Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Z nudy jsem si stáhla aplikaci „Instant heart rate“ a dnes ráno mi vyskočilo číslo 103.Ted jsem to zkoušela znova a porad stejný, tak jsem si to měřila osob ne a vysledek opet stejný. Jsem v 8 tt a v minulém tehu jsem mela preeklampsii.Mam počkat k doktorce, ke který jsem objednán AZ přistýlky týden nebo vyrazit hned? Co myslíte?
To ale vůbec není nijak zvlášť rychlý tep…
Nevím jaky mam tlak, asi vysoký. Pro me to rychlý je. Normalne mam kolem 70/minuta…
Piješ hodně? Dej si půllitr vody a za hodinu si ho zkus změřit znova ![]()
Jako normální se počítá frekvence tepu 60 - 100 za minutu. Jinak na zpomalení tepu pomáhá dos pít-doporučuje se magnezie a třeba jít na chvilenku do chladna.
Mela jsem taky v tehotenstvi o hodne rychlejsi tep nez normalne. Hrozne me to stresovalo, ale nikomu jsem to nerekla:-). Tak cca 90 - 95. Hlavne myslim v prvnim trimestru. Pak uz jsem si asi zvykla. Normalne 70.
Lékařce o tom řekni, já měla v těhotenství sinusovou tachykardii, tep cca 110. Chce to být v klidu, bez velké zátěže. Pokud bije rychleji srdce, nestíhá se krev okysličovat, ale tvůj tep je vcelku v normě. Jen je to dobré sledovat. Jinak buď v klidu. Pokud by to překročilo únosnou mez, dávají se betablokátory. Ale ani mě to nijak nekompenzovali, jen jsem měla být v klidu.
@mag píše:
Dá se na něco takového spolehnout??
Já to používám a měřilo mi to vždy přesně. Nicméně zakladatelka snad není hloupá a ověřila si to vlastnoručně ![]()
@mag dá, taky to používám pro orientaci. Ověřovala jsem si to i s tonometrem. Není to úplně přesné, ale plus mínus jo.
Jinak mám teď od začátku těhotenství 90-100. Znervozňuje to akorát mě. Už jsem byla i na ekg (normálně tom, co se dělá v těhu) a tam to nenaměřila, ale pak u obvoďáka byl zase vyšší… ale nijak to neřešil. Připsal to stresu a těhotenství
@radkka a jak ta appka funguje? Mám už dlouho tepak v hodinkách, měří ze zápěstí. Přesto si netroufnu říct, že to je přesné.
Každopádně bych to řekla lékaři. Mně to přijde vysoký. Ale já mám hodně nízky klidový tep.
Ahoj, potřebovala bych poradit. Z nudy jsem si stáhla aplikaci „Instant heart rate“ a dnes ráno mi vyskočilo číslo 103.Ted jsem to zkoušela znova a porad stejný, tak jsem si to měřila osob ne a vysledek opet stejný. Jsem v 8 tt a v minulém tehu jsem mela preeklampsii.Mam počkat k doktorce, ke který jsem objednán AZ přistýlky týden nebo vyrazit hned? Co myslíte?