Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, na odsávání rýmy používám BabyVac..nemůže časté používání nějak ublížit?Teď odsáváme ráno a večer…
Ahojky,ne časté odsávání nemůže vůbec ublížit,je to lepší,než abys neodsávala vůbec a dítko pak mělo třeba zánět středního ucha.
My odsáváme třeba i po dvou hodinách když je Honzík hodně zahleněný a nepozoruju že by mu to nějak ublížilo,spíš naopak ![]()
Pokud to nebudeš přehánět, tak neublíží.....má-li opravdu hustou rýme, lepší častěji než méně…ale pozor na časté odsávání na sucho…mohla bys poškodit sliznici…je dobrý před odsátím třeba prostříknout vincentkou…lépe to pak jde ven
Tak tak, já taky před odsáním stříknu vincentku, jinak odsáváme podle potřeby taky někdy i 8× denně, a myslím, že v návodu bylo naspáno, že se může tak 7× denně, takže klidně můžeš častěj než ráno a večer, no podle potřeby. ![]()
Ahoj, také často malému odsávám nos. Jen jsem se chtěla zeptat, jak často dětem kapete do nosánku při rýmě? A i když nemají rýmu, také stříkáte do nosánku? Byli jsme na ušním a paní doktorka mi říkala, že ji Vincentka připadá dost silná pro děti, raději prý Sterimar. A pokud nemá rýmu, tak prý sliznici mazat dětským olejíčkem.
Vincentku bych taky nadávala, taky máme něco jako Sterimar..stříkám tak 3× denně…
ShayaW, a jen při rýmě, anebo i když nemá rýmu, tak jen pro zvlhčení?
Andrejka-teď když má rýmu, tak 3× a bez rýmy 1×, ale to je jen má úvaha, možná někdo dělá jinak.....