoliv si asi dál myslela, že to nutné není. Dr. Koucký to ale píše ve své poradně na porodnice.cz dost jednoznačně, že to je prostě fakt dobrý. Možná se na to odkázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.5.14 21:18
@Nuníček píše:
Pokud to indikuje gynekolog, tak by to měl taky napsat a ne tě poslat někomu jinému, ať ti to napíše (zvlášť když ten hematolog nevidí ze svého hlediska problém). Jinak důvod proč to nechcou psát je logický, prostě je to fest drahé.

jednak drahé, druhak, když to podle doporučení není zkrátka indikované, tak si každý koleduje o průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.5.14 21:19
@maminazplzne píše:
Taky mám heterozygotní MTHFR a taky původně hematoložka napsat nechtěla, ale přemluvila jsem ji - rodila jsem ve 41 letech, předtím potrat, takže se slitovala, ačkoliv si asi dál myslela, že to nutné není. Dr. Koucký to ale píše ve své poradně na porodnice.cz dost jednoznačně, že to je prostě fakt dobrý. Možná se na to odkázat?

z jakýho roku ty jeho doporučení v poradně jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
25.5.14 21:22

Holky moc děkuju za info…
@Lama Lama jo, bylo to přesně jak píšeš - napsala mi to poprvé v rámci urychlení „akce“..mě na tom asi nejvíc zaráží, že mě na té hematolce(kam jakože chodím) odmítli „zkontrolovat“ - fakt netuším, co tenhle lék s krví dělá, co je potřeba sledovat, když jsem se na to ptala, dost mě odbyli..a prej objednejte se na konci měsíce, třeba už budou ty zbylé výsledky, co vám chybí a třeba zkontrolujeme krevní obraz, to vám určitě nezkontrolovali…
Jinak jsem asi složitej pacient..v CARu, kde jsem byla jen na konzultaci mi řekli, že když otěhotním znova přirozeně, mám jít hned do té rizikové poradny..moje gyndařka tomu nerozumí, ale odeslala mě, prej ať se ale urychleně rozmyslím, kam budu chodit..nicméně proto, že si mě zve nadále jen 1× měsíc, mi teď na začátku velice vyhovuje zajít si občas i do té rizikové poradny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
25.5.14 21:25

@Lama Lama já jsem to hodně četla když jsem čekala prcka, a to byl rok 2009/2010, pak ještě nějakou dobu potom, ale ten 2010 to tam určitě psal, našla jsem teďka rychle např toto
 http://www.porodnice.cz/…gotnim-stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.5.14 21:27
@jitro píše:
Holky moc děkuju za info…
@Lama Lama jo, bylo to přesně jak píšeš - napsala mi to poprvé v rámci urychlení „akce“..mě na tom asi nejvíc zaráží, že mě na té hematolce(kam jakože chodím) odmítli „zkontrolovat“ - fakt netuším, co tenhle lék s krví dělá, co je potřeba sledovat, když jsem se na to ptala, dost mě odbyli..a prej objednejte se na konci měsíce, třeba už budou ty zbylé výsledky, co vám chybí a třeba zkontrolujeme krevní obraz, to vám určitě nezkontrolovali…
Jinak jsem asi složitej pacient..v CARu, kde jsem byla jen na konzultaci mi řekli, že když otěhotním znova přirozeně, mám jít hned do té rizikové poradny..moje gyndařka tomu nerozumí, ale odeslala mě, prej ať se ale urychleně rozmyslím, kam budu chodit..nicméně proto, že si mě zve nadále jen 1× měsíc, mi teď na začátku velice vyhovuje zajít si občas i do té rizikové poradny…
čemu nerozumí?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.5.14 21:28
@maminazplzne píše:
@Lama Lama já jsem to hodně četla když jsem čekala prcka, a to byl rok 2009/2010, pak ještě nějakou dobu potom, ale ten 2010 to tam určitě psal, našla jsem teďka rychle např toto
http://www.porodnice.cz/…gotnim-stavu

to je v tomdle oboru fakt dst starý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
25.5.14 21:40

@jitro jinak mě Fraxiparín do papírů napsala prof. Ulčová-Gallová - kvůli těm mutacím - mam v hetero

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí