Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja delam na neurorehabilitaci a partner je neurolog, co bys potrebovala?
Takže - trpím roky chronickými migrenami, při menší bolesti pomůžou analgetika, ale často užívám i triptany. Mám zjištěno na MR C4/C5 foraminální hernie disku vpravo, foraminostenoza vpravo, dorsalní protruze disků C5/C6 a C6/C7.
V posledních měsících velmi časté bolesti hlavy i C páteře, ale teď se bolesti změnily, jsem na nemocenské, protože už jsem nezvládala práci a nic mi nezabíralo. V současné době mám právě ty potíže jiné, mám záhlaví jako ve svěráku, prostě silné bolesti vzadu v hlavě a hlavně přímo za očima. Ráno třeba vstanu, je mi dobře, ale už po chvíli cítím, jak mě začne píchat za očima a začne mě zase bolet hlava. To jsem dříve nemívala. Celkem pořád to píchání za očima a záhlaví jak ve svěráku, plus často nausea. Často se mi stává, že se už probudím se silnou bolestí a zvracím, to už mám v podstatě migrenu.
Další věc - nemůžu vůbec číst, chvíli čtu, okamžitě mě začne píchat za očima a rozvíjí se migrena.., to je úplně tragédie. Moje neuroložka mi napsala infuze Procainu 10krát.., teprve budu chodit po neděli. Chtěla bych vědět, proč mě tak píchá za těma očima pořád a proč nemůžu číst, jestli má na těchto bolestech vinu ten nález na C páteři a zda by to šlo operovat..jsem tři týdny na nemocenské a mám pocit, že je mi čím dál hůř, prostě mám bolesti od rána do večera, od večera do rána…děkuji za jakýkoli názor na můj zdr. stav.
Co jsem studovala na netu za inf, tak kromě migren mám CC syndrom i tenzní bolesti, všechno dohromady - mám ten pocit ![]()
Prosím, není tady nějaká neuroložka? Potřebovala bych poradit..