Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím máte taky někdo takové hubené dítě..prostě bledá nítěnka? Já jsem z dcerkys nešťastná.bude mít v březnu 6 let..dle tabulek i lékařky má sice váhu celkem normální 18,5 kg a měří 116 cm, ale vypadá hrozně hubeně a ještě k tomu je bledule a když onemocní je na ní poznat každé deko. Od listopadu v tom jedeme, teď přes svátky přibrala..možná 1/2 kg ale kilo hned shodí jakmile onemocní..po 14 dnech máme další antibiotika..angína a pořád se to vleče.Koupila jsem jí pangamin ale stejně je na nic protože jí po něm nadýmá. Už nevím jsem smutná jak se na ni podívám. Ručičky, nožičky pavouček a ještě k tomu se začala hrbit.
Jak docílit toho aby dítě přibralo..pak i ty nemoci nejdou tak vidět.. ![]()
Ahoj, zrovna řeším to samé, dcerka má 7 let, a po opakovaných angínách a antibiotikách je bledá, hubená a má kruhy pod očima. Dávám jí už nějakou dobu Biopron proimun, je to na mikroflóru a imunitu. Teď se udržela 2 týdny zdravá a to je náš rekord… Tak abych to nezakřikla. Za 14 dní jde na odstranění krčních mandlí bohužel se to nedalo jinak řešit. Snažím se ji každý den brát ven na vzduch a cpát ji ovocem a zeleninou, teď když je jí líp se i rozjedla. Tak držím pěsti ať se ti dcerka uzdraví a spraví. Na jaře bude určitě líp… ![]()
Syn je stejný…vysoký, hubený, je světlý typ a má kruhy pod očima.Každá nemoc je na něm hodně znát, teď váží 24kg na 136cm.Jí jen proto, že musí, ovoce a zeleninu teda vcelku jí, i maso a mléčné výrobky, dávám mu multivitamíny pro děti.
Teď už se tím teda vcelku nestresuju, nemocný už nebývá, tak okolo šestého roku se to zlomilo a má jen občas běžnou virózu, jinak se drží… Řekla bych, že pokud je dítě takový typ, moc se s tím nenadělá, holky mají velkou šanci, že se obalí v pubertě.
Poradila bych se s doktorkou, vím že existují nějaké drinky ( či koktejly) pro takovéto případy. Jsou velmi výživné a dávají se hubenourkům, či lidem po operacích a slabším jedincům. Je to asi dražší, ale mohlo by to pomoci.
Nevim jak docilit pribrani,protoze ja byla to same.Hubena az vychrtla,nepomohlo nic ani ozdravovny,jedla jsem normalne ale byla jsem porad hubena.Pomohly me az dva porody
To jsem ti pomohla co.
A ji mala dobre nebo malinko?Pokud jí, tak bych to moc neresila.
A treba at ji doktorka udela krevni obraz jestli ji neco nechybi,jinac nevim.
Lajlo, ja si myslim, ze za prve bys mela holcicce posilit imunitu a pak by to mozna uz slo samo. Mi se dopujeme rakytnikem, musim zaklepat, nikdo z nas nemarodil od te doby, co to do sebe cpeme. Je v nem spousta vitaminu C, jeste vic nez v citronu. Ja jsem spis na ty prirodni veci, nejake chemicke vitaminy, martanci a podobne jsou uplne k nicemu, tyhle chemivitaminy stejne telo vylouci, aniz by je k necemu pouzilo. Na ty anginy zkuste hodne kloktat vodou se soli.
Ahoj, u nás není s jídlem naštěstí problém, ale synovec strašně málo jí a je taky hrozně hubený. Je o dost menší než jeho o tři roky mladší bratranec a dokonce si nedávno nalomil na tělocviku 3 obratle. Švagrová mu začala dávat Wobenzym a on po něm dostal chuť k jídlu a opravdu začal normálně jíst a trošku přibírá. Třeba by vám to taky pomohlo. ![]()
Já jsem taky hubená a bledá a ani porod nepomohl
Pokud má jinak třeba ten krevní obraz (a nevím, co všechno by mohla dr. kontrolovat, štítnou žlázu u dětí???), tak bych se snažila něčím přírodním budovat tu imunitu a posilovat chuť k jídlu, ale možná, že je to prostě bledulkový typ a bude taková pořád…