Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky! Chtěla bych poprosit o radu.Prosím nemáte někdo zkušenosti s osypáním miminka měsíčního?Doktorka nám předepsala krém-Excipial u Lipolotio a na exzém olejíček-Oilatum plus na koupání,ale moc mi to nepřipadá že by to pomáhalo.Kojím a nevím jestli by to nebylo z mléka?Ale to bych nemohla nic jíst,už takhle málo jím.A prášek na praní používáme Lovelu.pa a děkuji za odpověd.Pája
Karolínka taky byla osypaná, xcipial u lipolotio pomáhá spíš na vysušenou pokožku - na tu pomáhá, taky nám ho předepsala doktorka. Ale na vyrážku jsme měli excipial mast s mandlovým olejem a ta pomohla během pár dnů, tak bych vyzkoušela být tebou tu..
A nejíš třeba mandarinky nebo pomeranče, případně něco jiného kyselého, co by způsobilo vyrážku?
My jsme byli osypany taky… bud to bylo z pradla (dr. rikala ze nemam použivat avivaz) ale vetsi pravdepodobnost prisuzuji ořechum… vanocni cukroví!
V lekarne nam namychali nejake mydlo a tím myjeme je to uz o 100 procent lepší!
Tak mě se malá osypala hnedka v porodnici (z jejich oblečení) a koupala jsem jí v řepíku. Nic jiného jsem do koupele nedávala, jenom prostě koupel v řepíku a pomohlo to.
tak to já aviváž co se narodila malá nepoužívám.Ted jsem začala prád i naše oblečení v dětském prášku-lovele.a
A nemůže to být novorozenecká vyrážka? Mě se malá taky osypala asi měsíc po porodu a Dr říkal, že se jedná o novorozeneckou vyrážku, že je to hormonální záležitost, že se tím miminka čistí od hormonů ještě z těla matky. Prý to některé děti mívají a prý to vymizí samo a nic se na to nedává. My už to teda máme přes 3 týdny. Občas jí to potírám řepíkem, po něm to trošku zbledne. Začalo nám to na obličeji, teď už to má i na prsou a trochu na zádech.
Přesně, moje dětská říkala, že je to běžná 6-ti nedělní vyrážka, ono to zase zmizí
Prý taková jako puberta
Excipial nám krásně zabral na seboreu (šupinky ve vlasech). Jinak vím, že na ten obličej se doporučoval černý čaj, mateřské mléko nebo bepanthen ![]()
my jsme taky meli novorozenecke akne - az asi v 5 tydnech. zmizelo to samo. hledala jsem, cim to lecit, a zjistila jsem, ze se s uspechem pouziva asi tak 50 ruznych masti se zcela protichudnymi ucinky - promastujici i vysusujici. z toho jsem usoudila, ze se to nemusi lecit vubec.
novorozenecke akne vypada jako bedary.
Ahojky, malý měl také novorozenecké akné v 6ti týdnech a nic nezabralo, odeznělo to časem.
Prosím o radu
právě jsem prckovi - 3m objevila na bříšku takové červené malinké skvrnky, jakoby osypanej, ale nevystupuje to, jak třeba potničky
je to jen na bříšku. co by to mohlo být? mám to nějak rychle řešit s dr. nebo „to počká“? horečku nemá…kojím, dietní chybu jsem myslím neudělala (jen 2 dny zpět broskev
)a před 4dny byl na očkování synlorixu - tk že by to mělo souvislost? poraďte histerické prvomatce
![]()