Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Usadit ne, ale infekce se přenese z dýchacích a nosních cest do ucha…Ale to je známá věc ne?
Ahoj. Nevím, co myslíš tím usadit, ale vím, že se stává, že následkem rýmy můžou být záněty středního ucha. NEbo záněty spojivek, na to trpí naše Anežka.
no malý má rýmu před týdnem dobral antibiotika a teď má rýmu, mám pocit, že mě moc neslyší.
No, tak to k tomu patří, já když mám rýmu, také méně slyším. Vše je zduřené..
A můžu se zeptat proč anonymně, co je rýmě tak citlivého? ![]()
Ano, zánět - infekce se může přesunout a způsobit třeba zánět středního ucha, nebo zánět spojivek.
Anonymní píše:
no malý má rýmu před týdnem dobral antibiotika a teď má rýmu, mám pocit, že mě moc neslyší.
No tak jestli má rýmu teď, tak samozřejmě může mít zalehlé jedno nebo obě ouška. To je úplně normální věc i u dospělých.
Až mu odezní rýma, mělo by se to zlepšit. Když ne, vyražte na ORL.
omlouvám se, že anonymně, ale zapoměla jsem heslo a než mi vygenerují nové tak to jinak nejde ![]()
a můžou se použít ušní kapky? díky moc za vaše reakce.
Anonymní píše:
omlouvám se, že anonymně, ale zapoměla jsem heslo a než mi vygenerují nové tak to jinak nejde
Omlouvat se nemáš za co:-), jenom jsem byla zvědavá ![]()
hlavně ať vám je lépe.
Anonymní píše:
omlouvám se, že anonymně, ale zapoměla jsem heslo a než mi vygenerují nové tak to jinak nejde
Zobrazuješ se zeleně, což, pokud vím, znamená, že jsi přihlášená pod svou přezdívkou a zaškrtla jsi „odeslat anonymně“. Kdybys byla nepřihlášená a čekala na heslo, zobrazila by ses černě…
Ale anonymní přispívání je každého věc a nám do toho nic není.
Ušní kapky bych osobně nedávala, pokud si nestěžuje na bolest… Spíš bych dala na noc silnější nosní kapky, aby měl průchodný nos - a samozřejmě hodně dbala na smrkání, případně odsávání.
Je. Jako batole jsem měla asi 12× píchané uši, protože když jsem mělá rýmu, v jeslích se nikdo moc neobtěžoval dětem odsát nosy.
Díky tomu jsem se ptala na ORL a tam mi to potvrdili a poradili, jak se starat o malou. U malé starám o nos pravidelně a zatím vše ok.
MOC se omlouvám za velké OT, ale Bohunko - na té fotce, Tvoje dcerka má nádherný vlasy!!!!
Já na to už dobu koukám a nedá mi to nezareagovat! ![]()
Jéé, děkuji
Potvora mateřská pýcha mi teď nedá se nepochlubit ještě jednou…
![]()
BohunkaP píše:
Jéé, děkujiPotvora mateřská pýcha mi teď nedá se nepochlubit ještě jednou…
![]()
![]()
Takový vlásky jsem měla jako malá taky, super! Jestli budu mít někdy holčičku, stopro chci taky vlasatici!!!
Tak ať s daří! ![]()
jen se taky připojuji se svou zkušeností. Jakmile mam rýmu nebo jsem zahleněna, většinou mi zalehne ucho. Po nemoci se mi to většinou srovná. Jinak kapky bych nedávala, podle mě to nemá cenu, záleží asi teda jaký. Ale to bych určitě probrala s doktorem. Každopádně pokud se to u mě nelepší třeba po týdnu, tak du na ORL. Je lepší si to nechat zkontrolovat a z vlastní zkušenosti vim, že zalehlé ucho je opravdu nepříjemný.
je možné, že se rýma může usadit v uších u 3 letého dítěte?