Malý skoro nemá hlas

1709
21.10.11 11:50

Malý skoro nemá hlas.

Ahoj holky, mám prosbu. Před 14ti dny ve středu jsme byli na očkování, hexa, synfl.a rotarix. Vše v pohodě, ale v neděli dostal teplotu. 38°C po odečtu. Snížili jsme ji, a už se nevrátila. Začal ale kašlat a mít rýmu. Tak jsme šli k Dr. Ta nám řekla, ať používáme Mucosolvan a Nasivin. Mucosolvan pomohl Honzíkovi v tom, že může vykašlávat, Nasivin (nevím, ale už nebereme…prý max pět dnů). Začali jsme odsávat, a vysáli zelený hleník. Dr. nám napsala antibiotika PAMYCON (zatím jsme ho nepoužili až dnes, vypadalo to, že nemoc odeznívá, hleník měl jednou žlutý a pak už „jen“ táhlé bílé soplíky. Kašel je už lepší, rýma teda taky, ale Honzík skoro nemá hlásek. Když chce vískat radostí, tak je to jen takový pískot, když ovšem brečí (při odsávání z nosíku), tak je to křik skoro normální. Chce povídat, ale taky mu to nejde, a je to jen takové ani ne sípání, ale strašně tenoulinký hlásek. Trvá to už asi čtyři dny s tím hláskem. Máte někdo prosím zkušenost? Na poslech u Dr. byl Honzík čistý, a má 4,5 měsíců. Nemoc chytil nejspíš od manžela. Děkuji za rady.

Příspěvek upraven 21.10.11 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1709
21.10.11 11:54

Jinak teplotu nemá teď vůbec. Mělji jen v tu neděli před 12ti dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
21.10.11 12:20

pokud jsi byla u dr a poslech je cisty, ma to asi trosku na hlasivkach,tak zkus aby mel krcek v teple, treba zkusit na hodku denne i pryznicuv zabal (nevim jak se to spravne pise),at prave moc nemluvi aby si je setril,ani at moc neplace, radsi ho chovat,a zvlhcovat vzduch..melo by to tak za 4 dny prejit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
21.10.11 12:30
pajenka7 píše:
pokud jsi byla u dr a poslech je cisty, ma to asi trosku na hlasivkach,tak zkus aby mel krcek v teple, treba zkusit na hodku denne i pryznicuv zabal (nevim jak se to spravne pise),at prave moc nemluvi aby si je setril,ani at moc neplace, radsi ho chovat,a zvlhcovat vzduch..melo by to tak za 4 dny prejit…

Pajenko děkuji moc. Mi dělali tyhle zábaly v lázních, a píšeš, že b měl mít krček v teple, ale ty zábaly jsou studené, ne? Zkusím to někde najít. Děkuji ještě jednou za radu. On mi pláče u sání z nosánku a to musím, to je teda jediné kdy pláče. Jinak vůbec nepláče, i spinkat „chodí“ krásně sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
21.10.11 12:51

Tímhle jsem prošla já, minulých 14 dní. Chce to krk v teple, třeba roláček, hrudníček až k zádům mazat něčím mastným, olivový olej je fajn:-) zvlhčovat vzduch a nenamáhat hlas. Tak nenechávat plakat, protože hlasivky by se mohly poškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
21.10.11 13:06

ja mela pod pojmem pryznicuv zabal na mysli toto: das vlhky hadrik (vlazny) na krk,pres to igelit, na to suchy satek kolem krku,pripadne jeste jeden aby byl krk cely zabaleny, a ony ty vrstvy udelaji prave za chvili teplo na krku…je to tedy teply zabal…na tahle male mimcojsem to delala tak ze jsem si ty hradiky nastrihala z kapesniku,ty standardni byly na ten maly krcek moc velke..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
21.10.11 14:01

Děkuju holky. Tak malý teď spinká, jakmile se vzbudí udělám mu ten zábalek. Dneska ráno to bylo asi nejhorší ten hlásek, teď už je to zase lepší, ale přesně, nesmí plakat, to je pak takový spíše pískot, i když se chce smt, tak to samé. Ale brouká si už trochu líp. V pokoji jsem mu vyvětrala a teď tam spinká, netopíme tam. Je to vlastně v ložnici, tam netopíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
21.10.11 14:34

ja ho davala jen 1× az 2× denne, nechala vzdy tak 30-60min, on ten krcek se tak pekne prohreje…vetras,to je dobre, ale nemel by byt malej na pruvanu…zvlhcuj vzduch, napriklad dej do pokoje susak s mokrym pradlem…uvidis za par dni ma hlas zpet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
21.10.11 15:56
pajenka7 píše:
ja ho davala jen 1× az 2× denne, nechala vzdy tak 30-60min, on ten krcek se tak pekne prohreje…vetras,to je dobre, ale nemel by byt malej na pruvanu…zvlhcuj vzduch, napriklad dej do pokoje susak s mokrym pradlem…uvidis za par dni ma hlas zpet..

Díky Pajenko, zrovna mám vyprané prádlo :-) hodím to tam :D. Honzík spal dvě hodinky, a aspoň nechrochtá a nekašle…jdeme na zábal, tak díky!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
21.10.11 16:43

Jo jinak holky, on sice nepláče, ale snaží se křičet a vřískat radostí, a to nevím jak ho zastavit aby to nedělal :-). Pak je z toho něco takového písklavého divného :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21643
21.10.11 17:15
pajenka7 píše:
ja ho davala jen 1× az 2× denne, nechala vzdy tak 30-60min, on ten krcek se tak pekne prohreje…vetras,to je dobre, ale nemel by byt malej na pruvanu…zvlhcuj vzduch, napriklad dej do pokoje susak s mokrym pradlem…uvidis za par dni ma hlas zpet..

sušák s vypraným prádlem nedávej - uvolňují se z toho prášky a aviváž. lepší je na sušák dávat prostěradla namočená v čisté vodě. je potřeba zvlhčit vzduch, ale ne vypraným prádlem ;-)

jinak zabalení krčku je super. uvidíš, že bude za chvilku prcek v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
21.10.11 17:32
nozu píše:
pajenka7 píše:

sušák s vypraným prádlem nedávej - uvolňují se z toho prášky a aviváž. lepší je na sušák dávat prostěradla namočená v čisté vodě. je potřeba zvlhčit vzduch, ale ne vypraným prádlem ;-)

jinak zabalení krčku je super. uvidíš, že bude za chvilku prcek v pořádku. :palec:

Aha…no dobře dobře. :-) Krček už měl v zábale hodinu, a namočená prostěradla teda vyvěsím na noc, jak půjde spinkat. :-) Děkuji moc za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí