osypání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
8.1.10 19:25

osypání

Ahojky! Chtěla bych poprosit o radu.Prosím nemáte někdo zkušenosti s osypáním miminka měsíčního?Doktorka nám předepsala krém-Excipial u Lipolotio a na exzém olejíček-Oilatum plus na koupání,ale moc mi to nepřipadá že by to pomáhalo.Kojím a nevím jestli by to nebylo z mléka?Ale to bych nemohla nic jíst,už takhle málo jím.A prášek na praní používáme Lovelu.pa a děkuji za odpověd.Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4972
8.1.10 19:57

Karolínka taky byla osypaná, xcipial u lipolotio pomáhá spíš na vysušenou pokožku - na tu pomáhá, taky nám ho předepsala doktorka. Ale na vyrážku jsme měli excipial mast s mandlovým olejem a ta pomohla během pár dnů, tak bych vyzkoušela být tebou tu..
A nejíš třeba mandarinky nebo pomeranče, případně něco jiného kyselého, co by způsobilo vyrážku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
8.1.10 20:09

právě že nic takového nejím.Jen jablka a banán.A kyselé nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
8.1.10 20:09

My jsme byli osypany taky… bud to bylo z pradla (dr. rikala ze nemam použivat avivaz) ale vetsi pravdepodobnost prisuzuji ořechum… vanocni cukroví!
V lekarne nam namychali nejake mydlo a tím myjeme je to uz o 100 procent lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
8.1.10 20:20

Tak mě se malá osypala hnedka v porodnici (z jejich oblečení) a koupala jsem jí v řepíku. Nic jiného jsem do koupele nedávala, jenom prostě koupel v řepíku a pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
8.1.10 20:26

tak to já aviváž co se narodila malá nepoužívám.Ted jsem začala prád i naše oblečení v dětském prášku-lovele.a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
8.1.10 20:50

A nemůže to být novorozenecká vyrážka? Mě se malá taky osypala asi měsíc po porodu a Dr říkal, že se jedná o novorozeneckou vyrážku, že je to hormonální záležitost, že se tím miminka čistí od hormonů ještě z těla matky. Prý to některé děti mívají a prý to vymizí samo a nic se na to nedává. My už to teda máme přes 3 týdny. Občas jí to potírám řepíkem, po něm to trošku zbledne. Začalo nám to na obličeji, teď už to má i na prsou a trochu na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
8.1.10 21:48

Přesně, moje dětská říkala, že je to běžná 6-ti nedělní vyrážka, ono to zase zmizí :) Prý taková jako puberta :) Excipial nám krásně zabral na seboreu (šupinky ve vlasech). Jinak vím, že na ten obličej se doporučoval černý čaj, mateřské mléko nebo bepanthen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.1.10 13:05

my jsme taky meli novorozenecke akne - az asi v 5 tydnech. zmizelo to samo. hledala jsem, cim to lecit, a zjistila jsem, ze se s uspechem pouziva asi tak 50 ruznych masti se zcela protichudnymi ucinky - promastujici i vysusujici. z toho jsem usoudila, ze se to nemusi lecit vubec.

novorozenecke akne vypada jako bedary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka2602
9.1.10 20:45

Ahojky, malý měl také novorozenecké akné v 6ti týdnech a nic nezabralo, odeznělo to časem.

• Citovat
  • Upravit
5130
12.7.13 16:08

Prosím o radu
právě jsem prckovi - 3m objevila na bříšku takové červené malinké skvrnky, jakoby osypanej, ale nevystupuje to, jak třeba potničky
je to jen na bříšku. co by to mohlo být? mám to nějak rychle řešit s dr. nebo „to počká“? horečku nemá…kojím, dietní chybu jsem myslím neudělala (jen 2 dny zpět broskev :nevim: )a před 4dny byl na očkování synlorixu - tk že by to mělo souvislost? poraďte histerické prvomatce
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+