Rychlý recept na kachnu

15.1.12 17:41

Rychlý recept na kachnu

Dobrý večer, nemáte některá nějaký rychlý a dobrý recept na kačenu??? :lol: Se zelím už je ohraná :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11522
15.1.12 17:49

rychla priprava, ale v troube si polezi :mrgreen: :
na pekáč nahrubo nastrouháme asi 3 oloupaná jablka a 2 střední cibule. Na to naskládám osolenou a drceným kmínem posypanou kachnu (nejlépe stehna) navrch nastrouháme další 2 jablka a 1 cibuli. Přikryjeme pekáčem nebo alobalem a pečeme 2 – 3 hodiny. Potom alobal (pekáč) sundáme a pečeme z obou stran dozlatova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
15.1.12 17:52
alsem píše:
na pekáč nahrubo nastrouháme asi 3 oloupaná jablka a 2 střední cibule. Na to naskládám osolenou a drceným kmínem posypanou kachnu (nejlépe stehna) navrch nastrouháme další 2 jablka a 1 cibuli. Přikryjeme pekáčem nebo alobalem a pečeme 2 – 3 hodiny. Potom alobal (pekáč) sundáme a pečeme z obou stran dozlatova.

Já do toho přidávám ještě sušené švestky :palec:

• Citovat
  • Upravit
11522
15.1.12 17:54
levmah28 píše:
alsem píše:

to by me nenapadlo, kdyz do priste nezapomenu, vyzkousim ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.1.12 18:08

Já kvůli prdíkům dělala se špenátem a byla mňamózní. Jinak já ji dělám tak, že pod ni nakrájím na kostičky 3 jablka a 1 cibuli, osolím a okmínuju, nechám v troubě a těsně před koncem potřu medem a někdy taky posypu zázvorem a nechám 10 minut dělat kůrčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
15.1.12 18:35
alsem píše:
levmah28 píše:
alsem píše:
to by me nenapadlo, kdyz do priste nezapomenu, vyzkousim ;) :mrgreen:

A podlévám pivem :palec:

• Citovat
  • Upravit
6945
15.1.12 18:41

vypadá to báječně,ale do mýho chlapa bych to nenacpala ani omylem,nemárád sladký se slaným :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
15.1.12 18:45
taky to tak dělám,a já ještě položím ty jablíčka i nahoru na tu kačenu a pak těsně před dopečením je dám pryč
kacakaca píše:
Já kvůli prdíkům dělala se špenátem a byla mňamózní. Jinak já ji dělám tak, že pod ni nakrájím na kostičky 3 jablka a 1 cibuli, osolím a okmínuju, nechám v troubě a těsně před koncem potřu medem a někdy taky posypu zázvorem a nechám 10 minut dělat kůrčičku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.1.12 18:59
ivulik123 píše:
taky to tak dělám,a já ještě položím ty jablíčka i nahoru na tu kačenu a pak těsně před dopečením je dám pryč

Já naopak vyndám kačenu a dopeču ty jablíčka, pak v jídle ani nemusím mít maso, jen si to posypu těma jablečnýma škvarkama se šťávičkou :jazyk: .

A taky jsem kačenu pekla stejně jako kuře (česnek nebo paprika) a jednou na pomerančích, ale nechutnalo to nikomu tak, jako klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.1.12 19:10

Holky a s čím se pak takto připravená kačena jí? Taky s knedlíkem? Ježiš já jsem dostala hlad a to jsem po večeři… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
15.1.12 19:18

ano s bramborovym a misto zelicka jsou ty jablicka :P no jdu se podivat do lednicky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
15.1.12 19:33

Jak píšou holky, kachna s jablkama a švestkami, nejlepší! :dance:

Wiollo, máma jí dělá s opečenými bramorami, né americký, ale uvařený ve slupce, né úplně doměkka, nakrájet na měsíčky na plech na pečící papír, zakapat oliv. olejem, sůl a dát péct a je to výborný! ;)

• Citovat
  • Upravit
229
15.1.12 19:54

S jablkama fakt super, já je nakrájím, pokapu - zaliju slivovicí a smíchám s nějakou bylinkou (saturejka, tymián…), kachnu nasolím anapepřím, nacpu jablkama a je taky mňamózní. S br. knedlíkem nebo nočkama. Mňam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.12 17:17

Děkuji vám moc za tip :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat