Parní hrnec, máte zkušenost?

187
14.1.12 21:49

parní hrnec

dobrý veče maminky, prosím o radu. Nemáte doma tento parní hrnec?http://www.mall.cz/parni-hrnce/tefal-vs-400330-vitacuisine-compact?v=464936

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1475
14.1.12 21:51

ano mám a použila jsem ho asi 3× :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
14.1.12 21:55

a jestli se můžu zeptat, maso(např:kuřecí) se vaří ve spodní části(koši), nebo ve druhém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
14.1.12 21:57

já vždy vařila jen ve spodní,maso se vaří nejdýl,takže dle mého má být dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
14.1.12 21:59

ve druhém asi brambory a pak zelenina. Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
14.1.12 22:03

My ho dostali k vánocům. Vařila jsem pouze jednou…zeleninu pro malého. Sice neodpovídali vůbec časy vaření, ale pravda, že zelenina byla opravdu chutná ;) Maso bych dala do dolního koše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
14.1.12 22:07

Ahoj.Já teda když vařím kuřecí maso i třeba brambory,tak brambory dávám úplně dolů a maso nad ně a ta šťáva z masa hezky nakape na ty brambory a pak jsou ještě lepší :palec: Oboje vařím 30 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
14.1.12 22:14

Já nemám teda přímo tento ale jiný.Dělám to jak psala maradia,dolů brambory a na to maso a dělá se to přibližně stejně.Chce to ozkoušet,někdy také dumám kam co dám ale není to zas taková věda.Mi přijde o když tam něco dělám dýl že se to nerozvaří,myslým třeba brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
14.1.12 22:15

Já mám teda jiný typ, ale moc v něm nevařím. Já teda celkově moc nevařím :oops: . Dělám v něm brambory, zeleninu a rybu. Jednou jsem zkoušela rýži, ale nezměkla :nevim: . Ještě jsem to moc nezkoumala jak přesně na ní. Dávám to podle doby vaření - co se vaří nejdýl dám dolu - takže od spodu- brambory, zelenina, ryba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
14.1.12 22:16

Holky a jak to solíte? Když třeba ty brambory osolím předem, tak mám pocit, že se ta sůl z toho smyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
14.1.12 22:20

Já třeba brambory už jinak než v parním hrnci nevařím.Maso jak kdy,podle chuti.Dneska jsem ho pekla v troubě,zítra budu dělat krůtí na páře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
14.1.12 22:22

Brambory si solíme až na talíři a maso kořením před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
14.1.12 22:23
maraida píše:
Já třeba brambory už jinak než v parním hrnci nevařím.Maso jak kdy,podle chuti.Dneska jsem ho pekla v troubě,zítra budu dělat krůtí na páře.

A to maso před tím vařením ještě nějak upravuješ (nakládání, koření apod.? Mě připadá takový jalový :nevim: . Já jsem teda v kuchyni antitalent a k tomu parnímu hrnci jsem nenašla moc receptů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
14.1.12 22:27
Issobel píše:
Holky a jak to solíte? Když třeba ty brambory osolím předem, tak mám pocit, že se ta sůl z toho smyje.

mám tedy jiný typ .. ale myslím, že jsou všechny stejné .. solit není potřeba, potraviny si uchovávají sůl, kterou obsahovaly před tím a která se normálním vařením vyvaří .. manžel solí o dost víc než já, tak když je potřeba, dosoluje si na talíři, ale třeba brambory mu taky chutnají tak jak jsou. Jinak nejčastěji v páře vařím brambory, různou další zeleninu, knedlíky všechny (kynuté, houskové, bramborové i ovocné), někdy maso, rýži jsem zkoušela, ale trvá hodně dlouho, oproti klasické, tak to moc nepoužívám a hodně v tom hřívám prakticky cokoliv :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
14.1.12 22:27
Issobel píše:
Holky a jak to solíte? Když třeba ty brambory osolím předem, tak mám pocit, že se ta sůl z toho smyje.

Třeba brambory co oškrabu tak dám na chvíli do osolené vody a až pak do parního hrnce a jsou pak výborné.Kdo má rád víc slané přisolí na talíři.

Jinak k té rýži,dělám jí takto 1 hrneček rýže (normální)1,5 hrnečku vody,sůl a pařím 35 minut.Tak jí mám výbornou,taky jsem s tím dlouho bojivala jak jí uvařit dobrou.

Jinak já v tom taky vevařím každý den ale snažím se to zkoušet,co tam je dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí